gopro in hand bos werkt niet meer

GoPro werkt niet meer – GoPro problemen oplossen

Het is altijd vervelend als je GoPro niet naar behoren werkt. Er zijn veel GoPro problemen die zich voor kunnen doen. In deze blog behandel ik de meest voorkomende problemen. Over sommige problemen heb ik een uitgebreider stuk geschreven. Hier kun je eventueel ook naar kijken voor een uitgebreidere uitleg.

Tijd voor een nieuwe GoPro? Dit zijn de beste GoPro’s van dit moment:

GoProMerkPrijs
GoPro Hero 11 BlackGoProBekijk op Bol.com
GoPro Hero 11 Black MiniGoProBekijk op Bol.com
GoPro 10 BlackGoProBekijk op Bol.com

GoPro wordt niet herkent

Als je GoPro niet door je Mac of Windows wordt herkent, dan is dit hetgeen wat je kunt doen:

 1. Zet je camera aan. Een makkelijkere oplossing is er niet, maar wel een hele belangrijke. Deze oplossing werkt als je de GoPro via een USB-kabel op je computer hebt aangesloten. De camera heeft energie nodig om de foto’s en video’s op je computer te zetten. De GoPro wordt dan vanzelf zichtbaar.
 2. Controleer je geheugenkaart. Haal je micro SD-kaartje uit je GoPro en kijk of er iets mis mee is. Er zijn in eerste instantie 2 dingen waar je naar kunt kijken. Controleer eerst of je geheugenkaart is beschadigd. Denk aan stof, vuil of krassen. Zit de SD-kaart er goed in? Je computer heeft toegang tot je SD-kaart nodig om de GoPro te vinden.
 3. Controleer je USB-kabel. Kijk of de USB-kabel goed in je computer en camera zit. Is de kabel in goede staat? Het wordt aangeraden om de USB-kabel van GoPro zelf te gebruiken (degene die je bij de bestelling hebt meegekregen).

Heb je een nieuwe SD-kaart nodig? Hieronder zie je een micro SD-kaart die geschikt is voor een GoPro:

Als je GoPro nog steeds niet zichtbaar is op je computer, bekijk dan de tips hieronder. Het probleem komt grotendeels overeen met het probleem wat ik hierboven heb besproken.

GoPro verbindt niet

Een GoPro kun je met verschillende apparaten verbinden. Op deze manier kun je het meeste uit je GoPro halen. Welke stappen je het best kunt volgen hangt af van het apparaat waaraan je de GoPro verbindt.

GoPro verbindt niet met de app

Dan zijn er ook nog GoPro app problemen. Via de GoPro app kan je je GoPro met je telefoon verbinden. Zonder verbinding met de app is het niet mogelijk om je GoPro met je mobiel te gebruiken. Er zijn een paar opties om dit probleem op te lossen:

Verwijder het bluetooth-ID van je telefoon: als je kort geleden je camera hebt gereset naar de standaard fabrieksinstellingen, of de instellingen van de verbinding, dan heeft de app dit niet in de gaten. Je ziet de beelden dan alsnog in de app, waardoor je denkt dat hij de beelden wel heeft opgeslagen. Je moet eerst de camera uit de app verwijderen, om vervolgens de bluetooth-instellingen verwijderen. Hoe je dit doet hangt af van welk besturingssysteem je gebruikt:

iOS: Ga naar de instellingen > Bluetooth > selecteer de cirkel met de ‘i’ naast je GoPro. Selecteer vervolgens ‘forget this device’. Bluetooth is nu gereset voor de camera op je iOS-apparaat.

Android: Ga naar de instellingen > Bluetooth > tik op het tandwielpictogram naast je GoPro > daarna tik je op ‘unpair’. Bluetooth is nu gereset voor de camera op je Android-apparaat.

Er is ook nog een andere methode die ik hier ga bespreken. Je ziet hem hieronder staan.

iOS-apparaten:

 1. Selecteer het camera-icoontje linksboven
 2. Selecteer het penceel-icoontje linksboven
 3. Tik op ‘X’ en daarna op ‘delete’ om een camera te verwijderen

Android-apparaten:

 1. Houd de camera die je op de app ziet staan lang ingedrukt. Tik vervolgens op ‘delete’.
 2. Vanuit het hoofdmenu tik je op het hamburger-menu en selecteer je het item ‘camera’.

GoPro verbindt niet met je computer

Door je GoPro aan je computer te verbinden kan je de beelden vanaf je GoPro op je computer zetten. Je kunt ook het SD-kaartje uit de GoPro halen en in je computer stoppen. Aangezien je SD-kaart niet altijd in je computer past, is het gebruik van een USB-kabel het eenvoudigst. Maar wat als deze methode niet werkt? Hieronder vind je 2 verschillende methodes om dit op te lossen.

