speelgoeddrone voor kinderen vliegen

Beste drone voor kind – Kinder drone kiezen

In deze blog lees je alles wat je moet weten als je een drone voor je kind koopt. Drones kunnen best gevaarlijk zijn en zijn soms moeilijk te besturen. Als het te moeilijk is om een drone te besturen dan is de lol er snel vanaf. Dit is niet alleen erg frustrerend, maar ook de drone is dan snel kapot. Verder bied ik je de beste kinder drones aan. Niet alleen ga ik het uitgebreid over verschillende drones hebben, maar ook over de verschillende leeftijden.

De beste drones voor kinderen:

DroneMerkPrijs
1.Beste koop: Ryze TelloDJIBekijk op Bol.com >>
2.Syma X5HWSymaBekijk op Bol.com >>
3.DENVER DCW-380DENVERBekijk op Bol.com >>
4.B-Joy SpinnerB-JoyBekijk op Bol.com >>
5.Gear2Play ZumaGear2PlayBekijk op Bol.com >>
6.Eachine H8 MiniEachineBekijk op Bol.com >>
7.Gear2Play JupiterGear2PlayBekijk op Bol.com >>
8.Cheerson CX-10 MiniCheersonBekijk op Bol.com >>
9.Gear2Play Nano Spy Gear2PlayBekijk op Bol.com >>
10.DJI Mavic MiniDJIBekijk op Bol.com >>
Tijd voor écht mooie drone foto’s?
Kom erachter hoe je in 6 stappen professionele drone foto’s maakt. Download het gratis stappenplan.

Beste drones voor kinderen

Hieronder zet ik de beste kinder drones voor je op een rijtje. Dit zijn voornamelijk goedkope speelgoeddrones gemaakt voor kinderen. De beste drone die je kunt kopen verschilt natuurlijk ook per leeftijd. Scrol wat verder naar beneden als je de beste drone per leeftijd wil vinden. 

Als je een goede keuze wil maken moet je wel weten waarop je moet letten. Drones voor kinderen hebben een aantal eigenschappen die handig kunnen zijn. Door hierop te letten kun je de beste keuze maken. Later in deze blog vertel ik uitgebreid waaraan een drone voor een kind moet voldoen.

1. Beste koop: DJI Ryze Tello

De DJI Ryze Tello is verreweg de beste drone voor een kind. Voor hele kleine kinderen is hij echter niet geschikt. Vanaf 10 jaar zou je de drone zonder problemen kunnen besturen. Van alle drones hieronder beschikt deze drone over de hoogste prijs-kwaliteitverhouding. Doordat hij zo stabiel vliegt is de kans op een crash een stuk lager. Ook heb je langer plezier van dit apparaat door de camera die erin zit.

De drone bestuur je met een telefoon. Kinderen die geen telefoon hebben kunnen deze dus beter niet kopen. Hiervoor zijn genoeg andere modellen waar ik straks op in ga. De drone wordt geleverd met 2 extra accu’s, zodat je extra lang kan vliegen. Ook wordt er een extra setje propellers meegestuurd. Mochten de propellers beschadigen, dan kun je deze eenvoudig vervangen door de extra propellers en de bijbehorende verwijder tool. Hier zouden de ouders eventueel mee kunnen helpen.

Het is ook fijn dat de drone met zogeheten propeller guards wordt meegeleverd. Dit is een bescherming voor rondom de propellers. Niet alleen bescherm je hiermee de propellers zelf, maar ook hetgeen waar je tegenaan vliegt. De hele goedkope speelgoeddrones zijn vaak moeilijk om buiten te besturen. Ze presteren namelijk slecht bij een klein beetje wind. De Ryze Tello heeft hier een stuk minder last van. Buiten vliegen is dus goed te doen zolang je niet met al teveel wind vliegt.

Specificaties

  • Gewicht: 80 gram
  • Diagonaal: 170 mm
  • Vliegtijd: 13 min.
  • Snelheid: 28.8 km/u
  • Fotoresolutie: 5 MP
  • Filmresolutie: 720p 30 fps
  • Obstakeldetectie: nee
  • Bereik: 0.1 km

2. Syma X5HW

Ook de Syma X5HW is een goede optie. Een nadeel van deze drone is dat hij niet automatisch terugkeert naar huis. De Ryze Tello heeft deze functie wel. Wanneer je de verbinding met de drone verliest vliegt de drone automatisch terug naar de piloot. Op die manier verlies je je drone een stuk minder snel.

Ook deze drone bestuur je met een telefoon. Een voordeel van deze drone is het feit dat je hem in ‘headless’ mode kunt besturen. Wat dit precies is leg ik later in deze blog uit. Het komt erop neer dat je de drone veel makkelijker kunt besturen. Het is een hele goede functie voor als je begint met vliegen. Het komt dan ook veel voor onder de goedkope drones. Het model is wel iets groter dan de gemiddelde drones in dit rijtje. Hierdoor zou ik er niet binnen mee gaan vliegen. Aangezien hij niet super stabiel vliegt moet je opletten voor de wind. De stabiliteit van de drone is dus niet goed, maar goed genoeg voor wat je ervoor betaalt.

