Gopro zwarte achtergrond laadt niet op

GoPro laadt niet op, hoe los je dit op?

Zonder een opgeladen GoPro is het niet mogelijk om hem te gebruiken. Het is dan ook vervelend als je bijvoorbeeld de GoPro Hero 4, 5, 6, 7 of 8 niet kunt opladen. Hier kunnen een paar redenen voor zijn die ik in deze blog ga bespreken.

Tijd voor een nieuwe GoPro? Bekijk dan deze modellen eens:

GoProMerkPrijs
1.GoPro Hero 9GoProBekijk op Bol.com >>
2.GoPro Hero 8GoProBekijk op Bol.com >>
3.GoPro Hero 7GoProBekijk op Bol.com >>

Je GoPro laadt niet op, dit moet je doen!

Als een GoPro niet goed oplaadt kan het te maken hebben met de oplaadkabel, batterij of de camera zelf. Allereerst zou je het volgende in orde moeten hebben:

 1. Zorg dat je de nieuwste firmware hebt geupdate
 2. Zorg dat je een goede SD-kaart gebruikt
 3. Gebruik de bijbehorende USB-C cable
 4. Gebruik de juiste oplader
 5. Reset de camera, maar let wel op dat al je eigen ingestelde instellingen terug gaan naar de fabrieksinstelling. Om je GoPro te resetten moet je de knop aan de zijkant voor 10 seconde ingedrukt houden. Na die 10 seconde laat je hem los en is de camera gereset. Het verwijdert je beelden niet van de SD-kaart, dus daar hoef je niet bang voor te zijn.
 6. Het kan ook helpen om je SD-kaart te formatteren. Als je dit doet verwijder je alle beelden van de SD-kaart. Als je de beelden op de kaart wil behouden moet je ze eerst overzetten naar je computer.
 7. Haal de batterij uit de GoPro en laad hem direct op. Kijk of je dan een LED-lampje ziet verschijnen.

Alles over GoPro SD-kaarten >>

Een goede SD-kaart voor je GoPro:

Als de bovenstaande opties niet werken, dan is het een groter probleem. In dit geval kun je het beste contact opnemen met GoPro zelf. Er is ook een mogelijkheid dat het probleem gewoon niet is op te lossen. Dit hebben sommigen gehad met de GoPro Hero 8. Indien dit het geval is kun je gebruikmaken van je garantie. Het kan ook zijn dat je GoPro wel oplaadt, maar niet aan gaat. Meer informatie over GoPro’s die niet aan gaan.

GoPro foto’s en video’s laden niet

Als je de GoPro app gebruikt via je mobiel, dan kun je al je gemaakte beelden (die op de SD-kaart staan) terugzien op je telefoon. Je kunt ze vervolgens bewerken of direct opslaan op je smartphone. Het kan zijn dat je deze beelden helemaal niet kunt zien in de app. Dit kan komen door de te hoge resolutie waarin je hebt gefilmd. Dit is zeer waarschijnlijk een te hoge resolutie voor je mobiel. Er zijn 2 verschillende soorten meldingen die je misschien hebt gekregen:

‘’Playback Not Supported’’ Dit betekent dat je filmt in een te hoge resolutie. Welke kwaliteit je telefoon ondersteunt is verschillend per model. Als je filmt in Protune, of hoger dan 2.7k met 60 fps, dan zou het goed kunnen dat je dit niet kunt zien. Hiervoor zal je de resolutie moeten verlagen.

‘’No Media’’ Als je geen media ziet nadat je op de GoPro media knop hebt gedrukt, dan moet je dit eerst even proberen via de app. Maak een foto of een korte video door de app te gebruiken. Start de camera vervolgens opnieuw op:

 1. Ga terug naar het bedieningsscherm in de app
 2. Tik op de rode opnameknop om een foto te maken. Bij het maken van een video klik je 2 keer om de video ook weer te beëindigen.
 3. Om de camera aan en uit te zetten gebruik je de aan/uit-knop. Dit doe je door in de app op de blauwe knop met het aan/uit-symbool te tikken. Wacht een paar seconde en tik weer op die knop om de camera weer in te schakelen.
 4. Hierna ga je weer terug en tik je op de media-knop. Dit is de knop waar al je foto’s en video’s weer zouden moeten laden. Je herkent de knop aan de 9 witte vierkantjes in het hoofdmenu van de app.

Als de bovenstaande stappen niet helpen, probeer dan het volgende:

 1. Sluit de camera aan op de computer en zet hem aan. Dit kun je doen met een USB-kabel. Als het goed verschijnt er nu een USB- en batterijsymbool op het LCD-scherm van je GoPro. Zorg dat je al je beeldmateriaal van je GoPro op je computer zet.
 2. Zodra je je beeldmateriaal hebt opgeslagen kun je de camera weer uit je computer halen. Maak vervolgens opnieuw verbinding met de GoPro app

Scroll naar boven