Beste snelle bestuurbare auto

Beste snelle bestuurbare auto – Top 5

Eén van de belangrijkste eigenschappen van een bestuurbare auto is de maximale snelheid. Nu zijn er een hoop bestuurbare auto’s op de markt met allerlei verschillende maximale snelheden. In dit artikel som ik de beste bestuurbare auto’s op met verschillende maximale snelheden.

SnelheidBeste snelle bestuurbare autoPrijs
Bestuurbare auto 200 km/uTraxxas XO-1 Brushless Supercar RTR
Bestuurbare auto 100 km/uTraxxas Slash VXL 4X4 RTRBekijk op Bol.com
Bestuurbare auto 70 km/uTraxxas X-Maxx BrushlesBekijk op Bol.com
Bestuurbare auto 60 km/uTraxxas Rustler 37054-1Bekijk op Bol.com
Bestuurbare auto 50 km/uTAMIYA Volkswagen Karmann Ghia M-06L ChassisBekijk op Bol.com
Bestuurbare auto 40 km/uTraxxas TRX-4 Land Rover DefenderBekijk op Bol.com
Bestuurbare auto 30 km/uTraxxas TRX-4 Chevy K10Bekijk op Bol.com

Beste snelle bestuurbare auto

Een snellere bestuurbare auto is niet per direct beter. Het hangt voornamelijk af van wat voor soort rc auto je wil kopen en waar je ‘m voor wil gebruiken. In het bos heb je niet zoveel aan een bestuurbare auto die ontzettend snel kan rijden, aangezien je dan al snel over de kop vliegt.

Heb je een rechte lange baan waar je lange afstanden op kan afleggen, dan zou je kunnen denken aan een bestuurbare auto die topsnelheden behaald. Kijk dus goed op wat voor terrein je gaat rijden en wat voor soort model hier het beste bij past.

Beste bestuurbare auto 200 km/u

De beste bestuurbare auto die het dichtst in de buurt komt van de 200 km/u is de Traxxas XO-1 Brushless Supercar RTR. Deze vierwiel aangedreven rc auto is echt bizar snel. Bij de ideale omstandigheden haalt hij een maximale snelheid van maar liefst 160 km/u.

Het is een on-road model, wat betekent dat je er alleen op een verharde ondergrond mee kan rijden. Houd er wel rekening mee dat dit model niet voor iedereen bedoelt is. Je kunt er zo snel mee rijden dat een crash al snel op de loer ligt.

Een voordeel is dat de auto erg stabiel is en niet zomaar zijn grip verliest als je hard rijdt. Hoeveel grip de auto heeft kan je immers zelf instellen met behulp van de controller. Teveel grip kan ertoe leiden dat de auto minder scherpen bochten maakt.

Zelfs een parkeerplaats met een paar steentjes kunnen er op hoge snelheden voor zorgen dat je wordt gehinderd. Desalniettemin een hele goede optie als je de allersnelste bestuurbare auto wil die momenteel op de markt is.

Traxxas XO-1 Brushless Supercar RTR

Specificaties

 • Snelheid: 160 km/u
 • Type: elektrisch
 • Schaal: 1/7
 • Aandrijving: 4WD
 • Grootte: 686x329x127.5 mm

Beste bestuurbare auto 100 km/u

De beste bestuurbare auto die ongeveer 100 km/u kan rijden is de Traxxas Slash VXL 4X4 RTR. Dit is overigens één van de beste bestuurbare auto’s van dit moment. Met zijn 1/10 schaal is deze bestuurbare auto een slag kleiner dan de Traxxas XO-1 Brushless Supercar RTR.

Het grootste verschil tussen dit model en de Traxxas XO-1 is de on-road en off-road mogelijkheid. Deze bestuurbare auto kan namelijk op zowel off-road als on-road terreinen rijden. Binnen de rc wereld valt deze onder de categorie Short Course Truck. Deze modellen zijn iets realistischer dan buggies en monster trucks en weten met veel verschillende terreinen raadt.