Tot slot kan je er ook in HD-kwaliteit mee filmen. Door de kleine camera eronder kun je via je telefoon foto’s en video’s maken. Het feit dat de camera er zo onder hangt maakt de drone wel een stuk kwetsbaarder. Bij een crash is de kans groot dat de camera beschadigt. Ten opzichte van de propellers is de camera niet zo makkelijk te vervangen.

Het is echter mogelijk om de camera er gewoon af te halen als je bang bent dat je de drone in het begin gaat crashen. Bij de Ryze Tello hangt de drone er niet los onder, waardoor je hem een stuk moeilijker kunt beschadigen. Toch krijg je veel voor de prijs die ze voor de Syma X5HW vragen. Wat betreft de prijs-kwaliteitverhouding zit je dus goed.

Specificaties

  • Gewicht: 140 gr.
  • Diagonaal: ?
  • Vliegtijd: 5-7 min.
  • Snelheid: 20 km/u
  • Fotoresolutie: 2 MP
  • Filmresolutie: nee
  • Obstakeldetectie: nee
  • Bereik: 100 meter

3. DENVER DCW-380

Deze drone van Denver lijkt vrij veel op de Syma X5HW. De prijs is dan ook ongeveer even hoog. Het spreekt voor zich dat ook de eigenschappen van de drones vrij veel overeenkomen met elkaar. Dit zie je terug aan de vliegtijd, het maximale bereik en de functies. De filmresolutie van de DENVER is wel wat lager dan de die van de Syma.

De drone gebruikt ook ledverlichting om zijn zichtbaarheid in de lucht te verbeteren. Dit heeft echter een negatieve invloed op de batterijduur. Overigens is het niet toegestaan om in het donker te vliegen. Mocht je dit toch doen, wees er dan van bewust dat je de drone snel kwijt kunt raken. We hebben het natuurlijk over kleine drones die snel in de bosjes kunnen vliegen. Helaas gebruiken ze geen speciale functie waardoor je de drone terug kunt vliegen. Voor deze functie zal je moet upgraden naar de veel duurdere drones.

Let erop dat ook deze drone niet automatisch naar huis vliegt. Pas rond de 100 euro kun je deze functie verwachten. Wees je er ook van bewust dat de functies niet altijd even goed werken. In de beschrijving van de drones zie je vaak een hoop verschillende functies die in de praktijk toch niet helemaal werken.

Specificaties

  • Gewicht: ? gram
  • Vliegtijd: 7 min.
  • Snelheid: ? km/u
  • Camera: ja
  • Bereik: 30 meter
Tijd voor écht mooie drone foto’s?
Kom erachter hoe je in 6 stappen professionele drone foto’s maakt. Download het gratis stappenplan.

4. B-Joy Spinner

Dit apparaat komt het minst in de buurt van de term drone. Je zou je kunnen afvragen of dit überhaupt een drone is. Voor kinderen is het design en de manier van vliegen ideaal. Deze drone bestuur je niet met een controller, maar met je handen. Doordat je het apparaat met je handen bestuurt is hij veel makkelijker te besturen. In de video op bol.com kun je zien hoe dit in zijn werking gaat. Voor deze prijs presteert de drone hartstikke goed.

Ook het design van de drone sluit helemaal aan bij de jonge doelgroep. Door de bescherming kan de drone weinig kapotmaken en gaat hij zelf niet zo snel kapot. Je moet wel oppassen dat er niets in verstrikt raakt, want dat kan je er minder makkelijk uithalen.

Ondanks de lage prijs kan de drone wel uit zichzelf in de lucht blijven vliegen. Je gebruikt immers geen controller waarmee je hem zelf in de lucht kunt houden. Met slechts handgebaren houd je de drone onder controle. Zo is er ook een handgebaar waarmee je de drone automatisch naar je toe kan laten vliegen. De meeste drones van deze prijs kunnen dit niet. Meer van dit soort functies kun je vinden in de beschrijving van de B-Joy op bol.com

Specificaties

  • Gewicht: 100 gram
  • Vliegtijd: 15 min.
  • Snelheid: 20 km/u
  • Camera: ja
  • Bereik: 0 tot 50 meter

5. Gear2Play Zuma

Vanaf deze prijs hebben we het echt over de allergoedkoopste drones. Dit brengt ook verandering met zich mee. Een belangrijk verschil is de altitude hold waarover drones beschikken. Alle bovenstaande drones kunnen automatisch hun hoogte vasthouden. Het betekent dat je de controller los kunt laten zonder dat de drone meteen neerstort. Dit maakt het vliegen met een drone een heel stuk makkelijker. Ik ga er later in deze blog nog uitgebreid op in.

Deze drone maakt dus geen gebruik van een altitude hold. Dit heeft voordelen en nadelen. Allereerst is het voordeel dat de drone erg goedkoop is. Het gevolg van een crash wordt hierdoor een stuk lager. Toch wordt de kans op een crash veel hoger. Het is vrijwel zeker dat je zo’n drone gaat crashen, al helemaal als hij wordt bestuurt door een kind. Een goedkope drone kopen voor je kind hoeft dus niet altijd een goede beslissing te zijn. Het is al snel te moeilijk en door de vele crashes gaat hij snel kapot. Besteed je een tientje extra, dan kan je wel een drone kopen met altitude hold. Dat lijkt mij het geld helemaal waard.