Methode 1: Zoals ik net al zei heeft niet elke computer een poort waarin je je SD-kaartje kunt stoppen. Om dit op te lossen kun je ook een zogeheten adapter kopen. Aangezien we het over GoPro’s hebben moeten we een micro SD-kaart adapter gebruiken. Vervolgens kun je controleren of de GoPro app op je computer het SD-kaartje herkent.

sd-kaart-adapter-voor-micro-sd-kaarten

32GB microSDHC Class 

Hiernaast zie je een micro SD-kaartje die wordt meegeleverd met een micro SD-kaart adapter. Vrijwel alle SD-kaarten worden met deze adapter meegeleverd. Toch kan het zijn dat je hem kwijt bent geraakt.

Methode 2:

Als je de GoPro met je computer verbindt zou je een USB-logo op de display van de GoPro moeten zien. Als dit niet verschijnt, doe dan het volgende:

 1. Gebruik de GoPro USB-kabel
 2. Gebruik een andere USB-kabel
 3. Verbind met een andere USB-poort in je computer

Andere opties zijn:

 1. Verwijder de micro SD-kaart en de batterij voordat je de GoPro weer aan je computer aansluit.
 2. Probeer de camera op een andere computer aan te sluiten. Zo weet je of het aan de computer of aan je GoPro/USB-kabel ligt.
 3. Open Windows Update en zorg dat je alle noodzakelijke updates voor je besturingssysteem hebt gedaan.
 4. Start je computer opnieuw op en probeer het opnieuw, dit lukt vaker dan je denkt.

Als je GoPro niet met je app of telefoon kan verbinden, neem dan ook een kijkje op de GoPro pagina.

GoPro laadt niet op

Een GoPro die niet oplaadt kan niet aan. Er kunnen een paar problemen zijn met de oplader, maar ook met de GoPro zelf. Hieronder zet ik in het kort wat je het beste kunt doen. Ik heb hier ook nog een aparte blog over geschreven, die kun je hier vinden: GoPro laadt niet op >>

 1. Slechte oplader. Het kan zijn dat je oplader kapot is en de contacten beschadigd zijn. De enige manier om hier achter te komen is om een andere GoPro oplader te kopen.
 2. Als de oplader het helemaal doet, dan kan het ook nog aan de batterij liggen. Een nieuwe batterij lost het probleem dan op.
 3. Slechte USB-poort. De USB-poort in je GoPro kan op de een of andere manier beschadigd zijn. In dit geval zal je de poort van de GoPro moeten vervangen en dat kan best lastig zijn. Toch staan er genoeg filmpjes hierover op internet, zeer waarschijnlijk in het Engels.
 4. Het formatteren van je SD-kaart zou ook kunnen helpen. Hiermee verwijder je alle beelden van de SD-kaart. Zorg er dus voor dat je alle beelden vanaf je GoPro op je computer zet, anders gaan ze verloren. Het formatteren van je SD-kaart kun je doen via de GoPro app die je op je telefoon gebruikt.
 5. De camera resetten zou ook nog een optie kunnen zijn. Al je eigen instellingen gaan weg en worden vervangen door de standaard fabrieksinstellingen. Om dit te doen houd je de knop aan de zijkant voor 10 seconde ingedrukt. Na die 10 seconde laat je de knop los en is je camera gereset. 
oplaadkabel gopro USB-C

2A oplader en oplaadkabel

Hieronder zie je een oplader geschikt voor alle GoPro 7 modellen. Het kan zijn dat je oude oplaadkabel of oplader kapot is. Vervang deze dan en kijk of het probleem is verholpen.

Gopro oplader met 3 accu's

3x Accu + XL Oplader

Je kunt ook een heel pakket kopen. Zo bestel je meteen nieuwe accu’s en een nieuwe oplader. het product hiernaast is geschikt voor de GoPro Hero 5/6/7 Black.

GoPro WiFi werkt niet

Via WiFi kun je je telefoon met je GoPro verbinden. Zonder WiFi zul je het alleen met de GoPro zelf moeten doen en dat is niet zo fijn. De WiFi zorgt ervoor dat je de GoPro met de app op je mobiel kunt verbinden. Maar wat als deze niet werkt? Hier zijn een paar oplossingen voor:

 1. Controleer nog even of je de WiFi op je telefoon niet kunt vinden. Het WiFi-netwerk heeft een naam waardoor je hem kan herkennen.
 2. Zet de WiFi op je smartphone uit en daarna weer aan. Zo zoekt het apparaat opnieuw naar beschikbare WiFi-netwerken.
 3. Doe hetzelfde bij de camera door hem opnieuw op te starten.
 4. Zorg ervoor dat je camera in de GoPro app modus staat en dat je het WiFi-icoontje op de display ziet staan.
 5. Als je WiFi nog steeds niet verschijnt, gebruik dan een andere telefoon/tablet met de GoPro app.

Heb je de GoPro app ooit eens verwijderd van je mobiel/tablet? Het verwijderen van de GoPro app kan ertoe leiden dat je verbindingsproblemen krijgt. Dit is het resultaat van verouderde verbindingsinstellingen. Om dit op te lossen kun je het beste de bluetooth verwijderen. Hoe je dit doet kun je vinden onder het kopje: ‘GoPro verbindt niet met de app’.

