Beste LEGO bestuurbare auto

Beste LEGO bestuurbare auto – Top 5

Houd je van Lego en radiografisch bestuurbare voertuigen, dan is de keuze al snel gemaakt: je hebt een bestuurbare auto van Lego nodig. Er zijn door de jaren heen een hoop modellen op de markt gekomen in allerlei soorten en maten. In dit artikel vind je de beste Lego bestuurbare auto’s.

Bestuurbare auto met accuMerkPrijs
LEGO Technic TerreinbuggyLegoBekijk op Bol.com
LEGO Technic RC RupsbandracerLegoBekijk op Bol.com
LEGO Technic Top Gear Rallyauto LegoBekijk op Bol.com
LEGO Technic Liebherr R 9800LegoBekijk op Bol.com
LEGO Technic Volvo 6×6 TruckLegoBekijk op Bol.com
LEGO Technic Volvo 6×6 TruckLegoBekijk op Bol.com

Beste LEGO bestuurbare auto

Lego staat al een lange tijd bekend voor de hoge kwaliteit die ze leveren. Je hoeft daarom niet bang te zijn dat je een Lego bestuurbare auto van lage kwaliteit koopt. De prijs-kwaliteitverhouding van de modellen zijn onderling even hoog.

Je keuze zal voornamelijk afhangen van waar je naar opzoek bent en wat je nodig hebt. De bestuurbare auto’s van Lego zijn bedoelt voor kinderen en volwassenen. Ook de moeilijkheidsgraat verschilt enorm tussen de modellen. Sommige bestuurbare auto’s zijn zeer complex, terwijl anderen verhoudingsgewijs vrij eenvoudig zijn. 

1. LEGO Technic Terreinbuggy

De beste Lego bestuurbare auto is voor de meeste mensen de LEGO Technic Terreinbuggy. Voor kinderen vanaf 10 jaar is dit een enorm goede keuze. De Lego set zet je vrij eenvoudig in elkaar met de bijbehorende handleiding.

Wat betreft het design lijkt de LEGO Technic Terreinbuggy het meeste op een ‘normale’ bestuurbare auto. Hij valt onder de categorie ‘buggies’ wat betekent dat je er op veel verschillende terreinen mee kan rijden. Alhoewel Lego bestuurbare auto’s niet zo goed bestemd zijn voor buiten kan deze prima buiten gebruikt worden. Zorg dan wel dat de auto niet nat door natte ondergronden te mijden.

De LEGO Technic Terreinbuggy kan je besturen met de bijbehorende CONTROL+ app. Deze app kan je gratis downloaden in de AppStore of PlayStore en maakt de besturing erg eenvoudig. Houd er dus rekening dat je kind een telefoon nodig hebt om te kunnen rijden.

Voor wie?

Voor kinderen die opzoek zijn naar een bestuurbare auto die over moeilijke terreinen kan rijden.

Specificaties

 • Besturing: CONTROL+ app
 • Grootte: 13x28x16 cm
 • 2 modellen in 1: nee
 • Leeftijd: 10 jaar
 • Type: buggy

2. LEGO Technic RC Rupsbandracer

Een andere goede Lego bestuurbare auto is de LEGO Technic RC Rupsbandracer. De prijs is niet al te hoog en het is niet erg moeilijk om in elkaar te zetten. Ook jonge kinderen, indien nodig met een beetje hulp van de ouders, kunnen hiermee aan de slag.

Er zijn een paar grote verschillen tussen dit model en de andere bestuurbare auto’s van Lego. Allereerst zijn het de rupsbanden in plaats van wielen. Alhoewel veel andere Lego auto’s dit ook hebben, biedt dit weer een andere rijervaring. Je kunt scherpere bochten maken en klimmen over obstakels is geen probleem.

Een groot voordeel van dit model is de meegeleverde afstandsbediening. Hierdoor hoef je het radiografische voertuig niet met een app op je telefoon te besturen. Handig als je kind geen tablet of telefoon heeft of als je het simpelweg fijner vindt.

Tot slot is het een 2 in 1 model. Dit betekent dat je met dezelfde onderdelen in de verpakking 2 verschillende modellen kunt bouwen.

Voor wie?

Voor kinderen die opzoek zijn naar een bestuurbare auto met afstandsbediening waarmee ze over obstakels kunnen rijden.

Specificaties

 • Besturing: afstandsbediening
 • Grootte: 38x26x7 cm
 • 2 modellen in 1: ja
 • Leeftijd: 9 jaar
 • Type: rupsbandracer

Extra tip: houd er rekening mee dat de batterijen van bestuurbare auto’s sneller leeggaan dan je denkt. De specificaties geven vaak een mooier beeld dat in werkelijkheid het geval is.

