Beste RC auto op benzine

Beste RC auto op benzine – Top 5 keuze

Wil je voor het echte werk gaan? Dan is een RC auto die rijdt op benzine de beste keuze voor jouw. Mensen die het geluid en de geur van een RC auto belangrijk vinden heb veel baat bij deze modellen. In dit artikel vind je de beste RC auto’s die rijden op benzine.

Beste bestuurbare autoMerk
Losi 5IVE-T 2.0 V2 4WD 32cc Short Course BNDLosi
Losi DBXL 2.0 4WD 32cc Benzine Buggy RTRLosi
FG 1/5 BMW M3 E30 Sportsline Chassis 510 4WDFG
FG 1/6 Monster Buggy 4WD RTRFG
King Motor T1000 Short Course RTRKing Motor

Beste RC auto op benzine

Bestuurbare auto’s op benzine zijn over het algemeen duurdere dan elektrische RC auto’s en nitro RC auto’s. Dit komt omdat ze groter zijn wat je ook terugziet als je kijkt naar de schaal. Verder maken ze ook mooi geluid dan andere soorten RC auto’s. Houd er dus rekening dat je er niet overal even makkelijk mee kan rijden.

Daar staat tegenover dat benzine goedkoper is dan nitro methaan en het onderhouden makkelijker is. Alhoewel je minder tijd kwijt bent aan onderhoud, zijn de onderdelen die je mogelijk moet vervangen wel een stuk duurder.

Of je nu elektriciteit, benzine of nitro methaan gebruikt, ze hebben allemaal zo hun voor- en nadelen. Alle 3 de typen worden dan ook nog verkocht en gekocht.

1. Losi 5IVE-T 2.0 V2 4WD 32cc Short Course BND

De beste bestuurbare auto op benzine is de Losi 5IVE-T 2.0 V2 4WD 32cc Short Course BND. Uit de naam blijkt al dat dit een Short Course bestuurbare auto is. Je kunt er goed off-road mee overweg, maar ook on-road ondervind je geen problemen.

Let erop dat dit een BND RC auto is, wat staan voor Bind-N-Drive. Dit betekent dat je er geen afstandsbediening bij krijgt. Je kan je oude afstandsbediening eenvoudig koppelen met de RC auto, maar je kan er ook een goede los bij bestellen. Het voordeel van het koppelen van een oude afstandsbediening (indien je er al een hebt) is dat je alle rij-instellingen behoudt.

Er zijn een paar dingen die je nodig hebt om te kunnen rijden met de Losi 5IVE-T 2.0 V2:

 • 2S Lipo ontvanger accu met lader
 • DSMR transmitter
 • Benzine met 2-takt olie

Ten opzichte van zijn vorige versie zijn de banden en wielen verbeterd, remmen gaat een stuk harder en sneller en de schokdempers zijn enorm goed.

Onderschat echter niet hoe groot deze RC auto is. De lengte van de modelauto is bijna 1 meter en het geluid is aanwezig. Ermee in een woonwijk rijden raad ik niet aan, dus zorg dat je een geschikt terrein hebt.

Losi 5IVE-T 2.0 V2 4WD 32cc Short Course BND

Specificaties

 • Model: short course
 • Type: off-road
 • Motor: Zenoah G320 32cc 2-takt
 • Schaal: 1/5
 • Aandrijving: 4WD
 • Grootte: 850x392x250 mm

2. Losi DBXL 2.0 4WD 32cc Benzine Buggy RTR

Een andere goede bestuurbare auto met benzine is de Losi DBXL 2.0 4WD 32cc Benzine Buggy RTR. Dit is een RTR RC auto, wat staat voor Ready-To-Run. Dit betekent dat je meteen kunt rijden met je RC auto zodra je deze in huis hebt. Alle onderdelen die je nodig heb worden meegeleverd en zijn klaar voor gebruik.

In plaats van een Short Course RC auto is de Losi DBXL 2.0 een buggy. Buggy’s zijn erg stabiele modellen die eigenlijk op allerlei ondergronden en terreinen goed overweg kunnen. Ermee stunten en op ruige terreinen rijden is geen enkel probleem. Het is dan ook een echt off-road model, alhoewel je er ook gewoon op verharde wegen mee kan rijden.

Naast de RC auto zelf krijg je er een Spektrum SLT3 bij meegeleverd. Deze hoef je er dus niet zzelf bij te bestellen.

Vergeleken het oude model is er een hoop verbeterd. Zo heeft hij een nieuwe motor, een verbeterde versnelling, stuurhuis, servo, enz. Je kunt deze RC benzine auto het beste kopen als je van plan bent om off-road te rijden. Het model is er helemaal voor gemaakt om op ruige ondergronden te rijden en flinke klappen op te vangen.

Ook lange afstanden is geen probleem, aangezien de nieuwe benzinetank groter is en dus minder snel leeg gaat. Hierdoor kan je langere rijden op één tank.

Losi DBXL 2.0 4WD 32cc Benzine Buggy RTR

Specificaties

 • Model: buggy
 • Type: off-road
 • Motor: Zenoah G320 32cc 2-takt
 • Schaal: 1/5
 • Aandrijving: 4WD
 • Grootte: 845x495x318 mm

Extra tip: bestuurbare auto’s op benzine zijn duurder vanwege de grootte. Het voordeel van een grootte auto is dat het rijden realistischer aanvoelt. Een kleine lichte RC auto’s is sneller geneigd te stuiteren als je aan het stunten bent.

