Beste bestuurbare auto voor kind

Beste bestuurbare auto voor kind van 2023

Opzoek naar de beste bestuurbare auto voor je kind? In dit artikel zet ik de beste bestuurbare auto’s voor kinderen van verschillende leeftijden onder elkaar. Er zijn veel verschillende modellen op de markt die elk weer zijn bedoelt voor een andere leeftijdscategorie.

Beste bestuurbare autoMerkPrijs
#1 Chéroy RC Stunt CarChéroyBekijk op Bol.com
#2 NueNext Race AutoNueNextBekijk op Bol.com
#3 Carrera RC Mario Kart 8 MarioCarreraBekijk op Bol.com
#4 RC Cars 3 Lightning McQueen DickieBekijk op Bol.com
#5 Exost RC 360 Cross IIExostBekijk op Bol.com
#6 NueNext Race AutoNueNextBekijk op Bol.com
#7 BRIO Afstandsbestuurbare RaceautoBRIOBekijk op Bol.com

Beste bestuurbare auto voor kinderen

Bestuurbare auto’s zijner in allerlei soorten en maten. Als je opzoek bent naar een bestuurbare auto voor je kind, dan is het erg belangrijk om de leeftijd van je kind in acht te nemen. Een kind van 8 jaar zal minder blij zijn met een bestuurbare auto die bedoelt is voor kinderen van 2 jaar. 

1. Chéroy RC Stunt Car

De beste bestuurbare auto voor je kind is de Chéroy RC Stunt Car. Er zijn een paar eigenschappen die dit product onderscheiden van de rest. Allereerst is het een erg flexibele bestuurbare auto die eigenlijk niet kan crashen doordat je ook op de kop kunt rijden.

Je kan de bestuurbare auto in zijn ‘platte’ vorm besturen, maar je kan deze ook transformeren naar een hoog model. Dit is handig als je in een off-road gebied rijdt. Je kunt er dus zowel buiten als binnen mee rijden.

Het grootste verschil tussen deze bestuurbare auto voor kinderen en de rest van de modellen is de manier waarop je ‘m kunt besturen. Alhoewel je gewoon een afstandsbediening meegeleverd krijgt, is er ook een manier waarmee je middels handgebaren de auto kunt besturen. Het is aan je kind welke van de 2 opties die het liefst gebruikt.

Deze bestuurbare auto is ideaal voor kinderen van rond de 8 jaar die graag een bestuurbare auto willen waarmee ze van alles kunnen doen. Alleen het geluid kan voor ouders vervelend zijn en de ingebouwde verlichting zorgt ervoor dat de batterij sneller leeg is. 

Specificaties

 • Snelheid: 20 km/u
 • Bereik: 20 meter
 • Batterijduur: 60 min.
 • Minimumleeftijd: 8 jaar

Pro tip: de batterijen van bestuurbare auto’s voor kinderen laad je vaak op met een meegeleverde USB-kabel. Deze USB kabel stop je vervolgens in de USB-poort van je computer of in de oplaadadapter van je telefoon op de accu’s op te laden.

2. NueNext Race Auto

Een van de beste bestuurbare auto’s voor je kind is de NueNext Race Auto. Echt een goede bestuurbare auto als je kinderen er veel buiten mee willen rijden. De auto is volledig waterdicht en kan dan ook goed overweg in water.

Naast rijden op land kan je de auto dus ook gebruiken als soort boot. Je zult verder ook geen last hebben van een bestuurbare auto die op zijn kop blijft liggen, aangezien de auto op 2 kanten kan rijden. 

Tot slot is het bereik van het speelgoed erg goed. Vergeleken andere bestuurbare auto’s bedoelt voor kinderen scoort ‘ie op dit gebied erg hoog. Als je buiten gaat rijden wordt het bereik al snel een belangrijkere factor, aangezien je dan al snel verder kunt rijden.

Ben je opzoek naar een bestuurbare auto voor je kind van ongeveer 6 à 8 jaar oud? Wordt er voornamelijk buiten mee gereden en is er in de buurt een vijver/plas, dan is dit de beste keuze voor jou.  