Als je een allround bestuurbare auto zoekt waarmee je in principe alles kan, dan is dit je beste optie. De maximale snelheid is voor de meeste mensen genoeg, zeker als je ermee in het bos gaat rijden.

Specificaties

 • Snelheid: 100 km/u
 • Type: elektrisch
 • Schaal: 1/10
 • Aandrijving: 4WD
 • Grootte: 568x296x193 mm

Extra tip: 4WD staat voor four-wheel drive, wat betekent dat de bestuurbare auto een 4-wielaandrijving heeft. 2WD betekent dat de modelauto een 2-wielaandrijving heeft.

Beste bestuurbare auto 70 km/u

De Traxxas X-Maxx Brushless is de beste bestuurbare auto die ruim 70 km/u kan rijden. Dit is weer een heel ander soort model dan de bovenste 2. In plaats van een on-road en short course auto, hebben we nu te maken met een monster truck.

Een bestuurbare auto die voornamelijk is bedoelt voor extreme terreinen. De grootte van de modelauto maakt ‘m niet minder krachtig. Je kan er erg hoge snelheden mee halen en hij maakt gebruik van een vierwielaandrijving.

De schokdempers die erop zitten zijn bedoelt voor het opvangen van de flinke klappen. Het is immers een groot apparaat die erg hoge snelheden kan halen. De kans is dan ook groot dat je er hoge sprongen mee gaat maken.

Het hangt er uiteindelijk voornamelijk vanaf naar wat voor soort model je opzoek bent. Het model dat je nodig hebt hangt dan weer af van het terrein waar je wil rijden. Ben je van plan om op een lege verharde parkeerplaats te rijden, dan is dit mogelijk niet je beste optie.

Heb je een bos of een zandpad waar je op wil crossen, dan is dit model zeker het overwegen waard. Onthoud echter dat er meerdere soorten bestuurbare auto’s zijn die 70 tot 80 km/u gaan.  

Specificaties

 • Snelheid: 80 km/u
 • Type: elektrisch
 • Schaal: 1/8
 • Aandrijving: 4WD
 • Grootte: 757x540x350 mm

Beste bestuurbare auto 60 km/u

De Traxxas Rustler 37054-1 kan bijna 60 km/u rijden en is een perfect instapmodel. Het is niet het allerduurste en beste model op de markt, maar voor veel mensen is dit meer dan genoeg. Voor de prijs heb je een prima bereik, een goede batterijduur een aardige snelheid van bijna 60 km/u .

Voor beginnende rc auto-liefhebbers zit er ook nog een trainingsmodus op. Zodra je de auto op de trainingsmodus zet kan je er 50% minder hard mee rijden, zodat je een crash kan voorkomen. Verder is de auto volledig waterdicht waardoor je er gewoon mee door plassen kunt rijden.

Je kunt er zowel off-road als on-road mee rijden. Wat dat betreft is het een soort alles-in-1 auto die vergelijkbaar is met de Traxxas XO-1 Brushless Supercar RTR welke eerder besproken is.

Specificaties

 • Snelheid: 55 km/u
 • Type: elektrisch
 • Schaal: 1/10
 • Aandrijving: 2WD
 • Grootte: 445x311x178 mm

Beste bestuurbare auto 50 km/u

De TAMIYA Volkswagen Karmann Ghia M-06L Chassis is zeker een goede optie als je opzoek bent naar een bestuurbare auto die ongeveer 50 km/u kan rijden. Uiteraard is dit weer een hele andere soort bestuurbare auto dan de overige modellen in dit lijstje.

Rond deze snelheid vind je veel klassieke modelauto’s die je niet alleen koopt voor de rijervaring, maar voornamelijk voor het oog.

Let erop dat je dit soort radiografisch bestuurbare modelauto’s zelf in elkaar moet zetten voordat je ermee kan rijden. Aan het merk kan het niet liggen, aangezien Tamiya niet nieuw is op het gebied van klassieke bestuurbare modelauto’s.