Als we de specificaties moeten geloven is dit de beste drone zonder altitude hold. Ondanks zijn lage prijs zit er een Return to Home functie op. Hierdoor kan de drone automatisch tergvliegen naar de dronepiloot. Verwacht niet dat deze functie vlekkeloos werkt, maar het is al heel wat dat deze functie mogelijk is met deze prijs. Ook beschikt de drone over een camera die foto’s maakt met 0.7 MP. De Gear2Play Nano Spy heeft ook een camera. Deze camera is echter iets minder goed en daar betaal je meer voor. Ook kan dit model niet automatisch terugvliegen, vandaar dat hij lager in dit rijtje staat.

Tot slot beschikt de drone over de standaardfuncties. Denk aan de headless mode en de loopings. Ook heeft de drone verschillende speedlevels waarin je de drone kunt besturen. Als beginner kun je beginnen met een laag speedlevel. Zodra je de drone beter onder controle kunt houden voer je de drone op en zet je hem in een snellere modus.

Specificaties

  • Gewicht: ? gram
  • Vliegtijd: 8 min.
  • Snelheid: ? km/u
  • Camera: ja
  • Bereik: 30 meter

6. Eachine H8 Mini

De drone heeft geen camera en bestuur je niet met een telefoon. Toch zijn de specificaties, zoals de vliegtijd en het bereik best prima. Het verschil tussen de Eachine H8 en de DENVER is op dit gebied niet gigantisch. Een ander voordeel is dat je er binnen mee kunt vliegen. Hier is de drone klein genoeg voor. De Eachine H8 kan niet automatisch terugvliegen en heeft geen camera. Voor die extra paar euro’s kan je misschien beter voor de Gear2Play Zuma gaan.

Al om al werkt de drone goed. Het merk Eachine is immers een al wat bekender drone merk op de markt van de speelgoeddrones. Wat betreft de vliegtijd en het bereik scoort hij hoger dan de Gear2Play Jupiter en de Cheerson CX10, absoluut een aanrader dus.

Specificaties

  • Gewicht: 5.7 gram
  • Vliegtijd: 5-7 min.
  • Snelheid: 30 km/u
  • Camera: nee
  • Bereik: 30 meter

7. Gear2Play Jupiter

Deze drone is echt gemaakt voor de meest jonge kinderen. Heel veel veiliger wordt het niet. Je hebt echter hetzelfde probleem als bij de Eachine H8. Hij is klein en kan weinig schade aanrichten, maar is erg moeilijk te besturen. Zelf ben ik op mijn 16e met dit soort kleine drones begonnen. De eerste paar vluchten heb ik de drone meerdere malen gecrasht, laat staan dat een kind van 8 jaar zoiets onder de knie moet krijgen.

Ondanks dat deze drone iets minder goede eigenschappen heeft dan de Eachine H8, kan hij wel een looping maken. Hier heb je alleen een controller voor nodig. Een telefoon komt hier niet bij te pas. Iets waar ouders waarschijnlijk wel mee moeten helpen is de kalibratie. Dit soort drones hebben vaak een afwijking naar een bepaalde kant. Door de knoppen op de controller te gebruiken kun je deze afwijking tegengaan. Voorbeeld: een drone vliegt telkens een klein beetje naar links. Gebruik vervolgens het pijltje naar rechts om ervoor te zorgen dat de drone weer netjes op dezelfde plek blijft vliegen. Meer hierover kun je vinden in de handleiding.

Specificaties

  • Gewicht: ? gr.
  • Vliegtijd: 6 min.
  • Snelheid: ? km/u
  • Camera: nee
  • Bereik: 50 meter

8. Cheerson CX-10 Mini

Deze Cheerson is al voor een langere tijd actief in de markt van de speelgoeddrones. Het is dan ook één van de populairste micro-drones ooit gemaakt. Een veel kleinere drone ga je waarschijnlijk niet vinden op de markt. Hij lijkt heel erg op de Gear2Play Jupiter. Beiden zijn goede drone merken die al meerdere drones hebben gemaakt. Deze Cheerson is tegenwoordig ook beschikbaar in een duurdere versie. Het grote verschil is de altitude hold. De CX-10 houdt niet zijn hoogte vast, terwijl de Cheerson XC10SE dit wel doet. De rest van de specificaties komen over het algemeen overeen met elkaar.

Het nadeel is dat de nieuwe Cheerson CX-10SE wel weer een stuk duurder is. Voor die prijs kun je betere drones kopen van andere goede merken. Vandaar dat je hem niet terugvindt in dit lijstje. Mocht je toch geïnteresseerd zijn in deze drone, bekijk de Cheerson CX-10SE dan hier. >>

Specificaties

  • Gewicht: ? gram
  • Vliegtijd: 7 min.
  • Snelheid: 10 km/u
  • Camera: nee
  • Bereik: 12 meter

9. Gear2Play Nano Spy

De Nano Spy drone van Gear2Play lijkt vrijwel identiek aan de Cheerson CX-10. Hij is iets duurder, maar dat heeft zo zijn redenen. Wat betreft de prijs komt hij overeen met de DENVER waarover ik het eerder had. Voor dezelfde prijs presteert de DENVER toch beter, vandaar dat hij lager staat in dit lijstje. Het grote verschil tussen de Nano Spy en de Cheerson CX10 is de ingebouwde camera. Deze ingebouwde camera maakt foto’s van 0.3 MP. Je hoeft hier in principe vrijwel niets van te verwachten.

