drone piloot besturen telefoon parrot

Drone verbinden met telefoon, hoe doe je dat?

De meeste drones bestuur je hedendaags met een telefoon. De app die je op je telefoon downloadt biedt je een hoop functies. Zo kun je live meekijken met wat de camera van de drone ziet. Er zijn verschillende manieren waarop je je drone met een telefoon verbindt. In deze blog ga ik het hebben over verschillende soorten drones. Zorg er allereerst voor dat je de juiste app downloadt. Niet alleen het merk bepaalt welke app je gebruikt, ook het model van de drone. 

De beste drones die je kunt verbinden met je telefoon:

De beste drones van dit momentMerkPrijs
1.Beste koop: DJI Mini 3 ProDJIBekijk op Bol.com
2.DJI Mini 3DJIBekijk op Bol.com
3.DJI Mavic 3 ProDJIBekijk op Bol.com
4.DJI Air 2SDJIBekijk op Bol.com
5.DJI Avata DJIBekijk op Bol.com
6.DJI Ryze TelloDJIBekijk op Bol.com
Tijd voor écht mooie drone foto’s?
Kom erachter hoe je in 6 stappen professionele drone foto’s maakt. Download het gratis stappenplan.

Zo verbind je een drone met een telefoon:

  1. Zet alle apparaten aan
  2. Download de bijbehorende app voor de drone
  3. Maak verbinding met het ingebouwde WiFi-signaal
  4. Op de app en vliegen maar!

DJI drone verbinden met telefoon 

Veruit de meeste dronepiloten gebruiken een DJI drone. De oude en de goedkope modellen gebruiken een andere manier van verbinden dan de nieuwe. Die modellen maken gebruik van een ingebouwd WiFi-signaal. Meer over een drone verbinden met WiFi vind je hier. Maar ook in deze blog ga ik er uitgebreid op in. Dit WiFi-signaal is niet zoals de WiFi-verbinding die je thuis hebt. Je kunt het dus niet gebruiken voor het internet.  

De nieuwe modellen maken gebruik van een OcuSync-verbinding. In plaats van ingebouwde WiFi gebruik je een draadje. Dit draadje zit vast aan de controller en aan de telefoon. Beide methoden leg ik hieronder uit.  

DJI Drone verbinden met WiFi 

Stap 1: Allereerst zet je alle apparaten aan. Zorg dat je drone, controller en telefoon zijn opgeladen. De drone zet je aan door de knop eerst 1 keer kort in te drukken, om vervolgens 1 keer wat langer in te houden. Zorg eerst dat je de gimbal beschermer van de drone afhaalt, voordat je hem aanzet. Zo blokkeer je de camera niet als je de drone opstart.  

Stap 2: Nadat je de drone hebt aangezet download je de bijbehorende app op je mobiel. Je maakt waarschijnlijk gebruik van de DJI GO, DJI GO 4 of de DJI Fly app. Voor alle apps van DJI kun je daar terecht. De DJI-apps kun je gewoon gratis downloaden voor zowel iOS als Android. Maak een account aan en je hebt alles om verbinding te maken met de drone.  

Stap 3: Nadat je de bovenste 3 stappen hebt uitgevoerd ga je naar de instellingen van je telefoon. Als je de controller en drone hebt aangezet zie je een WiFi-verbinding tevoorschijn komen. De naam van het WiFi-netwerk herken je aan de naam van je drone. Het is niet te missen in ieder geval. Als je hier voor het eerst op drukt vraagt hij om een WiFi-wachtwoord. Dit WiFi-wachtwoord kun je vinden aan de onderkant van je accu of op de doos. Als je dit niet kunt vinden: het standaardwachtwoord voor alle drones van DJI is 12341234. Je hebt dus geen eigen WiFi-netwerk nodig van thuis, zoals sommige mensen denken.  

