Beste bestuurbare auto met accu – Top 5

De ietwat goedkopere bestuurbare auto’s worden niet altijd meegeleverd met een accu. Wel zo handig als je een meteen wil rijden, dus zet ik hier de beste bestuurbare auto’s met accu voor je onder elkaar.

Beste bestuurbare auto met accu

De meeste bestuurbare auto’s, zeker als we het over de speelgoedcategorie hebben, maken gebruik van een accu. De ietwat duurdere modellen voor volwassenen willen nog wel eens op benzine rijden, maar dat komt in dit artikel niet aan de orde.

1. Nikko RC VaporizR 3

De beste bestuurbare auto met accu is de Nikko RC VaporizR 3. Je hoeft je geen zorgen te maken om accu’s als je deze bestuurbare auto koopt. De bestuurbare auto zelf is ook niet de minsten. Hij komt niet voor niets voor in mijn lijstje van de beste bestuurbare auto’s voor kinderen.

De batterij voor de auto die wordt meegeleverd is oplaadbaar. Met de bijbehorende USB-kabel en de adapter van je telefoon kan je de batterij eenvoudig opladen. Je kan ook de batterij opladen door de meegeleverde USB-kabel in je computer te stoppen.

Verder krijg je er ook 3 AAA-batterijen bij meegeleverd voor de afstandsbediening. Dit is iets wat bij de meeste bestuurbare auto’s niet vanzelfsprekend is. Bij de Nikko RC VaporizR 3 hoef je je hier geen zorgen om te maken. Het is speelgoed bedoelt voor kinderen van minimaal 8 jaar.

FG 1 op 6 Monster Buggy 4WD RTR Met 26cc Motor

Specificaties

 • 1x accu voor auto en 1x accu voor afstandsbediening
 • Snelheid: 15 km/u
 • Bereik: 40 meter
 • Batterijduur: 25 min.
 • Minimumleeftijd: 8 jaar

Extra tip: sommige bestuurbare auto’s worden geleverd met een oplaadbare batterij, wat in de modelbouw wereld vaak LiPo-accu’s zijn. Met de meegeleverde USB-kabel kan je de batterij vervolgens eenvoudig opladen.

2. Nikko RC Omni X

De beste goedkope bestuurbare auto met accu is de Nikko RC Omni X. Het ziet ernaar uit dat vooral Nikko bestuurbare auto’s levert waarbij je zowel de batterijen voor de auto als de afstandsbediening meegeleverd krijgt.

In tegenstelling tot de Nikko RC VaporizR 3 is deze bestuurbare auto bedoelt voor kinderen van minimaal 6 jaar. Je zou er binnen mee kunnen rijden, maar de auto is voornamelijk bedoelt voor buitengebruik.

Houd er verder rekening mee dat de batterij sneller leeg gaat dan de meeste mensen denken. Vaak staat er een bepaalde batterijduur bij die iets te positief is. Zo staat er bij deze bestuurbare auto een maximale batterijduur van 25 minuten, terwijl dat in werkelijkheid mogelijk 15 minuten is. Het gaat dan ook om de maximale batterijduur en niet de minimale.

FG 1 op 6 Monster Buggy 4WD RTR Met 26cc Motor

Specificaties

 • 1x accu voor auto en 1x accu voor afstandsbediening
 • Snelheid: 14 km/u
 • Bereik: 40 meter
 • Batterijduur: 25 min.
 • Minimumleeftijd: 6 jaar

3. HyperWheels – Bestuurbare Auto

Dan hebben we de bestuurbare auto van HyperWheels. Ook dit is weer eentje uniek in zijn soort. Wederom een bestuurbare auto bedoelt voor kinderen van minimaal 3 jaar. Ook bij dit model zou je er binnen mee kunnen rijden, maar dat gaat waarschijnlijk net wat te hard. Het is dan ook speelgoed bedoelt voor buiten.

Wat deze bestuurbare auto onderscheid van de rest is de extra meegeleverde accu voor de auto. Dit betekent dat je de ene accu kunt opladen terwijl je de andere accu gebruikt. Handig en iets wat lang niet altijd wordt gedaan bij goedkope bestuurbare auto’s.