Door een SD-kaartje kan je de beelden op je computer bekijken. Het probleem is echter dat het SD-kaartje, die niet wordt meegeleverd, de prijs weer verhoogd. Dit SD-kaartje moet je wel hebben, anders heb je niks aan de camera die erop zit. Over het algemeen is de camera het überhaupt niet waard. Vandaar dat je misschien beter uit bent als je bijvoorbeeld de Cheerson CX-10 koopt. Toch is de kwaliteit van de Gear2Play goed en doet hij zijn werk.

Specificaties

  • Gewicht: 2.4 gram
  • Vliegtijd: 8 min.
  • Snelheid: ? km/u
  • Camera: ja
  • Bereik: 30 meter
Tijd voor écht mooie drone foto’s?
Kom erachter hoe je in 6 stappen professionele drone foto’s maakt. Download het gratis stappenplan.

10. DJI Mavic Mini

De DJI Mavic Mini is echt totaal niet te vergelijken met de bovenstaande drones. Ik ga het daarom niet eens proberen. De DJI Mavic Mini is een veel duurdere drone waarmee je serieuze kwaliteit beelden kunt maken. Voor je 14e zou ik deze drone niet besturen. Kinderen ouder dan 14 zijn prima in staat om hem onder controle te houden. Sterker nog, het is veel makkelijker om deze drone te besturen dan de bovenstaande drones. Hij vliegt veel stabieler en heeft goedwerkende functies die ervoor zorgen dat je je drone minder snel crasht. Zo vliegt hij veel stabieler en vliegt hij heel nauwkeurig automatisch terug naar de piloot.

De prijs van de drone is veel hoger dan de drones waarover ik het tot nu toe heb gehad. Het grote voordeel is dat je hier waarschijnlijk langer plezier aan hebt. De drone is van het meest bekende drone merk ooit, namelijk van DJI. Zij focussen zich op de duurdere camera drones voor mooie luchtopnames. Koop de drone alleen als je het maken van de beelden heel erg leuk vindt. 

Specificaties

  • Gewicht: 249 gr.
  • Diagonaal: 213 mm
  • Vliegtijd: 30 min.
  • Snelheid: 46.8 km/u
  • Gimbal: ja 3-assig
  • Camerasensor: ½.3” CMOS
  • Fotoresolutie: 12 MP
  • Filmresolutie: 2.7K 30 fps
  • Obstakeldetectie: nee
  • Bereik: 2 km

Beste drones voor kinderen vergelijken

De DJI Mavic Mini laat ik voor nu even buitenwegen. Dit is een drone uit een compleet andere prijscategorie.

DroneRyze TelloSyma XH5WDENVER DCW-380B-Joy SpinnerGear2Play Zuma
Gewicht80 gr.240 gr.? gr.100 gr.? gr.
Max. Vliegtijd13 min.7 min.7 min.15 min. 8 min.
Max. Snelheid28.8 km/u20 km/u? km/u20 km/u ? km/u
Camerajajajaneeja
Max. bereik100 meter200 meter30 meter0 tot 50 meter30 meter
Altitude holdjajajajanee
WinkelBol.com >>Bol.com >>Bol.com >>Bol.com >>Bol.com >>

Let erop dat niet alle specificaties helemaal kloppen. Veel verkopers zetten er andere specificaties bij. Zo heeft de B-Joy Spinner geen 20 minuten aan vliegtijd. Deze vliegtijd ligt in de praktijk iets lager. Ik heb in ieder geval mijn best gedaan om de juiste informatie te vinden.

DroneEachine H8 Mini Gear2Play JupiterCheerson CX-10 Mini Gear2Play Nano Spy
Gewicht 5.7 gr.? gr. ? gr. 2.4 gr.
Max. Vliegtijd 5-7 min.6 min. 7 min. 8 min.
Max. Snelheid30 km/u? km/u10 km/u? km/u
Cameraneeneeneeja
Max. bereik30 meter50 meter 12 meter 30 meter
Altitude holdneeneeneenee
WinkelBol.com >>Bol.com >>Bol.com >>Bol.com >>
Tijd voor écht mooie drone foto’s?
Kom erachter hoe je in 6 stappen professionele drone foto’s maakt. Download het gratis stappenplan.

Beste drone voor kind met camera

De drones waarover ik het net had hebben meestal geen camera. Alleen de eerste 3 hebben een camera. Ga er vanuit dat alleen de Ryze Tello een degelijke camerakwaliteit heeft. De Syma XH5W en de DENVER DCW-380 hebben wel een camera, maar de kwaliteit is erg laag. Dit leidt in de meeste gevallen tot een teleurstelling. Vanaf ongeveer 60 euro kan je een camera verwachten. Voor de echt goede camera drones ben je veel duurder uit, denk maar aan de drone van het merk DJI. Drones vanaf 100 euro hebben een camera waar je in ieder geval iets mee kan. Bekijk bijvoorbeeld de beste fotografie drones.

Ik raad een drone met camera alleen aan voor kinderen ouder dan 10 jaar. Vanaf 12 jaar kan ik met zekerheid zeggen dat ze hem kunnen besturen. Drones met een camera zijn immers duurder en makkelijker om te besturen. Ze zijn zwaarder, vliegen stabieler en hebben meerdere veiligheidsfuncties.

