Wat is het beste drone merk

Wat is het beste drone merk?

Bij het kiezen van een drone is het belangrijk om op het merk te letten. Er zijn een hoop drone merken op de markt, maar lang niet allemaal zijn ze even populair. In dit artikel som ik alle drone merken op en geef ik aan welke het populairst zijn.

Wat is het beste drone merk?

Het beste drone merk van dit moment is DJI. DJI is een chinees bedrijf en staat voor Da Jiang Innovations. Da Jiang is naar het Engels vertaald ‘General’, oftewel General Innovations. Volgens Drone Industry Insights wordt 70% van de wereldwijde drone markt gedomineerd door drones van het merk DJI. In Nederland zal dit percentage er niet veel vanaf liggen.

Maar waarom zijn drones van het merk DJI zo populair? DJI levert over het algemeen de hoogste prijs-kwaliteitverhouding. Je krijgt het meeste voor het minste geld, dat is eigenlijk waar het op neer komt. Zeker sinds ze goedkopere modellen zijn gaan introduceren, zoals de DJI Phantom 3 Standard en de DJI Mavic Mini is het hard gegaan.

DJI domineert echt alleen de camera drones. Met camera drones bedoel ik drones die minstens 400 à 500 euro kosten die je gebruikt voor het fotograferen en filmen. DJI verkoopt dus geen speelgoed drones die vaak minder dan 300 euro kosten

Dit betekent overigens niet dat DJI helemaal geen concurrentie heeft. Er zijn een aantal drone merken die door de jaren heen ook een naam voor zichzelf hebben opgebouwd, zoals Parrot en Skydio. Ze kunnen naar mijn mening echter niet tippen aan de kwaliteit die DJI biedt.

Welke drone merken zijn er?

Naast DJI zijn er tal van andere merken. Zeker in de speelgoed categorie zijn er veel verschillende merken actief. Als we het hebben over de camera drones van minstens een paar honderd euro, dan blijven er niet heel veel merken meer over.

Dit zijn de drone merken op dit moment:

 1. DJI
 2. Parrot
 3. Skydio
 4. XAG
 5. Yuneec
 6. Autel

DJI, XAG, Yuneec zijn alle 3 Chinese merken, Parrot komt uit Frankrijk en Skydio is Amerikaans. Autel is een Amerikaans bedrijf, maar ze zijn eigendom van Autel Intelligent Technology in China. DJI en Parrot zijn de grootste ‘rivalen’ van elkaar, maar Skydio is in de afgelopen jaren flink gestegen. Desalniettemin is DJI nog steeds veruit de grootste en komen de concurrenten niet eens in de buurt.

Er zijn echter ook een heleboel drone speelgoed merken, zoals ik net al had vermeld. Dit zijn de bekendste drone speelgoed merken:

 1. B-Joy
 2. Cheerson
 3. Denver
 4. E88
 5. Eachine
 6. Gear2Play
 7. Holy Stone
 8. Hubsan
 9. Killerbee
 10. MJX
 11. Ryze Technology
 12. PuroTech
 13. Syma
 14. SJRC
 15. Snaptain
 16. Trendtrading
 17. Xorizon

In het buitenland zijn er nog een stuk meer merken, maar deze vind je momenteel veel in Nederland. Voor speelgoed drones kan je het beste op Bol.com zijn. Zij hebben wat speelgoed drones betreft het grootste assortiment.

Let erop dat bij speelgoed drones vaak merkloze modellen worden verkocht. De verkopers zetten er vervolgens een eigen merk bij, terwijl ze de drone zelf niet hebben gefabriceerd.

Scroll naar boven
Verbeter je drone foto’s drastisch in 6 stappen
Download het gratis stappenplan en kom erachter hoe je in 6 stappen de perfecte drone foto maakt.
Verbeter je drone foto’s drastisch in 6 stappen
Download het gratis stappenplan en kom erachter hoe je in 6 stappen de perfecte drone foto maakt.