Specificaties

 • Snelheid: 15 km/u
 • Bereik: 60 meter
 • Batterijduur: 30 min.
 • Minimumleeftijd: 6 jaar

3. Carrera RC Mario Kart 8 Mario 

Voor kleine kinderen is de Carrera RC Mario Kart 8 een goede bestuurbare auto. Dit is een bestuurbare auto die uiteraard bij de Mario-fans erg in de smaak valt. De prijskwaliteit verhouding is erg hoog en het besturen is erg eenvoudig.

Vergeleken de bovenstaande bestuurbare auto is deze bedoelt voor de jongere kinderen. Dit betekent voornamelijk dat de bestuurbare auto minder functies heeft en dus een stuk eenvoudiger is. Ook de maximale snelheid is een stuk lager, waardoor er mindermis kan gaan.

Het nadeel van deze bestuurbare auto is de batterij die relatief snel leeg gaat. Verder kan de auto al snel op z’n zij komen te liggen, waardoor je niet meer verder kan rijden. Het bereik van de bestuurbare auto is echter goed.

Specificaties

 • Snelheid: 9 km/u
 • Bereik: 30 meter
 • Batterijduur: 20 min.
 • Minimumleeftijd: 6 jaar

4. RC Cars 3 Lightning McQueen Turbo Racer

Voor de echt jonge kinderen is de RC Cars 3 Lightning McQueen Turbo Racer een goede optie. De bestuurbare auto is gemaakt door Dickie Toys wat een bekend speelgoedmerk is. De bestuurbare auto spreekt voor de rest vrij voor zich, aangezien het een vrij eenvoudig model is.

Over de batterijduur is niets bekend, alhoewel dit vaak het geval is bij de allergoedkoopste modellen voor de jonkies. De bestuurbare auto maakt gebruik van 2 kanalen, wat betekent dat je met maximaal 2 van dit soort auto’s tegelijk kunt rijden zonder dat ze elkaar verstoren.

De 2 batterijen die worden meegeleverd kan je eenvoudig opladen met de bijbehorende USB-kabel. De USB-kabel kan je gebruiken met bijvoorbeeld de adapter van je telefoon. Je kunt de USB ook in je computer stoppen om de accu’s op te laden.

Specificaties

 • Snelheid: 9 km/u
 • Bereik: 20 meter
 • Batterijduur: onbekend
 • Minimumleeftijd: 4 jaar

Pro tip: de bestuurbare auto’s voor kinderen hebben vaak een veel kortere batterijduur dan bij de product beschrijving staat vermeld. Laat je dus niet verrassen en houd er rekening mee dat de bes

5. Exost RC 360 Cross II

DeExost RC 360 Cross II kan je zien als de goedkopere versie van de NueNext Race Auto. Ook hier is het voordeel dat je er op beide kanten mee kan rijden. Het geeft dus niet als je bestuurbare auto omvalt en op z’n kop beland.

En hoewel de batterijduur niet bekend is (in de praktijk waarschijnlijk tussen de 5 en 10 minuten) is het bereik prima. Voor kinderen van ongeveer 5 jaar is dit een prima (goedkope) optie.

Houd er wel rekening mee dat er geen oplaadbare batterijen worden meegeleverd. Deze krijg je niet meegeleverd als je de bestuurbare auto koopt. Je zult deze er dus apart bij moeten bestellen als je meteen wil kunnen rijden. De besturing is verder erg recht door zee en je kunt er zowel binnen als buiten mee rijden. 

Specificaties

 • Snelheid: 12 km/u
 • Bereik: 25 meter
 • Batterijduur: onbekend
 • Minimumleeftijd: 5 jaar

6. NIKKO RC VaporizR 3

Dan hebben we de NIKKO RC VaporizR 3 wat een goede optie is voor kinderen rond de 8 jaar. Mogelijk is de auto ook geschikt voor kinderen jonger dan 8 jaar, maar dan is ouderlijk toezicht niet geheel overbodig.

Het merk NIKKO is een goed speelgoedmerk en is al langer actief in deze branche. Het is een iets duurder model waar je ook meteen goede kwaliteit voor terugkrijgt.

Eén van de grootste voordelen van deze bestuurbare auto is het feit dat hij waterdicht is. Je kunt er niet alleen op land spelen, maar ook in het water beweegt hij zicht voort. Gezien het design is het een ideaal model als je er veel buiten mee wil rijden.

Pas verder wel op met zand, wat overigens geldt voor alle bestuurbare auto’s voor kinderen. Zand kan toch de bosdoener zijn als het gaat om vastlopende wielen.