Hieronder zie je de beste drones voor kinderen met een camera op een rijtje:

DroneMerkPrijs
1.Beste koop: Ryze TelloDJIBekijk op Bol.com >>
2.Eachine E58EachineBekijk op Bol.com >>
3.Xorizon XZ85-1080pXorizonBekijk op Bol.com >>
4.Eachine E520SEachineBekijk op Bol.com >>
5. Hubsan X4HubsanBekijk op Bol.com >>

1. Beste koop: Ryze Tello

De Ryze Tello is ook in deze categorie de beste drone met camera voor kinderen. De prijs-kwaliteitverhouding is gewoon het hoogst. Het is dan ook de beste speelgoeddrone momenteel op de markt. De Ryze Tello is mede mogelijk gemaakt door het merk DJI. DJI is het populairste en meest succesvolle drone merk van de wereld. Zij verkopen voornamelijk dure camera drones. De Ryze Tello gebruikt onderdelen van het merk DJI, wat de hoge kwaliteit van de drone zou kunnen verklaren. Voor de rest ga ik niet uitgebreid in op de drone, aangezien ik het al eerder deze blog over de Ryze Tello heb gehad.

Specificaties

  • Gewicht: 80 gram
  • Vliegtijd: 13 min.
  • Snelheid: 28.8 km/u
  • Fotoresolutie: 5 MP
  • Filmresolutie: 720p
  • Bereik: 0.1 km

2. Eachine E58

De Eachine E58 is een duurdere versie van de Eachine H8. Het is net zoals de Ryze Tello een erg populaire drone die al een lange tijd wordt verkocht. De camerakwaliteit is voor de prijs die je ervoor betaalt vrij goed. Het voordeel van deze drone is dat je hem kunt inklappen. Hij is groter dan de kleine goedkope speelgoeddrones van een paar tientjes.

Binnen vliegen raad ik je met deze drone daarom niet aan. Voor de rest gebruikt hij de standaard functies die je nodig hebt. Ik heb het dan over de RTH-functie, altitude hold en de headless mode. Hier ga ik later deze blog uitgebreid op in.

Het nadeel van de drone is dat hij geen gimbal heeft. Een gimbal zorgt ervoor dat de camera van de drone stabiel blijft. Hierdoor krijg je geen schokken in beeld. Dit hebben de meeste drones rond deze prijs niet. Eigenlijk is een gimbal noodzakelijk bij het maken van mooie opnames. Uiteraard is de kwaliteit van een gimbal ook van belang. Je hoeft dus niet zoveel van de gimbal te verwachten.

Specificaties

  • Gewicht: 96 gr.
  • Vliegtijd: 9 min.
  • Snelheid: 30 km/u
  • Fotoresolutie: 2 MP
  • Filmresolutie: 720p
  • Bereik: 80 meter
Tijd voor écht mooie drone foto’s?
Kom erachter hoe je in 6 stappen professionele drone foto’s maakt. Download het gratis stappenplan.

3. Xorizon XZ85-1080p 

Deze drone lijkt vrij veel op de Eachine E68. Het enige grote nadeel is dat hij niet zo compact is. Het design is gebaseerd op de duurdere Phantom drones van het merk DJI. Ze zijn vrij groot van formaat en je kunt ze niet inklappen. Ook zijn er weinig tassen voor de drone beschikbaar. Voor de Eachine E58 bestaat er een speciale opbergcase waarin je de drone kunt vervoeren.

Het voordeel is echter dat je de drone ook met je telefoon kan besturen. En dan bedoel ik letterlijk alleen met je telefoon. De controller gebruik je in dit geval niet, maar je gaat toch merken dat het vliegen met een controller fijner is. Ook met deze drone raad ik je aan om buiten te gaan vliegen. Voor binnen is hij veel te groot en dat is te gevaarlijk.

Een ander groot voordeel is het feit dat je de camera er vrij eenvoudig af kunt halen. Uiteraard is de camera best wel blootgesteld en die kan makkelijk beschadigen door een crash, mocht je de camera niet gaan gebruiken. Door hem eraf te halen voorkom je eventueel schade aan de camera. Ook verbeter je hiermee de snelheid, aangezien het gewicht hierdoor daalt.

Specificaties

  • Gewicht: ? gram
  • Vliegtijd: 12 min.
  • Snelheid: ? km/u
  • Fotoresolutie: 0.3 MP
  • Filmresolutie: 1080p
  • Bereik: 100 meter

4. Eachine E520S

De Eachine E520S is de beste, maar ook de duurste drone in dit rijtje. Hij staat wat lager vanwege deze hoge prijs. In veel gevallen is deze drone iets te duur voor een kind, maar vanaf 12 jaar zou het een optie kunnen zijn. Het voordeel van deze drone is dat hij hetzelfde design heeft als de andere Eachine drones. Ondanks de extra functies en de betere specificaties is de drone nog steeds compact en inklapbaar.

Verder wordt hij meegeleverd met propeller guards. Deze beschermen de propellers tegen alles waar ze anders tegenaan zouden vliegen. De camera heeft ook zeker een boost gekregen. Je filmt nu in 4K, maar er zit nog geen gimbal op. Tot slot komen er vanaf deze prijs weer nieuwe functies bij kijken. Naast de standaardfuncties die de goedkope speelgoeddrones onder de 100 euro hebben, kent de Eachine E520S de follow me mode, surround mode en de waypoint. Dit soort functies noemen ze intelligent flight modes. Dit zijn modi waarbij hij door middel van een GPS automatisch kan vliegen. Ze helpen je bij het filmen met de drone.