Naast dit model zijn er ook tal van andere klassieke radiografisch bestuurbare modelauto’s waaruit je kunt kiezen.

Specificaties

 • Snelheid: 50 km/u
 • Type: elektrisch
 • Schaal: 1/10
 • Aandrijving: 2WD
 • Grootte: 410x182x125 mm

Beste bestuurbare auto 40 km/u

De Traxxas TRX-4 Land Rover Defender is een bestuurbare auto die ruim 40 km/u kan rijden. In deze snelheidscategorie vallen onder andere bestuurbare auto’s die bedoelt zijn om te ‘crawlen’.

Crawlers zijn bestuurbare auto’s die bedoelt zijn om op een moeilijk terrein te rijden. Je rijdt met crawlers niet op hoge snelheden en klimt als het ware over moeilijke obstakels. Mede dankzij de vierwielaandrijving is het een ideaal model om mee te klimmen.

Specificaties

 • Snelheid: 45 km/u
 • Type: elektrisch
 • Schaal: 1/10
 • Aandrijving: 4WD
 • Grootte: 586x248x291 mm

Beste bestuurbare auto 30 km/u

Tot slot hebben we de Traxxas TRX-4 Chevy K10 die snelheden tot maximaal 30 km/u kan halen. Ook dit is een bestuurbare auto die in de categorie crawlers valt. Het is een pick-up truck die wat betreft het design te vergelijken is met een monstertruck.

Je kunt er uiteraard goed mee overweg als je van plan bent off road te gaan rijden. Bestuurbare auto’s met deze ‘lage’ maximale snelheden vallen al snel onder de categorie ‘crawlers’.

Bestuurbare auto’s van 10 tot 20 km/u zullen al snel vallen in de speelgoedcategorie. Dit zijn de goedkopere modellen die voornamelijk bedoelt zijn voor kinderen. Een bestuurbare auto van enkele honderden euro’s voor volwassenen komt al snel uit op minstens 40 km/u.

Specificaties

 • Snelheid: 25 km/u
 • Type: elektrisch
 • Schaal: 1/10
 • Aandrijving: 2WD
 • Grootte: 413x345x241 mm

Veelgestelde vragen

De kans is groot dat je nog wat vragen hebt over de snelheid van bestuurbare auto’s. Hieronder beantwoord ik de meest gestelde vragen over de beste snelle bestuurbare auto’s.

 • Wat is de snelste bestuurbare auto ter wereld?

  De snelste bestuurbare auto ter wereld is momenteel de Traxxas XO-1 Brushless Supercar RTR met een maximale snelheid van 160 km/u. Uiteraard zijn er ooit snellere bestuurbare auto’s gebouwd, maar die liggen niet kant-en-klaar in de winkel (Ready-To-Run).

 • Hoe snel kan een bestuurbare auto?

  Er zijn bestuurbare auto’s met een maximale snelheid van 5 km/u, maar ook van 160 km/u. Bestuurbare auto’s voor kinderen kunnen vaak niet harder dan 30 km/u, terwijl volwassen rc auto’s al snel 80 km/u gaan.

 • Kan je een bestuurbare auto opvoeren?

  Ja, het is mogelijk om je bestuurbare auto sneller te maken. Rc auto’s bedoelt voor volwassenen kan je relatief makkelijk uit elkaar halen en onderdelen kunnen vervangen/gerepareerd worden. Zo is het ook mogelijk om je bestuurbare auto een upgrade te geven.

 • Hoe maak je je bestuurbare auto sneller?

  Je kan een bestuurbare auto sneller maken door een betere motor, batterij en versnelling te gebruiken. Zo biedt Traxxas hun Vileneon-systeem aan die bestaat uit een krachtige motor waarmee je snelheden kan opvoeren tot ruim 100 km/u. Een onderdeel die je apart kan bestellen en die je als vervanging kunt gebruiken voor je oude motor.

Scroll naar boven