3. LEGO Technic Top Gear Rallyauto 

Opzoek naar een on-road Lego bestuurbare auto? In dit geval moet je de LEGO Technic Top Gear Rallyauto overwegen. Een bestuurbare auto die je kan vergelijken met de LEGO Technic Terreinbuggy. Ze lijken beide op ‘echte’ bestuurbare auto’s die niet gemaakt zijn van Lego.

Download de LEGO® Technic CONTROL+ app op je telefoon om de bestuurbare auto mee te besturen. Een goede keuze als je een meegeleverde afstandsbediening niet zo belangrijk vindt.

Of je voor dit model moet gaan hangt voornamelijk af van waar je naar opzoek bent. Ik zou deze Lego auto kopen als je weinig hoogteverschillen hebt in of rondom je huis. Is dit niet het geval en zoek je naar een robuuster design, ga dan voor de LEGO Technic Terreinbuggy.

Voor wie?

Voor kinderen die opzoek zijn naar een on-road rally die lijkt op een RC race auto.

Specificaties

 • Besturing: CONTROL+ app
 • Grootte: 26x14x10 cm
 • 2 modellen in 1: nee
 • Leeftijd: 10 jaar
 • Type: rally auto

4. LEGO Technic Liebherr R 9800

Dan zijn we aangekomen bij een complexere bestuurbare auto van Lego. Dit is hele andere koek dan ik tot nu toe heb besproken. Het is dan ook een Lego set die niet alleen bedoelt is voor kinderen, maar ook voor volwassen.

Voor jonge kinderen onder de 12 jaar is deze bestuurbare auto niet geschikt. Oudere kinderen en volwassen weten hier echter wel raad mee.

De prijs is een stuk hoger, maar daar krijg je natuurlijk een veel groter en complexere Lego set voor terug. Het duurt een stuk langer om zo’n radiografische Lego set in elkaar te zetten, maar dan heb je ook wat.

Hoge snelheden kan je er uiteraard niet mee halen, maar er zijn veel manieren waarop je de graafmachine met de Lego app kunt besturen. Je kunt naar voren, achteren, het bovenste gedeelte draaien en de arm van de graafmachine heen en weer bewegen.

Voor wie?

Voor volwassenen en kinderen van minimaal 12 jaar die opzoek zijn naar een grote radiografische bestuurbare Lego set. Ze houden van complexe Lego voertuigen die verschillende bewegingen kunnen maken.

Specificaties

 • Besturing: CONTROL+ app
 • Grootte: 65x27x39 cm
 • 2 modellen in 1: nee
 • Leeftijd: 12 jaar
 • Type: graafmachine

Extra tip: het is mogelijk om een Lego afstandsbediening los te kopen. In dit geval kan je een Lego bestuurbare auto die standaard zonder afstandsbediening wordt geleverd hier alsnog mee besturen. Controleer wel of dat mogelijk is voor de Lego auto die je wil kopen.

5. LEGO Technic Cat D11 Bulldozer

Opzoek naar een ander groot radiografisch bestuurbare Lego auto? Met de LEGO Technic Cat D11 Bulldozer ben je wel even zoet.Ook deze Lego bestuurbare auto bestaat uit een hoop bewegende onderdelen. Zo is het mogelijk om het blad, de ladder en de ripper via de app te besturen.

Verder kan je er uiteraard mee naar voren en achteren rijden. Een hoop bewegende onderdelen dus die het een vrij complexe Lego set maken. Het is dan ook niet bedelt voor kinderen. De LEGO Technic Cat D11 Bulldozer is een Lego bestuurbare auto speciaal bedoelt voor volwassenen.

Alhoewel het mogelijk is om via de app alles te besturen, kan je ook een fysiek afstandsbediening gebruiken. Deze wordt niet los meegeleverd, maar kan je wel apart bestellen.

Voor wie?

Voor volwassenen die zichzelf willen uitdagen met een bestuurbaar Lego voertuig die bestaat uit veel complexe onderdelen en bewegende onderdelen. 

Specificaties

 • Besturing: CONTROL+ app
 • Grootte: 57x37x26 cm
 • 2 modellen in 1: nee
 • Leeftijd: 18 jaar
 • Type: bulldozer

6. LEGO Technic Volvo 6×6 Truck

Tot slot hebben we de LEGO Technic Volvo 6×6 Truck. Een vrij grote bestuurbare auto die kinderen maar ook volwassenen in elkaar kunnen zetten. Wat betreft de prijs en de moeilijkheidsgraad zit dit model tussen alle bovenstaande modellen in.