Tot slot wordt de drone meegeleverd met 3-accu’s. Met 3 batterijen hoef je in ieder geval niet bang te zijn voor de totale vliegduur.

Specificaties

  • Gewicht: 280 gr.
  • Vliegtijd: 15 min.
  • Snelheid: 40 km/u
  • Fotoresolutie: 5 MP
  • Filmresolutie: 4K
  • Bereik: 300 meter

5. Hubsan X4

Tot slot hebben we de Hubsan X4 die weer iets goedkoper is dan de Eachine E520S. Wat betreft de functies komt hij veel overeen met de Eachine E520S. De camerakwaliteit is helaas wel wat lager. Ook is het niet mogelijk om de drone in te klappen. Verder wordt de drone maar met 1 accu meegeleverd, terwijl de Eachine E520S wordt geleverd met maar liefst 3 accu’s. Het grote voordeel van de Hubsan is het ingebouwde scherm in de controller. Je telefoon hoef je dus niet te gebruiken tijdens het vliegen. Hiervoor gebruik je het ingebouwde LCD-scherm.

De beelden worden opgeslagen op een SD-kaart en die zal je er apart bij moeten bestellen. Via de SD-kaart kan je de beelden op je computer zetten. Bij veel drones is het ook mogelijk om de beelden vanuit de drone app op je smartphone/tablet te zetten. Dit komt alleen helemaal niet ten goede van de beeldkwaliteit. Ik raad je daarom aan om ze via een SD-kaart rechtstreeks op je computer te zetten.

Voor de rest gebruikt de drone vrijwel alle functies die je nodig hebt. Hij heeft wel iets minder functies dan de Eachine die hierboven staat. Waypoints en de surround mode zitten er zover ik weet niet op.

Specificaties

  • Gewicht: 147 gr.
  • Vliegtijd: 8 min.
  • Snelheid: 45 km/u
  • Fotoresolutie: 2 MP
  • Filmresolutie: 720p
  • Bereik: 200 meter

Drones voor kinderen met een camera vergelijken

DroneRyze TelloEachine E58Xorizon XZ85-1080p Eachine E520SHubsan X4  
Gewicht80 gr.96 gr.? gr.280 gr.147 gr.
Max. Vliegtijd13 min.9 min.12 min.15 min.8 min.
Max. Snelheid28.8 km/u30 km/u? km/u40 km/u45 km/u
Fotoresolutie5 MP2 MP0.3 MP5 MP2 MP
Filmresolutie720p720p1080p4K720p
Max. bereik100 meter80 meter100 meter300 meter200 meter
WinkelBol.com >>Bol.com >>Bol.com >>Bol.com >>Bol.com >>

Let erop dat niet alle specificaties helemaal kloppen. Veel verkopers zetten er andere specificaties bij. Zo heeft de Xorizon geen 12 minuten aan vliegtijd. Deze vliegtijd ligt in de praktijk iets lager. Ik heb in ieder geval mijn best gedaan om de juiste informatie te vinden.

Tijd voor écht mooie drone foto’s?
Kom erachter hoe je in 6 stappen professionele drone foto’s maakt. Download het gratis stappenplan.

Wat is de minimale leeftijd voor kinderen om drone te vliegen?

De minimale leeftijd voor kinderen om met een drone te vliegen is 5 jaar. De beste drone voor je kind hangt eigenlijk af van de leeftijd. Ik zal hieronder de beste drone per leeftijd bespreken. Een heel jong iemand kan niet overweg met de allergoedkoopste drones (ca. minder dan 50 euro). Deze zijn gewoon veel te moeilijk om te besturen. De wat oudere kinderen van 12 jaar vinden de allergoedkoopste drones misschien te eenvoudig en willen meer. Toch hebben ze wel de vaardigheden om de hele goedkope drones te besturen.

Wat de minimale leeftijd is hangt van verschillende factoren af. Allereerst hangt dit af van het kind. De ene pakt het vliegen sneller op dan de ander. Ook speelt de soort drone een rol. Een drone die makkelijk is te besturen is natuurlijk meer geschikt voor een kind. Het nadeel hiervan is dat ze duurder zijn dan goedkope drones die moeilijk te besturen zijn. Tot slot is toezicht ook nog een belangrijk punt. Met een helpende ouder kan de drone op de juiste manier worden gebruikt. Ook kan schade na een crash worden opgelost. Denk hierbij aan het vervangen van de propellers.

In de wetgeving staat ook nog een minimumleeftijd. Zo geven de EU drone regels aan dat je minimaal 16 jaar moet zijn om met een drone boven de 250 gram te vliegen. Alle drones onder de 250 gram mag een kind van iedere leeftijd gebruiken. Drones onder de 250 gram worden namelijk gezien als speelgoed. De minimale leeftijd voor speelgoeddrones is meestal 8 jaar.

