Dronetest

Drone Test welke drone moet ik kiezen?

Hoeveel mag de drone kosten?
Hoe zwaar mag de drone zijn?
Hoe zwaarder de drone, hoe meer risico je creëert voor anderen. De regelgeving waaraan je je moeten houden wordt daarom beïnvloedt door het gewicht van je drone. Zo moeten bezitters van een zware drone een theorie- en praktijkexamen doen. Dit kost meer tijd, geld en moeite. Hieronder een klein overzicht:

< 250 gram: de piloot hoeft geen theorie- en praktijkexamen te halen. Je hoeft jezelf alleen te registreren als de drone en camera heeft.
250 tot 900 gram: de piloot moet een theorie-examen halen, maar geen praktijkexamen. Tot slot moet de dronepiloot zich registreren.
> 900 gram: de piloot moet een theorie- en praktijkexamen halen. Ook moet de piloot zichzelf registreren.
Moet de drone een camera hebben?
Wanneer je drone een camera heeft moet je je officieel als dronepiloot registreren. Dit kun je online doen bij de RDW en kost 23 euro. Je hoeft je niet te registreren als je drone onder de 250 gram is en geen camera heeft.
Hoe snel moet de drone zijn?
Hoever mag de drone maximaal kunnen vliegen?
Hoever je kan vliegen hangt voor een deel af van de plek waar je vliegt. Midden in een stad heb je last van storende signalen om je heen, zoals WiFi-signalen. Midden op een weiland heb je hier vrijwel geen last van. Let erop dat het ten alle tijden verplicht is om je drone in zicht te houden.

Het maximale bereik wordt dus niet bepaald door de limieten van je drone. Het hangt er vanaf of je je drone nog goed kunt zien (zonder hulpmiddelen, zoals een verrekijker).
Hoelang moet de drone kunnen vliegen?
Moet de drone zichzelf kunnen inklappen?
Question Image
Bij het inklappen van de drone kun je de vleugels waaraan de propellers zitten als het ware opvouwen. Zo kun je een drone eenvoudig meenemen en opbergen. Op de afbeelding kun je zien hoe dit eruitziet.
/
Bekijk het resultaat

Scroll naar top