Specificaties

 • Snelheid: 15 km/u
 • Bereik: 40 meter
 • Batterijduur: 25 min.
 • Minimumleeftijd: 8 jaar

7. BRIO Afstandsbestuurbare Raceauto

Voor de aller aller jongste hebben we nog BRIO Afstandsbestuurbare Raceauto. Kinderen van 1 of 2 jaar zouden hier mee kunnen rijden. Er wordt gezegd dat pas vanaf 3 jaar kinderen echt plezier kunnen beleven aan bestuurbare autootjes. Desalniettemin een perfect model om uit te testen.

Je zult geen hoge snelheden halen en het bereik is ook niet gigantisch. Het is dan ook bedoelt voor binnen en zo onschuldig mogelijk gemaakt.

Persoonlijk vind ik het design van de bestuurbare auto mooi, wat ook wel mee mag wegen als het gaat om speelgoed. De bestuurbare auto is gemaakt door Brio, wat een Zweeds speelgoedbedrijf is dat gespecialiseerd is in houten speelgoed.

Tot op de dag van vandaag produceren ze hoge kwaliteit speelgoed waar je zeker niet op achteruit gaat. Een mooie bestuurbare auto voor allerkleinste die zeker niet in dit lijstje mag ontbreken.

Specificaties

 • Snelheid: 5 km/u
 • Bereik: 15 meter
 • Batterijduur: onbekend
 • Minimumleeftijd: 2 jaar

Beste bestuurbare auto voor kinderen vergelijken

Om het allemaal wat overzichtelijker te maken heb ik hieronder de beste bestuurbare auto’s voor kinderen nog eens op een rijtje gezet. Naar mate de prijs hoger wordt worden de specificaties beter en gaat de minimale leeftijd omhoog.  

SpecificatiesChéroy RC Stunt CarNueNext Race AutoCarrera RC Mario Kart 8 MarioRC Cars 3 Lightning McQueen Turbo Racer
Snelheid20 km/u15 km/u9 km/u9 km/u
Bereik20 meter30 meter30 meter20 meter
Batterijduur60 min.60 min.20 min.onbekend
Minimumleeftijd8 jaar6 jaar6 jaar4 jaar
WinkelBol.comBol.comBol.comBol.com
SpecificatiesExost RC 360 Cross IINIKKO RC VaporizR 3BRIO Afstandsbestuurbare Raceauto
Snelheid12 km/u15 km/u5 km/u
Bereik25 meter40 meter15 meter
Batterijduuronbekend25 min.onbekend
Minimumleeftijd5 jaar8 jaar2 jaar
WinkelBol.comBol.comBol.com

Welke leeftijd voor bestuurbare auto?

Kinderen vanaf 1 jaar kunnen al de meest eenvoudige bestuurbare auto’s besturen. Dit zijn bestuurbare auto’s speciaal bedoeld voor kinderen van een jonge leeftijd. Deze modellen zijn erg klein en licht en behalen geen hoge snelheden. De besturing ervan is erg eenvoudig en er kan wat dat betreft niet veel foutgaan.

Vanaf 3 jaar wordt gezegd dat kinderen meer plezier gaan ervaren van bestuurbare autootjes. Letterlijk voor elke leeftijd is er wel een model die past. Het is dan ook belangrijk om te letten op de aanbevolen leeftijd als je opzoek bent naar een bestuurbare auto voor je kind.

De ietwat duurdere modellen worden al snel een stuk groter en kunnen sneller rijden. Denk aan bestuurbare auto’s van tussen de 50 en 100 euro die richting de 20 km/u gaan. Meestal is de minimale leeftijd bij deze modellen minimaal 8 à 10 jaar.

Vanaf 12 jaar zou je kunnen denken aan het serieuze werk. Ik heb het dan over elektrische bestuurbare auto’s van enkele honderden euro’s. Met maximale snelheden van 80 tot 100 km/u is ouderlijk toezicht echter niet overbodig.

Beste bestuurbare auto per leeftijd

Aangezien de beste bestuurbare auto erg afhangt van de leeftijd van je kind, heb ik hieronder de beste bestuurbare auto’s per leeftijd onder elkaar gezet.