Dingen waar je als ouder op moet letten:

  1. Drones zijn een stuk ingewikkelder dan het speelgoed waar vroeger mee werd gespeeld. Ze bieden een hoop nieuwe mogelijkheden. En ook al zijn de speelgoeddrones niet in staat om 1 km ver te vliegen, toch wil je rekening houden met waar je mag vliegen. Met een drone als de Ryze Tello kun je een eindje vliegen en prima foto’s maken. Sommige mensen zijn hier niet van gediend en dat is voor een kind moeilijk om in te schatten. Waar mag je vliegen met een drone? >>
  2. Zorg dat je eerst op een veilige plek gaat oefenen. Binnen kan een goede oplossing zijn voor de kleine drones. In dit geval hoef je in ieder geval niet bang te zijn dat je je drone ver weg vliegt en hem kwijtraakt. Het kan ook geen kwaad om met je kind te praten over de veiligheid. Bijvoorbeeld dat je niet zomaar te dicht bij mensen moet vliegen. Ontwijk bomen, andermans eigendommen en stroomkabels in de lucht.
  3. Heb geduld. Een drone besturen kost even tijd. Alhoewel je sommige drones meteen goed kunt besturen, zijn andere amper in de lucht te houden. De meeste drones van tegenwoordig zijn makkelijk te besturen en dan leer je het snel. Ook is het helemaal geen probleem als er iets kapotgaat. Dat is nu eenmaal het risico dat je neemt bij het kopen van een drone.

Waarop moet je letten als je een drone koopt? >>

Drone advies per leeftijd

Drone voor kind van 5 jaar: kinderen die jonger dan 5 jaar zijn zouden over het algemeen niet met een drone moeten vliegen. Niet alleen is dit zeer waarschijnlijk te moeilijk, ook is het gevaarlijk. De kans dat je de drone crasht is te groot en dat zou zonde zijn. De beste drone die je voor een kind van 5 jaar kunt kopen is de B-Joy Spinner. Dit is de veiligste drone die het meest eenvoudig is te besturen. Ik raad je wel aan om als ouder toezicht te houden tijdens het vliegen.

Drone voor kind van 6 jaar: voor iemand van 6 jaar geldt eigenlijk hetzelfde als voor iemand van 5 jaar. De B-Joy is nog steeds je beste keus. Er is wel iets minder toezicht nodig naarmate kinderen ouder worden. 

Drone voor kind van 7 jaar: vanaf 7 jaar zou je eventueel kunnen upgraden naar de Gear2Play Jupiter. Dit is na de B-Joy Spinner één van de veiligste drones van dit moment. Er zijn ook meer drones zoals de B-Joy Spinner. Zo kun je ook een duurdere versie kopen genaamd de Air Hogs Supernova. Ook die drone heeft een design waardoor de drone vrij weinig schade aan kan richten.

Drone voor kind van 8 jaar: vanaf 8 jaar kan een kind al wel een wat betere drone vliegen. De meeste modellen die ik aan het begin van de blog heb aanbevolen zijn dan van toepassing. Je zou kunnen upgraden naar de Cheerson CX-10, de Eachine H8 en de Gear2Play Zuma. Ik raad je nog steeds aan om zeker in het begin even toezicht te houden. Alle 3 de drones zijn erg klein en gebruiken geen altitude hold.

Het zou ook een optie kunnen zijn om meteen te upgraden naar drones met een altitude hold. Ze worden dan wel duurder en groter, wat het wel weer gevaarlijker maakt. Ook een nadeel is dat je dit soort drones vaak bestuurt met een telefoon. Mocht dit allemaal geen probleem zijn, ga dan bijvoorbeeld voor de DENVER.

Drone voor kind van 10 jaar: een kind van 10 jaar kan goed over weg met een DENVER DCW-380 of een Syma XH5W. Er zijn meer drones in deze categorie die ook een goede keus zijn. Op bol.com kun je precies filteren op wat je zoekt. Houd er wel rekening mee dat je voor deze drones een smartphone nodig hebt. Tenminste, als je het meeste uit de drone wil halen.

Drone voor kind van 12 jaar: vanaf 12 jaar kan een kind vrij goed over weg met een drone. Doordat ze ouder zijn kunnen ze meer en gebruiken ze meer hun verstand. Ook hebben veel kinderen van 12 jaar al enige ervaring met gamen. Tijdens het gamen gebruiken ze vaak dezelfde soort controller als tijdens het vliegen. Het leren vliegen met een drone gaat hierdoor een stuk sneller. Vanaf deze leeftijd zou je prima in staat zijn om de Ryze Tello drone te besturen. Het is veel duurder dan de speelgoeddrones waar ik het tot nu toe over heb gehad, maar je hebt er ook veel langer plezier van.

Let op: dit is slechts een schatting. Ik heb dit besloten op basis van ervaringen van mensen op het internet. Ik zie vaak voorbijkomen dat kinderen boven verwachting goed kunnen vliegen. Het zou dus kunnen dat zelfs jongere kinderen met een drone kunnen vliegen. En misschien dat een kind van 5 jaar een grotere en betere drone veilig kan besturen. Dit hangt natuurlijk van meerdere factoren af. Een ding is zeker: de kinderen van nu krijgen het vliegen van een drone snel onder controle. Meestal veel sneller dan de ouders.

Tijd voor écht mooie drone foto’s?
Kom erachter hoe je in 6 stappen professionele drone foto’s maakt. Download het gratis stappenplan.

Waar moet een drone voor kinderen aan voldoen?

