Beste speelgoed drone

Beste speelgoed drone – Regels voor speelgoed drones

Wil je een speelgoed drone kopen voor je kinderen of zelf je eerste stap maken in de drone wereld, dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel heb ik de beste speelgoed drones van dit moment voor je onder elkaar gezet.

Let op! ga bij het kopen van een speelgoed drone nooit 100% uit van de specificaties op de desbetreffende productpagina. Veel van de genoemde specificaties komen niet eens in de buurt van de werkelijkheid.

Voorbeeld: veel speelgoed drones claimen dat ze prachtige 4K beelden kunnen maken. In werkelijkheid hoef je niet veel te verwachten van de camerakwaliteit als de drone minder dan 200 euro kost. Ook de vliegtijd, het bereik en de snelheid zijn vaak niet realistisch.

Ook reviews kan je niet altijd helemaal vertrouwen. Kies dus niet blindelings voor een drone vanwege de vele goede reviews.

DroneMerkPrijs
1.Beste koop: Ryze TelloDJIBekijk op Bol.com >>
2.Gear2Play Infinity Gear2PlayBekijk op Bol.com >>
4.B-Joy SpinnerB-JoyBekijk op Bol.com >>
5. Cheerson CX-10CheersonBekijk op Bol.com >>
Tijd voor écht mooie drone foto’s?
Kom erachter hoe je in 6 stappen professionele drone foto’s maakt. Download het gratis stappenplan.

Beste speelgoed drone

Er zijn tal van speelgoed drones op de markt. Er komen telkens nieuwe bij en er gaan ook telkens weer een aantal weg. Ook ik verlies af en toe het overzicht, alhoewel de meeste speelgoed drones wel ongeveer op hetzelfde neerkomen.

Bij het kiezen heb ik gelet op de prijs, het merk, de specificaties, persoonlijke ervaring en de reviews. Ook onder de speelgoed drones verschilt de prijs erg, dus ik heb speelgoed drones uit verschillende prijsklassen gekozen.

1. Ryze Tello

De Ryze Tello is met zekerheid de beste speelgoed drone van dit moment. Daar kan je 100% zeker van zijn. Het bedrijf Tello en DJI hebben samengewerkt aan het maken van deze compacte drone. DJI is het bekendste en populairste drone merk in de drone wereld.

Normaal maakt DJI drones in een hogere prijsklasse, maar samen met Tello hebben ze ook een stap gezet in de wereld van de speelgoed drones. De drone beschikt voor een deel uit de technologie die wordt gebruikt voor de duurdere DJI drones.

Een goede optie dus als je opzoek bent naar een goedkope drone die stabiel is en met de bijbehorende app over slimme functies beschikt. Van de camerakwaliteit hoef je in deze prijsklasse niet veel te verwachten, maar het is goed genoeg om de drone ermee te kunnen besturen.

Tot slot heb je bij deze drone de optie om de Boost Combo aan te schaffen. Handig voor als je alle accessoires erbij wil kopen, zoals accu’s en extra propellers. Veel van de speelgoed drones in deze prijsklasse bieden niet de optie om er los accessoires bij te kopen.

Specificaties

  • Gewicht: 80 gram
  • Vliegtijd: 13 min.
  • Snelheid: 28.8 km/u
  • Camera: ja
  • Bereik: 0.1 km

2. Gear2Play Infinity Drone

Een goedkoop alternatief is de Gear2Play Infinity Drone. Ik heb deze in het lijstje gezet voor mensen die niet het budget hebben voor de Ryze Tello. Desalniettemin een goede drone die vooral bedoelt is voor kinderen. Dit geldt overigens ook voor de andere modellen, alhoewel je de Ryze Tello ook zou kunnen gebruiken als instapmodel. Om vervolgens later over te stappen naar een duurder model.

Bij het kopen van een speelgoed drone is het merk naar mijn mening belangrijk. Er worden veel merkloze drones verkocht waar door de verkoper zelf een label op wordt geplakt. Gear2Play is een merk dat zich specialiseert in de ontwikkeling en productie van op afstand bestuurbare voertuigen.

Hier horen dus ook drones bij, zoals de Gear2Play Infinity Drone. Hij beschikt net zoals bij veel andere speelgoed drones over de Headless Mode. Dit is een modus waarbij links altijd links blijft en rechts altijd rechts, ongeacht of je de drone wel of niet om zijn as draait. Handig voor (jonge) beginnende dronepiloten.

Je kunt er vanuit gaat dat de specificaties die erbij staan overeenkomen met de realiteit. Daar hoef je dus niet bang voor te zijn.

Specificaties

  • Gewicht: ? gram
  • Vliegtijd: 8 min.
  • Snelheid: 15 km/u
  • Camera: nee
  • Bereik: 30 meter

3. BJoy Hand gestuurde Drone

Dit is een ietwat aparte ‘drone’. Het is overigens een erg veilig design waarbij de propellers niet uitsteken. Ook is de kans dat er spullen in je huis kapotgaan vrij klein als je hiermee binnen gaat vliegen.

