Drone clubs Nederland

Welke drone clubs zijn er in Nederland?

Drone clubs liggen verspreid over heel Nederland. Bijna alle provincies beschikken over een drone club waar vrijwel iedereen zich bij kan aansluiten. In dit artikel vind je alle drone clubs in Nederland.

Drone club Nederland

Bijna elke provincie in Nederland heeft een drone club, alhoewel ze niet allemaal even groot en actief zijn. De grootste drone club van Nederland is Drone Club NL. Veel van de lokale drone clubs zijn vertakkingen van deze landelijke club. Zij werken als soort doorgeefluik voor de kleine regionale clubs.

Vrijwel alle drone clubs zijn actief in de vorm van Facebook groepen. De ene is actiever dan de ander, maar het kan nooit kwaad om lid te worden. In de Facebook groepen worden meetings georganiseerd en kennis met elkaar gedeeld. Een mooie manier om met andere dronepiloten in contact te komen.

Hieronder vind je een lijst van alle drone clubs in Nederland. Later in dit artikel bespreek ik ook drone clubs in België.

Drone ClubsLand# Leden
Drone Club NLNederland1.500+
Drone Club BelgiumBelgië2.600+
Drone ClubsProvincie# Leden
Drone Club GelderlandGelderland46
Drone Club BrabantBrabant549
Drone Club LimburgLimburg554
Drone Club Zuid-HollandZuid-Holland
Drone Club Noord-HollandNoord-Holland14
Drentse Drone GroepDrenthe256
Drone Club ZeelandZeeland54
Drone Club GroningenGroningen
Drone Club FrieslandFriesland
Drone Club FlevolandFlevoland53
Drone Club OverijsselOverijssel14
DroneClub BorneOverijsselOnbekend
Drone Club UtrechtUtrecht27
Drone Club AmersfoortUtrecht41

Bekijk de kaart hieronder om alle drone clubs verspreid over Nederland te zien.

Naast meetings en een community bieden de ietwat grote drone clubs ook andere voordelen. Zo wordt er op de website van Drone Club NL veel algemene informatie gegeven over de drone hobby. Er wordt merch verkocht, er worden fotowedstrijden gehouden en er wordt natuurlijk gevlogen. 

Meestal worden er 1 keer in de maand drone meetings georganiseerd, waar kennis en ervaring wordt gedeeld. Naast Facebook gebruiken sommige clubs ook andere vormen van sociale media, zoals YouTube en Instagram. Drone Club Brabant en Drone Club NL beschikken beide ook over een website waarop meer informatie wordt gegeven.

Staat jouw drone club er niet tussen of ben je net bezig met het oprichten van een nieuwe club? Neem dan contact met me op en dan voeg ik deze toe aan de lijst en de kaart.

De 6 stappen voor het maken van de perfecte drone foto 176x300 1

Tijd voor écht mooie drone foto’s?

Kom erachter hoe je in 6 stappen professionele drone foto’s maakt. Download het gratis stappenplan.

Drone club België

Natuurlijk heeft België ook een drone club waaraan je kunt deelnemen, genaamd Drone Club Belgium. Dit is een drone vereniging met aardig wat leden. Zeker het kijkje waard als je opzoek bent naar mede-enthousiasten in België. Lid worden van de club leidt tot meer voordelen. Zo zeggen ze zelf dat drones en drone onderdelen goedkoper aangeschaft kunnen worden.

Andere drone groepen

Een drone club is vaak niet veel meer dan een facebook groep of een online community. Het kan aardig wat voordelen bieden, zeker als je meer mensen binnen de drone wereld wil ontmoeten. Drone Facebook groepen die zichzelf niet als drone club aanmerken zijn ook de moeite waard om te bekijken. Een aantal grote drone facebook groepen in Nederland zijn:

  1. Drone Vliegers Nederland (7.700+ leden)
  2. Drone Vliegmaatje Gezocht (1.400+ leden)
  3. Dronefotografie- en videografie (3.200+ leden)
  4. Dutch Drone Squad (144 leden)

Je kan je voorstellen dat in het buitenland nog een stuk meer drone communities te vinden zijn. Mocht je een Facebook groep in het Engels zoeken, dan kan je wat kieskeuriger zijn. Zoek in dit geval naar een actieve groep die hetzelfde doet met een drone als jij. Zoek eventueel op het specifiek merk van je drone en kijk of je een Engelse groep kan vinden die goed op je aansluit. 

In Nederland zal je het echter moeten doen met de drone clubs, groepen en verenigingen die ik hierboven heb opgesomd.

Scroll naar boven
Verbeter je drone foto’s drastisch in 6 stappen
Download het gratis stappenplan en kom erachter hoe je in 6 stappen de perfecte drone foto maakt.
Verbeter je drone foto’s drastisch in 6 stappen
Download het gratis stappenplan en kom erachter hoe je in 6 stappen de perfecte drone foto maakt.