Beste Nikko bestuurbare auto

Beste Nikko bestuurbare auto – Top 6

Nikko is de grootste fabrikant van radiografisch speelgoed. Niet voor niets, aangezien de kwaliteit hoog is en ze al jaren actief zijn in de markt. In dit artikel lees je wat de beste Nikko bestuurbare auto’s zijn van dit moment.

Bestuurbare auto met accuMerkPrijs
NIKKO RC VaporizR 3LegoBekijk op Bol.com
NIKKO RC Omni XLegoBekijk op Bol.com
NIKKO RC Nano VaporizR 3LegoBekijk op Bol.com
NIKKO RC VelociTrax LegoBekijk op Bol.com
NIKKO RC Race Buggies Alien PanicLegoBekijk op Bol.com

Beste Nikko bestuurbare auto

De beste bestuurbare auto van Nikko is uiteindelijk afhankelijk van je budget. Je budget wordt bepaalt door wat je nodig hebt. Nikko bestuurbare auto’s zijn over het algemeen bedoelt voor kinderen van minimaal 6 jaar.

De prijs daarentegen loopt verder uiteen. Er zijn modellen van slechts een paar tientjes, maar je kunt ze ook kopen voor 70 à 80 euro.

1. NIKKO RC VaporizR 3

De beste Nikko bestuurbare auto is de NIKKO RC VaporizR 3. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen zowel buiten als binnen met de NIKKO RC VaporizR 3 rijden. Mogelijk rijdt hij iets te hard om binnen mee te rijden, maar dat maakt niet heel veel uit. Het is namelijk een volledig waterdicht model, waardoor je niet bang hoeft te zijn voor plassen.

Pas echter wel op voor teveel zand. Zand kan al snel tussen de wielen komen waardoor hij op den duur minder soepel rijdt. Sneeuw en modder is verder geen probleem.

De rest van de specificaties zijn vergeleken andere bestuurbare auto’s prima. Het zendbereik van de meegeleverde afstandsbediening is 40 meter en je kunt er 25 minuten lang mee rijden. Let erop dat de batterijduur in de praktijk een stuk lager is. De specificaties die bij dit soort speelgoed bestuurbare auto’s staan zijn vaak veel te positief. Dit geldt dus voor alle modellen in dit rijtje.

Specificaties

 • Snelheid: 15 km/u
 • Bereik: 40 meter
 • Batterijduur: 25 min.
 • Minimumleeftijd: 8 jaar

2. NIKKO RC Omni X

Zeker weten één van de beste bestuurbare auto’s van Nikko is de NIKKO RC VelociTrax. Alhoewel de prijs laag is, krijg je er erg vee terug. De bestuurbare auto wordt geleverd met alle benodigde batterijen voor de auto en de afstandsbediening.

Met de meegeleverde USB-kabel laad je de accu van de bestuurbare auto eenvoudig op. De maximale snelheid is vrij hoog voor de prijs die je betaalt en ook het bereik en de batterijduur is prima.

Over het design valt te twisten, maar je krijgt zeker wat voor je geld. Niet voor niets dat deze bestuurbare auto in het verleden is verkozen tot speelgoed van het jaar.

Verder beschikt de afstandsbediening over 3 standen:

 1. Rijstand
 2. Spinstand
 3. Driftstand

Houd er wel rekening mee dat de bestuurbare auto niet waterdicht is. Ook heeft de bestuurbare auto niet altijd zoveel grip als sommige andere modellen.

Gezien de prijs kan je overwegen om er meerdere te kopen. Het is mogelijk om met maximaal 10 mensen tegelijk te racen, zonder dat de signalen elkaar in de weg zitten. Dit geldt overigens voor de meeste producten in dit lijstje.

Specificaties

 • Snelheid: 14 km/u
 • Bereik: 40 meter
 • Batterijduur: 25 min.
 • Minimumleeftijd: 6 jaar

3. NIKKO RC Nano VaporizR 3 

Een andere goede Nikko bestuurbare auto is de NIKKO RC Nano VaporizR 3. Het kleine broertje van de NIKKO RC VaporizR 3 die ik net heb besproken. Voor de jongere kinderen is dit een goede optie, vandaar dat de minimale leeftijd 6 jaar is.

Het is een kleiner model en ook de specificaties zijn iets minder. Logisch, want de prijs is lager wat voor de meeste bestuurbare kinderen voor jonge kinderen geldt. Het bereik en de batterijduur is hetzelfde als zijn grote broer, maar er zit wel een groot verschillen in de maximale snelheid.