Volwassenen die niet meteen het moeilijkste Lego set in elkaar zetten zouden voor dit model kunnen gaan. Kinderen rond de 12 jaar, eventueel met hulp van de ouders, kunnen hier ook mee aan de slag.

Voor de prijs die je betaalt bestaat de Volvo Truck uit een hoop verschillende onderdelen die je via de app kan besturen.je kan er uiteraard mee rijden, maar je kan ook via de app de kiepbak kantelen.

Voor wie?

Voor volwassenen die beginnen met het bouwen van Lego sets en kinderen die zichzelf willen uitdagen met een serieuze Lego set. Ze willen niet het moeilijkste van het moeilijkste, maar wel een Lego voertuig met bewegende onderdelen. 

Specificaties

 • Besturing: CONTROL+ app
 • Grootte: 60x20x20 cm
 • 2 modellen in 1: nee
 • Leeftijd: 11 jaar
 • Type: truck

Beste Lego bestuurbare auto vergelijken

Om het allemaal wat overzichtelijker te maken heb ik hieronder de beste Lego bestuurbare auto’s op een rijtje gezet. Naar mate de prijs hoger wordt worden Lego sets complexer en groter.  

SpecificatiesLEGO Technic TerreinbuggyLEGO Technic RC RupsbandracerLEGO Technic Top Gear Rallyauto 
BesturingCONTROL+ appafstandsbedieningCONTROL+ app
Grootte13x28x16 cm38x26x7 cm26x14x10 cm
2 modellen in 1neejanee
Leeftijd10 jaar9 jaar10 jaar
Typebuggyrupsbandracerrally auto
WinkelBol.comBol.comBol.com
SpecificatiesLEGO Technic Liebherr R 9800LEGO Technic Cat D11 BulldozerLEGO Technic Volvo 6×6 Truck
BesturingCONTROL+ appCONTROL+ appCONTROL+ app
Grootte65x27x39 cm57x37x26 cm60x20x20 cm
2 modellen in 1neeneenee
Leeftijd12 jaar18 jaar11 jaar
Typegraafmachinebulldozertruck
WinkelBol.comBol.comBol.com

Waar moet je op letten als je een Lego bestuurbare auto koopt?

Er zijn een aantal dingen waarop je moet letten als je een Lego bestuurbare auto gaat kopen. Ze zijn meestal vrij prijzig, dus je wil de zekerheid hebben dat je niet iets over het hoofd ziet.

Afstandsbediening

Sommige Lego bestuurbare auto’s worden niet meegeleverd met een afstandsbediening. In dit geval bestuur je de auto met de gratis CONTROL+ app van Lego. Dit werkt prima en de software maakt het besturen erg eenvoudig, maar sommige hebben toch een voorkeur voor fysiek afstandsbediening.

Zeker als je een Lego bestuurbare auto geeft aan je kind die nog geen telefoon of tablet heeft is dit belangrijk. Als je een RC auto van Lego koopt staat er altijd bij of je het voertuig bestuurt met een app of een afstandsbediening.

Type

Er zijn verschillende bestuurbare auto’s, ongeacht of deze voor kinderen of volwassenen zijn gemaakt. Hetzelfde geldt voor bestuurbare auto’s van Lego. Alhoewel je met een bestuurbare van Lego kan rijden is dit niet waar het volledig om draait. Het bouwen en het design is immers minstens net zo belangrijk.

Toch is het type niet geheel onbelangrijk. Zo maakt Lego bestuurbare auto’s die voor on-road en off-road zijn bedoelt. Sommige beschikken over wielen, terwijl anderen gebruikmaken van rupsbanden. Bekijk voordat je een model koopt hoeveel hoogteverschillen je in huis hebt. Een lage on-road Lego auto kopen is minder praktisch als je geen gelijke ondergrond hebt. 

Moeilijkheidsgraad

Verder is de moeilijkheidsgraad iets waar je op moet letten. Hier zitten grote verschillen tussen en die moet je van te voren goed inschatten. De moeilijkheidsgraad gaat omhoog zodra een Lego auto groter wordt en uit meer (bewegende) onderdelen bestaat.

De moeilijkheidsgraad wordt bepaalt door 2 factoren:

 1. De prijs: hoe hoger de prijs, hoe groter en complexer het bouwwerk wordt. Je bent langer bezig en gebruikt veel meer verschillende onderdelen.
 2. De minimumleeftijd: zodra de minimumleeftijd van de bestuurbare auto omhooggaat is het bouwwerk veel groter en moeilijker om in elkaar te zetten.

Scroll naar boven