Stap 4: Ga naar de app die je zojuist hebt geïnstalleerd. Als je de app opent kun je meteen verbinding maken. Je hebt verbinding gemaakt als je op je telefoon ziet wat de camera van de drone ziet. Je bent verbonden en klaar om je drone met een smartphone te besturen. Vanaf hier kun je alle instellingen van de drone aanpassen. Ook zie je allerlei handige informatie die je tijdens de vlucht nodig hebt. Denk aan het batterijpercentage, de verbinding met de drone en de sterkte van het GPS-signaal. Meer over het besturen van een drone met een smartphone.

Voorbeelden van drones met een ingebouwd WiFi-signaal:

DroneMerkPrijs
SG906 Pro SmartZLRCBekijk op Bol.com >>
Xorizon XZ98-4K PROXorizonBekijk op Bol.com >>
Hubsan H501AHubsanBekijk op Bol.com >>
Tijd voor écht mooie drone foto’s?
Kom erachter hoe je in 6 stappen professionele drone foto’s maakt. Download het gratis stappenplan.

DJI drone verbinden met OcuSync-verbinding 

Stap 1: Je zet alle apparaten aan. Dit betekent je telefoon, drone en controller. Je drone zet je aan door eerst 1 keer kort en vervolgens 1 keer wat langer op de knop te drukken. Voor de controller geldt dit soms ook. Ligt een beetje aan het model. Je kunt hiervoor het beste de handleiding lezen. Je hoort het opstartgeluidje als de drone en de controller zijn opgestart.  

Mavic 2 Pro controller staand op tafel OcuSync verbinding

Stap 2: Nadat je alles hebt aangezet kun je de bijbehorende app downloaden. Dit is waarschijnlijk de DJI GO, DJI GO 4 of de DJI Fly app. Zoek anders even op welke app jouw drone gebruikt. Je kunt het ook vinden op DJI.com zelf. Daar staan alle DJI-apps op een rijtje. Je zult van tevoren ook nog een account moeten maken.  

Bekijk hier de 9 beste drone apps. >>

Stap 3: Vervolgens kun je de app openen en verbinding maken met de drone. Je drukt dan bijvoorbeeld op ‘Enter Device’. Dit kan per app verschillen. Ik neem de Mavic 2 Pro als voorbeeld. Nadat je op Enter Device hebt gedrukt kun je kiezen uit ‘Connect to the Aircraft’ of ‘Enter the Camera View’. Je klikt dan op ‘Connect to the Aircraft’. Verder volg je de stappen die in de app staan aangegeven. Bij de laatste stap moet je het draadje van de controller in je telefoon stoppen. Nadat je dat hebt gedaan heb je toegang tot de camera van de drone. Je hebt nu je telefoon met je drone verbonden.  

Op de afbeelding hierboven kun je zien waar dit draadje zit op de DJI Mavic 2 Pro controller. Aan de onderkant van de controller kun je de telefoon met het kabeltje verbinden.

Voorbeelden van drones met een OcuSync-verbinding:

Parrot drone verbinden met telefoon 

Er zijn natuurlijk meer soorten drones dan alleen van het merk DJI. Drones van het merk Parrot zijn ook populair. Daarom zal ik hier ook op ingaan. Elke drone waarbij je live mee kunt kijken met de camera, maakt gebruik van een telefoon (behalve drone controllers met een ingebouwd schermpje, maar dat terzijde). Als je gebruik maakt van een telefoon heb je altijd een app nodig. Zo ook de drones van het merk Parrot.  

Stap 1: Zet de drone aan door de knop achterop heel even in te drukken. Wanneer het licht niet meer knippert is de drone aan. Vervolgens maakt hij ook nog een klein beetje geluid. Dit kan verschillen per model, lees daarom de handleiding even door. Zorg er natuurlijk voor dat je een telefoon bij de hand hebt. 

Stap 2: Op die telefoon download je de bijbehorende app. Kijk eerst even welke app je moet gebruiken. Zo gebruik je voor de Parrot Bepop 2 de FreeFlight Pro app. Meestal staat dit op de website waar je de drone koopt. Anders kun je dit altijd nog eenvoudig opzoeken.  