De ingebouwde sensoren zorgen ervoor dat je met je handen de drone de juiste richting op kunt sturen. Zo kan je als een soort elektrische frisbee met elkaar overgooien. Je zet de drone aan en gooit deze simpelweg in de lucht, waarmee de drone begint te hoveren.

In de beschrijving staat dat de drone 300 gram weegt. Dit zou betekenen dat je officieel een vliegbewijs en registratie nodig hebt. Dit geldt echter niet voor drones in de speelgoedcategorie, zoals later dit artikel uitgebreid wordt besproken. Je hoeft je hier dus geen zorgen om te maken. 

Specificaties

  • Gewicht: 100 gram
  • Vliegtijd: 15 min.
  • Snelheid: 20 km/u
  • Camera: ja
  • Bereik: 0 tot 50 meter
Tijd voor écht mooie drone foto’s?
Kom erachter hoe je in 6 stappen professionele drone foto’s maakt. Download het gratis stappenplan.

4. Cheerson CX-10

 Tot slot hebben we de Cheerson CX-10. Dit is een drone die al wat langer op de markt zit en misschien wel één van de kleinste drones is die ooit is gemaakt. Let dus op dat je hem snel kwijt kunt raken als je er buiten mee gaat vliegen.

Er buiten mee vliegen is sowieso moeilijk. Het is een erg lichte drone die al snel door de wind wordt weggedreven. Dit maakt het besturen niet bepaalt makkelijk. Desalniettemin een prima drone om mee te beginnen. Let erop dat je tijdens het vliegen de drone goed kalibreert, zodat deze geen afwijking heeft en naar één kant neigt te hoveren.

Specificaties

  • Gewicht: ? gram
  • Vliegtijd: 7 min.
  • Snelheid: 10 km/u
  • Camera: nee
  • Bereik: 12 meter

Speelgoed drones vergelijken

DroneRyze TelloGear2Play Infinity DroneBJoy Hand gestuurde DroneCheerson CX-10
Gewicht80 gr.? gr.100 gr.? gr.
Vliegtijd13 min.8 min.15 min.7 min.
Snelheid28.8 km/u15 km/u20 km/u10 km/u
CameraJaNeeJaNee
Bereik100 meter30 meter0 tot 50 meter12 meter

Wat valt er onder een speelgoed drone?

Een speelgoed drone is bedoelt voor kinderen onder de 14 jaar. Als kinderen jonger dan 14 jaar mogen vliegen met de drone, dan wordt dit dus gezien als speelgoed. Drones die alleen bestuurt mogen worden door kinderen ouder dan 14 jaar worden niet gezien als speelgoed.

Hoe weet je wanneer een drone geschikt is voor kinderen jonger dan 14 jaar? Verkopers moeten altijd duidelijk aangeven vanaf welke leeftijd er met de drone gevlogen mag worden. De minimale leeftijd van de drone kan je zo achterhalen:

  1. Bekijk de verpakking van de drone.
  2. Lees de meegeleverde handleiding.
  3. Ga naar de website van de webshop.

Je kunt er vanuit gaan dat de drones die hierboven staan aanbevolen worden gezien als speelgoed. Je hoeft je voor deze drones dus niet te registreren of een vliegbewijs te halen.

Waarom is dit belangrijk? Als je drone zwaarder is dan 250 gram of een camera heeft moet je je als dronepiloot registreren. Er is echter een uitzondering: bezitters van speelgoed drones (ook al zijn ze zwaarder dan 250 gram en hebben ze een camera) hoeven zich nooit te registreren.

Tijd voor écht mooie drone foto’s?
Kom erachter hoe je in 6 stappen professionele drone foto’s maakt. Download het gratis stappenplan.

Wat zijn de regels voor speelgoed drones?

Speelgoed drones vallen in de categorie A1. In de categorie A1 hoeft de dronepiloot geen vliegbewijs te halen, zich niet te registreren en geen zorgen te maken om CE-markeringen. Ook is er geen sprake van een minimumleeftijd, alhoewel verkopers vaak een minimumleeftijdsadvies op de verpakking zetten.

Dit zijn de regels speciaal voor speelgoed drones:

  1. Het is toegestaan om boven mensen te vliegen, maar niet boven groepen mensen.
  2. Lees de handleiding door.
  3. Vermijd het overvliegen van niet-betrokken mensen. 

Voor de rest geldt voor speelgoed drones ook nog de algemene drone regelgeving:

  1. Vlieg nooit hoger dan 120 meter hoog. 
  2. Houd je drone altijd binnen het zicht (VLOS).
  3. De drone mag niet zwaarder zijn dan 25 kilo.
  4. Verleen altijd voorrang aan ander vliegverkeer.
  5. Vlieg niet in No-Fly Zones. Lees meer over waar je mag vliegen met een drone.
  6. Ga op een andere locatie vliegen zodra in je nabijheid hulpdiensten actief zijn, zoals politie of brandweer.

Over de auteur

Scroll naar boven
Verbeter je drone foto’s drastisch in 6 stappen
Download het gratis stappenplan en kom erachter hoe je in 6 stappen de perfecte drone foto maakt.
Verbeter je drone foto’s drastisch in 6 stappen
Download het gratis stappenplan en kom erachter hoe je in 6 stappen de perfecte drone foto maakt.