Bestuurbare auto voor kind van 10 jaarNIKKO RC VaporizR 3Bol.com
Bestuurbare auto voor kind van 9 jaarChéroy RC Stunt CarBol.com
Bestuurbare auto voor kind van 8 jaarChéroy RC Stunt CarBol.com
Bestuurbare auto voor kind van 7 jaarNueNext Race AutoBol.com
Bestuurbare auto voor kind van 6 jaarNueNext Race AutoBol.com
Bestuurbare auto voor kind van 5 jaarExost RC 360 Cross IIBol.com
Bestuurbare auto voor kind van 4 jaarRC Cars 3 Lightning McQueen Turbo RacerBol.com
Bestuurbare auto voor kind van 3 jaarRC Cars 3 Lightning McQueen Turbo RacerBol.com
Bestuurbare auto voor kind van 2 jaarBRIO Afstandsbestuurbare RaceautoBol.com
Bestuurbare auto voor kind van 1 jaarBRIO Afstandsbestuurbare RaceautoBol.com

Heb je een kind ouder dan 12 jaar, dan zou je eens kunnen overwegen om naar de serieuzere modellen te kijken. Dit is uiteraard afhankelijk van je budget, maar een kind van minimaal 12 jaar kan al de ‘volwassen’ bestuurbare auto’s besturen. Zie hier de beste bestuurbare auto’s.

Waar moet een bestuurbare auto voor kinderen aan voldoen?

Er is heel wat waar je op kunt letten als je een bestuurbare auto voor je kind koopt. Er zijn uiteindelijk maar een paar belangrijke overwegingen die je moet maken. Hieronder bespreek ik de belangrijkste punten waar je op moet letten als je een bestuurbare auto voor je zoon of dochter zoekt.

Leeftijd

Zoals al meerdere keren in dit artikel werd vermeld is de leeftijd van je kind allesbepalend. Een bestuurbare auto voor een kind van 4 moet aan andere eisen voldoen dan een bestuurbare auto voor een kind van 10 jaar. 

Bestuurbare auto’s voor kinderen van slechts een paar jaar zijn veelal alleen geschikt voor binnen. Kinderen van 6 tot 8 jaar kunnen goed overweg met een bestuurbare auto die zowel binnen als buiten kan rijden.

Vanaf 8 jaar worden de bestuurbare auto’s beter waardoor je hogere snelheden kunt behalen (zoals 20 km/u) en een groter bereik hebt. In dit geval zullen veel ouders hun kinderen naar buiten sturen.

Terrein

Verder is bij het terrein bij het kiezen van een bestuurbare auto erg belangrijk. Je hebt in het lijstje bovenaan dit artikel kunnen zien dat sommige bestuurbare auto’s waterdicht zijn. Ook is de ene bestuurbare auto beter bestemd voor buiten dan anderen.

Is het terrein erg hobbelig en zijn er veel hoogteverschillen, koop dan een bestuurbare auto die op 2 kanten kan rijden. Dit soort modellen kunnen vaak wel tegen een stootje en zijn niet meteen uitgeschakeld als ze op de kop vliegen.

Design

Verder is het design ook wel een belangrijk punt om op te letten. Het is wel zo handig om een bestuurbare auto van Mario te geven aan een kind die ook van Mario houdt. Hetzelfde geldt voor een bestuurbare auto van Cars.

Verder bepaalt het design ook voor een groot deel op welk soort terrein hij kan rijden. Let hierbij op de grootte van de wielen en hoe de auto van de grond zit. Kies bij een ruige ondergrond een auto die wat hoger is en wat grotere wielen heeft.

Tot slot heeft design ook te maken met smaak. Alhoewel speelgoed niet per se mooi hoeft te zijn, kan het helpen als een bepaalde auto er goed uitziet. Een kind zal hier uiteindelijk meer waarde aan hechten dan een ouder.

Specificaties

Tot slot zijn de standaard specificaties ook niet onbelangrijk. Ik heb het dan over de maximale snelheid, het bereik en de batterijduur. Houd er rekening mee dat deze in de realiteit een stuk lager zijn dan in de productbeschrijving.

Verwacht dus niet daadwerkelijk een batterijduur van 25 minuten, maar slechts 11 minuten. Hetzelfde geldt voor het bereik en de maximale snelheid. Zo is het nu eenmaal vaak met dat soort speelgoed.

Scroll naar boven