GoPro-Hero-camera-houten

GoPro aanzetten, hoe doe je dat?

Om een GoPro te gebruiken moet je we weten hoe je hem aanzet. Hoe je een GoPro aanzet kan per model verschillen. Er zijn meerdere methodes om je GoPro aan te zetten. Ik zal ze in deze blog allemaal voor je op een rijtje zetten. Ook ga ik verder in op de verschillende GoPro modellen.  

Gaat je GoPro niet aan? Ga dan verder naar deze pagina: GoPro gaat niet aan >>

Hoe zet je een GoPro aan?

Om een GoPro aan te zetten druk je simpelweg op de power/mode-knop. De powerknop bevindt zich meestal aan de voorkant of de zijkant van de camera (verschilt per model). Over het algemeen gaan de GoPro modellen, zoals de Hero 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 en 9, op dezelfde manier aan. Het licht dat de status van de GoPro weergeeft zal dan 3 keer knipperen. Zodra op de display van de GoPro informatie verschijnt, staat hij aan. 

160 / 160 (1031px / 920px)

Als je GoPro niet aangaat zijn er een paar dingen waarop je moet letten:

 1. Controleer of de batterij leeg is: GoPro’s staan bekend om hun slechte batterijduur. Lees hier hoelang een GoPro precies meegaat. Sluit een USB-kabel aan en zorg ervoor dat het LED-lampje aan de buitenkant van de camera brandt.
 2. Plaats de batterij opnieuw: haal de batterij uit de GoPro en zet hem er weer terug in.
 3. Plaats de geheugenkaart er opnieuw in: controleer of je hem er goed in hebt zitten.
 4. Reset de camera: als geen van de bovenstaande oplossingen werken kun je de GoPro ook nog resetten. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Ik bespreek hieronder 1 manier.

Om je GoPro te resetten doe je het volgende:

 1. Zet je GoPro uit en haal alle aangesloten accessoires van de action camera.
 2. Zorg ervoor dat er een batterij in is geplaatst of dat de camera is aangesloten op een externe voedingsbron.
 3. Houd de power/mode-knop vervolgens voor 10 seconden ingedrukt. Laat hem na deze 10 seconden weer los.

Let op: als je de camera reset worden de instellingen teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Je SD-kaart wordt niet geformatteerd, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken. Door je camera te resetten herstart je hem en los je eventuele softwareproblemen op.

We hebben het nu alleen gehad over de aan/uitknop. Toch zijn er meer knoppen waarover GoPro’s beschikken. Ik zal ze kort met je doornemen. Over het algemeen hebben GoPro’s maximaal 2 of 3 fysieke knoppen. De rest doe je via de app op je telefoon of op het display met touchscreen. Hieronder leg ik de 3 knoppen uit:

 1. Power/Mode: deze knop fungeert als een aan/uitknop, maar ook als een middel om van cameramodus te wisselen.
 2. Shutter/select: dit is een knop die je gebruikt om de opname te starten of te stoppen. Dit helpt je bij het maken van foto’s en video’s, maar ook bij het switchen tussen camera-instellingen.
 3. WiFi: deze knop is alleen aanwezig op oudere GoPro modellen (Hero 3 en 4). Hiermee kun je het WiFi-signaal in- en uitschakelen. Met deze knop kun je ook het menu ‘instellingen’ openen, verbinding maken met de afstandsbediening of verbinding maken met smartphones en tablets.

Hieronder zie je handige GoPro accessoires die je onderweg kunt gebruiken. Zorg dat je ze van de GoPro loskoppelt zodra je hem wil uitzetten en resetten.

GoPro WiFi aanzetten

Een GoPro zendt automatisch een signaal uit naar apparaten, zoals je telefoon en je tablet. Zorg daarom dat je je bluetooth en WiFi op je telefoon hebt ingeschakeld. Dit kun je gewoon doen in de instellingen van het apparaat waarmee je de GoPro wil verbinden. Hoe je een GoPro precies met WiFi verbindt verschilt per model. Toch is dit over het algemeen vrijwel hetzelfde voor elk model. Ik bespreek hieronder de exacte stappen die je moet volgen bij een GoPro Hero 9 Black.

Meer informatie over GoPro’s verbinden: GoPro verbinden met je telefoon, laptop, app, tv en WiFi >>

 1. Zet je GoPro aan.
 2. Open een menu door vanaf het startscherm naar beneden te swipen. Veeg vervolgens naar links.
 3. Selecteer ‘connections’ en tik vervolgens op ‘connect device’.
 4. Tik op ‘GoPro App’ om je camera in de koppelingsmodus te zetten. Zo kun je de camera koppelen met andere apparaten.
 5. Vanuit dit menu kun je op het i’tje rechtsboven tikken. Hier vind je de naam en het wachtwoord van de GoPro WiFi.

In het tweede gedeelte van de stappen ga je naar de app die je hebt gedownload op je mobiel of tablet. Deze app kun je downloaden in de AppStore en de PlayStore

 • Open de GoPro app.
 • Zodra je de app hebt geopend zie je linksonder een camera logo. Nadat je hierop hebt getikt scant de app automatisch je GoPro.
 • Als het goed is zie je daarna het volgende: ‘we found your GoPro’ en een blauwe ‘connect’ knop. Als je op ‘connect’ tikt zal de app met je GoPro verbinden.
 • Je ziet vervolgens een scherm waarop je de naam van de camera kunt veranderen. Je kunt ook op de onderste knop tikken en de naam laten zoals die is.
 • Zodra je voorbij deze stappen bent zie je een live preview van je camera verschijnen. Je kunt nu zien wat de GoPro kan zien.

Scroll naar boven