Een nadeel van de HyperWheels bestuurbare auto is het feit dat er geen AA batterijen worden geleverd voor de afstandsbediening. Deze zal je er dus apart bij moeten halen. Iets wat vaak het geval is bij radiografisch speelgoed.

FG 1 op 6 Monster Buggy 4WD RTR Met 26cc Motor

Specificaties

 • 2x accu voor auto
 • Snelheid: 15 km/u
 • Bereik: 50 meter
 • Batterijduur: 30 min.
 • Minimumleeftijd: 3 jaar

4. Nikko VelociTrax Oranje 

De hebben we weer een bestuurbare auto van Nikko. De Nikko VelociTrax is voorzien van een accu voor de auto en de beodigde batterijen voor de afstandsbediening. Alle Nikkko bestuurbare auto’s worden met accu’s verkocht, vandaar dat er veel van worden benoemd in dit lijstje.

Zoals je aan het design al kunt zien rijd je er op een andere manier mee dan de ‘normale’ bestuurbare auto. Het verschil zit ‘m voornamelijk in de besturing, maar voor de rest rijdt hij hartstikke goed.

FG 1 op 6 Monster Buggy 4WD RTR Met 26cc Motor

Specificaties

 • 1x accu voor auto en 1x accu voor afstandsbediening
 • Snelheid: 14 km/u
 • Bereik: 40 meter
 • Batterijduur: 15 min.
 • Minimumleeftijd: 9 jaar

Extra tip: houd er rekening mee dat bij de meeste bestuurbare auto’s een accu word meegeleverd. Het komt echter minder vaak voor dat ook de meegeleverde afstandsbediening beschikt over de benodigde accu’s.

5. Traxxas Slash VXL 4X4 RTR

Ik heb tot nu toe alleen nog maar bestuurbare auto’s met accu voor kinderen besproken. Bestuurbare auto’s voor volwassenen worden natuurlijk ook geleverd met een accu. Meestal worden er automatisch accu’s meegeleverd bij modellen van minstens een paar honderd euro, maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn.

Dit is ook het geval bij de Traxxas Slash VXL 4X4 RTR. Een bestuurbare auto die eerder al voorbij kwam in het lijstje van de beste bestuurbare auto’s.

Bij echte (online) rc winkels krijg je vaak de keuze om er meteen extra accu’s bij te halen. Zo kan je tijdens het bestellen er ook meteen extra batterijen bij halen voor zowel de afstandsbediening als de bestuurbare auto zelf. Bij zaken als Bol.com heb je die luxe vaak niet, dus let in dit geval extra op.

Naast de batterijen voor de afstandsbediening en voor de auto heb je soms ook de keuze om een snellader erbij te halen. De naam zegt het al, maar dit is een oplader waarmee je je batterijen sneller dan normaal kunt opladen. Zie hier een voorbeeld van zo’n winkel waarbij dit allemaal mogelijk is voor de Traxxas Slash VXL 4X4 RTR. https://www.trxxs-winkel.nl/

FG 1 op 6 Monster Buggy 4WD RTR Met 26cc Motor

Specificaties

 • Accu voor auto en afstandsbediening (optioneel)
 • Snelheid: 100 km/u
 • Bereik: 150 meter
 • Batterijduur: 20 min.
 • Minimumleeftijd: 13 jaar

Beste bestuurbare auto’s met accu vergelijken

Om de belangrijkste eigenschappen naast elkaar te leggen heb ik hieronder de producten naast elkaar gezet.

SpecificatiesNikko RC VaporizR 3  Nikko RC Omni X  HyperWheels – Bestuurbare AutoNikko VelociTrax Oranje Traxxas Slash VXL 4X4 RTR  
Accu auto1x  1x  2x1x1x
Accu afstandsbediening1x1x1x1x
Snelheid15 km/u14 km/u15 km/u14 km/u100 km/u
Bereik40 meter40 meter50 meter40 meter150 meter
Batterijduur25 min.25 min.30 min.15 min.20 min.
Minimumleeftijd8 jaar6 jaar3 jaar9 jaar13 jaar
WinkelBol.comBol.comBol.comBol.comBol.com

Scroll naar boven