Met een maximale snelheid van 9 km/u zou je er in de meeste ruimtes binnen mee kunnen rijden. Buiten rijden gaat ook prima, het design is immers bedoelt voor off-road wegen. 

Let erop dat er verder geen batterijen bij worden geleverd. Dit is een andere reden waarom de NIKKO RC Nano VaporizR 3 goedkoper is. Ik heb het dan over de 4 AA batterijen voor de auto en de 3 AA batterijen voor de afstandsbediening. Er zitten dus geen oplaadbare batterijen bij die je kan opladen met een meegeleverde USB-kabel.

Een goede optie dus als je houdt van de NIKKO RC Nano VaporizR 3, maar je liever een goedkoper model hebt. Het kan ook een uitkomst zijn als je een jonger en ouder kind tegelijk een bijpassend cadeau wil geven.

Specificaties

 • Snelheid: 9 km/u
 • Bereik: 40 meter
 • Batterijduur: 25 min.
 • Minimumleeftijd: 6 jaar

Extra tip: Nikko bestuurbare auto’s worden bijna altijd meegeleverd met een accu voor de auto en de batterijen voor de afstandsbediening. Bij veel andere bestuurbare auto’s worden de batterijen van de afstandsbediening niet meegeleverd. Een goede reden dus om Nikko te overwegen.

4. NIKKO RC VelociTrax 

Dan hebben we de NIKKO RC VelociTrax. Weer een heel ander model, aangezien de rc auto geen wielen heeft. Houd er dus rekening mee dat dit model anders rijdt en vooral bedoelt is voor off-road wegen.

Vooral bij veel hoogteverschillen en steil hellingen kan deze bestuurbare auto van Nikko een uitkomst zijn. Ook deze bestuurbare auto heeft verschillende standen, een prima batterijduur en een goed bereik.

Opvallend is de lage maximale snelheid. Dit kan voor- en nadelen hebben. Als je kind graag op hoge snelheden rijdt op de weg of in de tuin, dan is dit niet het ideale model. Wil je echter binnen kunnen rijden en over moeilijke obstakels rijden, dan ben je aan het juiste adres.

Deze bestuurbare auto is eigenlijk te vergelijken met de volwassen crawlers. Dit zijn bestuurbare auto voor volwassenen die bedoelt zijn om op een lage snelheid te rijden op moeilijke terreinen met veel obstakels. De maximale snelheid is laag, maar de auto’s zijn er stabiel en bieden veel grip. 

Specificaties

 • Snelheid: 14 km/u
 • Bereik: 40 meter
 • Batterijduur: 15 min.
 • Minimumleeftijd: 9 jaar

5. NIKKO RC Race Buggies Alien Panic 

Dan hebben we ook nog de NIKKO RC Omni X. Een zogeheten buggy waarmee je eigenlijk op alle terreinen kunt rijden. Ook dit i een ietwat goedkoper model, waardoor er geen AA batterijen worden meegeleverd voor de auto en de afstandsbediening.

De maximale snelheid maakt het mogelijk om er ook binnen mee te rijden. Een verschil tussen deze bestuurbare auto en de bovenstaande modellen zijn de lichten. Alhoewel de lichten een leuk effect geven in de donker, gaat dit wel ten koste van de maximale rijtijd.

Er staan een batterijduur van 25 minuten bij, maar ik zou in de praktijk uitgaan van maximaal 15 minuten. Dit geldt overigens voor alle bestuurbare auto’s in dit rijtje.

Verder is de Nikko bestuurbare auto vrij eenvoudig te besturen en kan je er met vierwielaandrijving goed mee door de bochten. Er zit meer profiel op de banden dan bij de meeste bestuurbare auto’s, waardoor je zowel buiten als binnen een betere grip hebt.

Specificaties

 • Snelheid: 8 km/u
 • Bereik: 40 meter
 • Batterijduur: 25 min.
 • Minimumleeftijd: 6 jaar

Beste Nikko bestuurbare auto vergelijken

Om het allemaal wat overzichtelijker te maken heb ik hieronder de beste Nikko bestuurbare auto’s op een rijtje gezet.

SpecificatiesNIKKO RC VaporizR 3  NIKKO RC Omni X  NIKKO RC Nano VaporizR 3 NIKKO RC VelociTrax   NIKKO RC Race Buggies Alien Panic   
Snelheid15 km/u14 km/u9 km/u14 km/u8 km/u
Bereik40 meter40 meter40 meter40 meter40 meter
Batterijduur25 min.25 min.25 min.15 min.25 min.
Minimumleeftijd8 jaar6 jaar6 jaar9 jaar6 jaar
WinkelBol.comBol.comBol.comBol.comBol.com

Scroll naar boven