Stap 3: Ga naar de instellingen op je telefoon. Vervolgens zie je een WiFi-netwerk verschijnen. Het netwerk heeft dezelfde naam als de naam van je drone. Je ziet bijvoorbeeld de ‘Bepop2’ in je instellingen verschijnen.   

Stap 4: Open de app op je telefoon en verbind je telefoon met de drone. Als je live mee kunt kijken met de camera weet je dat hij is verbonden. In de video hierboven zie je alle stappen nog eens uitgelegd. Ze bespreken hier ook de Bepop 2 drone. Over het algemeen verbind je alle Parrot drones op dezelfde manier.  

Tijd voor écht mooie drone foto’s?
Kom erachter hoe je in 6 stappen professionele drone foto’s maakt. Download het gratis stappenplan.

Tello drone verbinden met telefoon 

De bovenstaande drones zien de meeste mensen niet meer als speelgoed. Vandaar dat ik ook een speelgoeddrone meeneem in dit rijtje. Er zijn veel speelgoeddrones van veel verschillende merken. Ze werken niet allemaal precies hetzelfde, toch komen ze aardig met elkaar overeen. Ik ga het nu niet hebben over een drone merk, maar over een bepaalde drone. Zo geef ik je een idee hoe speelgoeddrones werken.  

Stap 1: Je zet de drone aan door op de knop achterop te drukken. Als het lichtje op de drone in het geel knippert, kun je de drone verbinden.  

Stap 2: Je downloadt weer de bijbehorende app. Voor de Tello drone gebruik je de app ‘TELLO’. Het logo van de app is zwart met in het wit de letters TELLO. Hieronder kun je ze vinden in de Appstore of de Playstore. Er zijn meer apps met de naam TELLO, dus zorg ervoor dat je de juiste downloadt.  

Stap 3: Vervolgens ga je naar de instellingen van je telefoon. Dan zie je een WiFi-netwerk voorbijkomen met de naam van de drone. Het WiFi-netwerk heeft dus te naam Tello. Als je op dit netwerk klikt gaat hij verbinding maken.  

Soms geeft je telefoon een melding of je verbonden wil blijven met dit netwerkt. Dit komt omdat het ingebouwde WiFi-netwerk niet daadwerkelijk een internetverbinding is. Hier heb ik het eerder deze blog al even over gehad. Klik op deze melding en bevestig dat je verbinding wil blijven houden. Als je dit niet doet besluit je telefoon automatisch met een ander WiFi-signaal te verbinden indien mogelijk. Het signaal met de drone ben je dan kwijt. Dit wil je niet terwijl je aan het vliegen bent.  

Stap 4: Ga vervolgens naar de app en je drone is meteen met je telefoon verbonden. Je ziet op je mobiel wat de camera van de drone ziet. In de video hiernaast worden alle 4 de stappen nog eens laten zien. Bekijk de video als het nog niet helemaal duidelijk is. 

Zoals je hebt kunnen merken verbind je alle drones vrijwel op dezelfde manier. Je moet er vooral op letten met wat voor systeem je de drone verbindt. Stel jezelf daarom de volgende vraag: maak je gebruik van een ingebouwd WiFi-netwerk of een OcuSync-verbinding? Zolang je dit weet komt het helemaal goed. Meestal geven de apps alle stappen die je moet nemen. Zodra je al deze stappen volgt moet het lukken. Lees anders deze blog: hoe bestuur je een drone?  

Tijd voor écht mooie drone foto’s?
Kom erachter hoe je in 6 stappen professionele drone foto’s maakt. Download het gratis stappenplan.

Scroll naar boven
Verbeter je drone foto’s drastisch in 6 stappen
Download het gratis stappenplan en kom erachter hoe je in 6 stappen de perfecte drone foto maakt.
Verbeter je drone foto’s drastisch in 6 stappen
Download het gratis stappenplan en kom erachter hoe je in 6 stappen de perfecte drone foto maakt.