Er zijn een hoop verschillende functies die erg handig kunnen zijn voor kinderen. Deze functies zorgen ervoor dat de drone veel makkelijker is om te besturen. Dit verkleint de kans op een crash, waardoor de drone een stuk langer mee gaat. Ook kan het een hele hoop frustraties voorkomen.

Wat is de minimumleeftijd van drone vliegen? >>

Altitude hold: om te beginnen met de belangrijkste functies die speelgoeddrones kunnen hebben. De meeste speelgoeddrones hebben deze functie. Alleen de echt allergoedkoopste drones gebruiken het niet. We hebben het dan over speelgoed van maximaal een paar tientjes. Vanaf 40-50 euro kun je een drone met altitude hold wel verwachten, maar wat houdt het nu precies in?

Een drone met altitude hold is in staat om zichzelf in de lucht te houden. Door deze functie is het besturen van een drone veel makkelijker. Wanneer je je controller loslaat valt de drone niet meteen naar beneden. Een drone zonder altitude hod moet je tijdens het vliegen telkens omhoog houden. Dit betekent dat als je ergens naartoe wil vliegen, je altijd 2 bewegingen tegelijk moet doen. Terwijl je de drone omhoogvliegt stuur je hem naar links, rechts, voren of achteren. Je kunt de drone bijvoorbeeld ook naar voren en boven vliegen, terwijl je hem om zijn as draait. In dit geval doe je 3 manoeuvres tegelijk.

Headless mode: de headless mode komt vooral voor bij goedkope speelgoeddrones. Bij de wat duurdere modellen van enkele honderden euro’s ontbreekt dit vaak. Zeker als beginnende piloot is deze functie van belang. Je kunt een drone naar boven, beneden, links, rechts, voren en achteren sturen.

Maar het is ook mogelijk om hem rondom zijn eigen as te draaien. Als de drone naar voren staat gedraaid stuurt de drone naar links als je naar links stuurt en naar rechts als je naar rechts stuurt. Wanneer je de drone om zijn as draait geldt dit niet meer. Als je naar links stuurt gaat de drone niet meer naar links, omdat de drone anders staat gedraaid.

De headless mode lost dit problem op. Dit betekent dat je geen last meer hebt van deze veranderingen in richting. Ook al staat de drone niet recht voor je, als je naar links stuurt gaat de drone naar links. Als je naar rechts stuurt gaat de drone naar rechts. Als beginner houd je hierdoor veel makkelijker de controle. Zeker als je binnen in een kleine ruimte vliegt is dit handig.

RTH-functie: ook dit is een handige veiligheidsfunctie waardoor je de drone een stuk minder snel verliest. De RTH-functie wordt op verschillende manier geactiveerd, maar laat ik het eerst hebben over wat het precies inhoudt. RTH staat voor Return To Home. De drone is met deze functie in staat om automatisch terug naar de piloot te vliegen. Dit wordt meestal op 3 verschillende manieren geactiveerd.

Allereerst kan je de verbinding verliezen. Veel drones met deze functie vliegen in deze situatie automatisch terug. Een tweede manier is om de functie in te schakelen door een knop op de controller. Het kan ook een knop in de bijbehorende drone app zijn. Nadat je deze indrukt vliegt de drone direct naar jou toe. Als de batterij van de drone dermate laag is wordt deze functie ook geactiveerd. Dit geldt meestal niet voor de goedkope drones waar ik het deze blog over heb. Het geldt meestal bij drones van minimaal een paar honderd euro. Deze beschikken over een zogenaamde intelligent flight battery die dit mogelijk maakt.

live-video-met-mavic-controller

FPV-functie: FPV staat voor First Person View. Dit betekent dat je via je telefoon de drone kunt besturen. De drone stuurt realtime informatie naar de controller wat je vervolgens terugziet op je telefoon. Met first person view wordt bedoelt dat je kunt zien wat de camera van de drone ziet. Deze functie is ontzettend belangrijk en helpt je veel meer dan je nu zou denken. Ja, je kunt vanuit de ogen van je drone kijken, maar daar heb je niet heel veel aan. Het gaat om alle informatie die de drone naar je telefoon stuurt.

Een drone met een FPV-functie bestuur je meestal met een telefoon. Op die telefoon download je een app. Op deze app kun je vervolgens realtime informatie vinden, zoals de sterkte van het GPS-signaal, de positie van de drone en hoelang je nog kunt vliegen. Deze informatie is handig om tijdens het vliegen in de gaten te houden. Zo weet je wanneer je moet landen, wanneer je drone bijna geen bereik meer heeft en nog veel meer.

Ook stuurt de app je eventuele waarschuwingen van problemen. Voorbeelden zijn meldingen van de windsterkte, storende signalen en een te lage buitentemperatuur. Kortom: je kunt een hele hoop met de app die je installeert op je mobiel. Uiteraard bepaalt de prijs van de drone hoeveel informatie je via de app kunt zien en instellen. Alle functies van zo’n app kun je hier vinden: drone besturen met een smartphone >>

Scroll naar boven
Verbeter je drone foto’s drastisch in 6 stappen
Download het gratis stappenplan en kom erachter hoe je in 6 stappen de perfecte drone foto maakt.
Verbeter je drone foto’s drastisch in 6 stappen
Download het gratis stappenplan en kom erachter hoe je in 6 stappen de perfecte drone foto maakt.