3. FG 1/5 BMW M3 E30 Sportsline Chassis 510 4WD

Ben je opzoek naar een RC benzine auto die bedoelt is voor on-road, dan is de FG 1/5 BMW M3 E30 Sportsline Chassis 510 4WD een goede keuze. De wegligging is erg goed en je kan aan het model al zien dat dit duidelijk een touringcar is.

Een touringcar is en RC auto model waarmee je op hoge snelheden op de weg rijdt. IN plaats van door het bos of op zandpaden rijd je met deze RC auto op een mooie lange geasfalteerde weg. Een parkeerplaats zou ook een goede locatie kunne zijn. Een touringcar is het tegenovergestelde van een crawler, wat betekent dat je niet gaat rijden met veel obstakels.

De wegligging van de FG 1/5 BMW M3 E30 is erg goed alhoewel je er prima mee kan driften. Wat betreft het design ziet hij er erg goed uit en je kunt er meteen mee rijden. Het is dus een RTR (Ready-To-Run) en je hoeft niets van tevoren er los bij te bestellen. Tenminste, als je de RTR-versie bestelt.  

FG 1 op 5 BMW M3 E30 Sportsline Chassis 510 4WD

Specificaties

 • Model: touringcar
 • Type: on-road
 • Motor: 26cc benzinemotor 2-takt
 • Schaal: 1/5
 • Aandrijving: 4WD
 • Grootte: 850x392x250 mm

4. FG 1/6 Monster Buggy 4WD RTR

Dan hebben we de FG 1/6 Monster Buggy 4WD RTR. Een bestuurbare auto op benzine die ideaal is voor off-road wegen. Als je de RTR-versie koopt ben je meteen klaar voor de eerste rit. In dit geval krijg je er een 2,4 GHz  radiografisch besturingssysteem bij Dit is helemaal afgesteld en ingesteld zodat je meteen aan de slag kunt.

Er zitten flinke schokdempers op waarmee je de klappen van grote sprongen en stunts prima kan opvangen. De grote banden zorgen ervoor dat je niet zo snel de grip verliest als je off-road rijdt.

FG 1 op 6 Monster Buggy 4WD RTR Met 26cc Motor

Specificaties

 • Model: short course
 • Type: off-road
 • Schaal: 1/5
 • Aandrijving: 4WD

Extra tip: bestuurbare auto’s op benzine halen niet zulke hoge snelheden als elektrische bestuurbare auto’s. Wil je hoge snelheden halen, overweeg dan een elektrische. Daarvoor lever je wel het geluid en de geur (oftewel de beleving) in.

5. King Motor T1000 Short Course RTR

Zoek je naar een iets goedkoper model, dan is de King Motor T1000 Short Course RTR een goede bestuurbare auto met benzine. Hij behaalt een topsnelheid van 75 km/u wat aardig hard is voor een RC benzine auto.

De RC auto valt onder de categorie ‘Short Course’. Een type bestuurbare auto die de afgelopen jaren erg populair is. Uiteraard niet voor niets, aangezien je er gewoon op heel veel terreinen mee uit de voeten kan.

De bestuurbare auto is van het merk King Motor en wordt geleverd met alle accessoires die je nodig hebt. Een ideaal model als je wil beginnen met de RC auto hobby. Je betaalt niet meteen voor het duurste model, maar krijg wel iets van hoge kwaliteit waar je een lange tijd mee vooruit kan.

Een groot verschil tussen dit model en de bovenstaande modellen is de wielaandrijving. De bovenstaande RC benzine auto’s hebben een vierwielaandrijving (4WD), terwijl de King Motor T1000 een twee-wielaandrijving heeft. Beide hebben zo’n hun voor- en nadelen. Een twee-wielaandrijving is over het algemeen goedkoper en makkelijker voor beginners.

King Motor T1000 Short Course RTR

Specificaties

 • Model: short course
 • Type: off-road
 • Schaal: 1/5
 • Aandrijving: 2WD
 • Grootte: 817x480x255 mm

Veelgestelde vragen

De kan is groot dat je nog wat vragen hebt over RC auto’s die rijden op benzine. Hieronder beantwoord ik de meest gestelde vragen over bestuurbare auto’s op benzine.

 • Welke benzine in RC auto?

  RC benzine auto’s gebruiken een mengsel van euro 95 met 2-takt olie. Dit wordt ook wel benzine 2-taktbrandstof genoemd, oftewel een combinatie van loodvrije benzine en 2-taktolie. Je kunt er geen nitro methaan in doen, aangezien dat alleen bedoelt is voor nitro RC auto’s.  

 • Wat heb je nodig voor een RC auto?

  Voor een RC auto op benzine heb je allereerst benzine nodig met 2-taktolie. Daarnaast heb je een transmitter, oplaadbare batterijen en een oplader nodig voor de transmitter. Bij een RTR RC auto worden deze onderdelen standaard meegeleverd.

Scroll naar boven