WiFi resetten

Het is ook nog mogelijk om je WiFi te resetten. Je kunt de WiFi op je GoPro resetten, maar ook op je smartphone. Dit hangt niet alleen af van de soort GoPro, maar ook van het besturingssysteem op je telefoon.

Allereerst leg ik je uit hoe je de WiFi op je GoPro reset. Aangezien dit per GoPro verschilt behandel ik voor nu alleen de GoPro Hero 6 als voorbeeld. Voor alle stappen per GoPro model kun je naar deze pagina in de GoPro community. Voor de GoPro Hero 6 volg je de volgende stappen:

 1. Open allereerst het menu.
 2. Tik op verbinden > verbindingen opnieuw instellen

De camera’s WiFi op je telefoon resetten of vergeten kan ook een oplossing zijn. Welke stappen je moet volgen hangt af van het besturingssysteem van je telefoon. Ik besprek de stappen voor zowel iOS en Android.

iOS-apparaten:

 1. Open de instellingen op je telefoon
 2. Tik op WiFi
 3. Als je het WiFi-netwerk van je GoPro ziet, tik er dan op
 4. Tik vervolgens naar ‘vergeet dit netwerk’
 5. Als de telefoon om bevestiging vraagt tik je weer op ‘vergeten’
 6. Probeer de camera opnieuw aan de app te koppelen door de camera in koppelingsmodus te zetten. Selecteer vervolgens ‘camera toevoegen’ in het menu camera.

Android-apparaten:

 1. Ga naar de WiFi-instellingen van je telefoon
 2. Ga naar ‘geavanceerd’
 3. Zoek naar het WiFi-netwerk van je GoPro
 4. Tik op het tandwielpictogram en kies ‘vergeten’

GoPro Quik app werkt niet

Met de GoPro Quik app kun je je beelden bewerken. Je kunt het downloaden op je computer waardoor je de beelden eenvoudig en snel kunt bewerken. Het kan zijn dat het GoPro Quik niet werkt. Ik bespreek het probleem voor Mac en Windows:

Mac:

 1. Start je computer opnieuw op
 2. Maak een nieuw Mac-beheerdersaccount aan en controleer of dit nieuwe account het programma wel kan laden.
 3. Verwijder Quik en download het opnieuw

Windows:

Bij Windows kan het liggen aan een onstabiele internetverbinding. Als je niet bent verbonden met een internetverbinding werken sommige functies van de GoPro Quik niet. De tips die ik hierboven voor de Mac heb gegeven kunnen ook helpen bij de Windows. Vergeet die stappen dus niet te vergeten.

GoPro gaat niet aan/reageert niet/start niet meer

Ik heb 6 tips voor als je GoPro niet aan gaat en/of niet reageert. Hier heb ik al een aparte blog van geschreven die je hier kunt vinden: GoPro gaat niet aan. Dan nu in het kort de 6 tips die je GoPro weer kunnen laten starten:

 1. Controleer of de batterij is opgeladen: je begint met de meest simpele oplossingen. Misschien is de batterij van je GoPro leeg en helemaal niet opgeladen. In dit geval ben je hem vergeten op te laden, of hij kan helemaal niet opladen. In het laatste geval kun je onder dit kopje lezen: GoPro laadt niet op. Je vindt het eerder in deze blog.
 2. Verwijder de batterij: door de batterij eruit te halen kun je controleren of er niets is beschadig of in de weg zit.
 3. Controleer de SD-kaart: controleer of de SD-kaart goed in de GoPro zit. Gebruik eventueel een nieuwe als de oude is beschadigd.
 4. Reset de camera: je GoPro resetten kan ook eenvoudig via de app. Let er wel op dat je instellingen weer terug gaan naar de fabrieksinstellingen.

Gebruik een nieuw SD-kaartje voor je GoPro:

Als de bovenstaande oplossingen niet hebben gewerkt, neem dan contact op met GoPro zelf. Je kunt ook de GoPro community website bezoeken. Hierop worden allerlei problemen en vraagstukken behandelt. Het kan ook zijn dat je GoPro gewoon echt niet meer werkt. Als je GoPro erg oud is of in een slechte staat verkeert, overweeg dan om een nieuwe GoPro te kopen. Tot slot raad ik je aan om als allereerst de meest simpele oplossingen toe te passen. Ga pas daarna over op ingewikkelde methodes.

Zie hieronder de beste GoPro’s van dit moment:

GoProMerkPrijs
GoPro Hero 11 BlackGoProBekijk op Bol.com
GoPro Hero 11 Black MiniGoProBekijk op Bol.com
GoPro 10 BlackGoProBekijk op Bol.com

Verder is het ook nog mogelijk om je GoPro te laten repareren. Dit kan eventueel goedkoper zijn dan een nieuw toestel kopen. Tot slot is het mogelijk om een GoPro verzekering af te sluiten, ook wel GoPro Care genoemd. Hierdoor is je GoPro verzekert tegen schade.

Scroll naar boven