beste drone onder de 200 euro

Beste drone onder de 200 euro

In deze blog vertel ik je alles over drones onder de 200 euro. Ik geef je de beste opties, maar ook een goed beeld van wat je kunt verwachten voor deze prijs. Door je een goed beeld te geven van de drone markt krijg je een idee van wat je nu precies koopt. Misschien overweeg je na het lezen van dit artikel wel een ander budget aan te houden.

De beste drones onder de 200 euro:

DroneMerkPrijs
1.Beste koop: Eachine E520SEachineBekijk op Bol.com >>
2.SG907 SmartSG907Bekijk op Bol.com >>
3.Hubsan X4 FPV DesireHubsanBekijk op Bol.com >>
4.JDRC JD-22STrendtradingBekijk op Bol.com >>
5.Visuo BattlesharkExilienBekijk op Bol.com >>
6.Ryze TelloDJI/RyzeBekijk op Bol.com >>
Tijd voor écht mooie drone foto’s?
Kom erachter hoe je in 6 stappen professionele drone foto’s maakt. Download het gratis stappenplan.

Beste drone onder de 100 euro >>
Beste drone onder de 300 euro >>
Beste drone onder de 500 euro >>

Beste drones onder de 200 euro

Hieronder vind je de beste drones onder de 200 euro op een rijtje. Hoe hoger de drones hieronder staan ingedeeld, hoe beter ze zijn. Over het algemeen lijken ze veel op elkaar, dus kijk goed naar de verschillen. Uiteindelijk geldt bij drones altijd: hoe hoger de prijs, hoe meer mogelijkheden. Het komt niet vaak voor dat je een drone met meer mogelijkheden voor een lagere prijs kunt kopen. De prijzen van drones zijn dus vrijwel altijd nauwkeurig uitgekozen en om een reden.

1. Beste koop: Eachine E520S

De Eachine E520S is de beste drone onder de 200 euro. Hij beschikt over alle functies waar een drone voor 200 euro aan moet voldoen. Het is de duurdere versie van de bekende Eachine E58, die ook al een lange tijd populair is. Het design is overgenomen van de duurdere modellen van DJI. Dit houdt in dat de drone zichzelf kan inklappen. Hierdoor is hij eenvoudig mee te nemen en op te bergen.

In de doos worden ook nog extra batterijen geleverd. In totaal kom je uit op 3 batterijen, waarmee je toch een tijdje kunt vliegen. Ook beschikt deze drone over de veelgebruikte headless mode. Dit is een modus die rekening houdt met beginnende dronepiloten. Als je een drone met de voorkant naar voren bestuurt is links, links en rechts, rechts. Zodra je de drone om zijn as draait is links niet meer links, en rechts niet meer rechts. Dit maakt het besturen van de drone een stuk moeilijker. De headless mode zorgt ervoor dat je hier geen last meer van hebt. Dit betekent dat links altijd links is, en rechts altijd rechts.

Een groot nadeel van de drone is zijn gewicht. Deze ligt net boven de 250 gram, waardoor je minder voordelig uit bent wat betreft de regelgeving. Voor drones boven de 250 gram moet je minimaal een theorie-examen doen. Verder beschikt de drone over een camera, dus zal je je als piloot ook moeten registreren. Dit loopt iets hoger op in de kosten, maar dat valt te overzien. Wil je zo min mogelijk met regels te maken krijgen, kies dan voor een drone onder de 250 gram. Meer informatie over de regelgeving per drone categorie: met welke drones mag je vliegen?

Specificaties

  • Gewicht: 280 gr.
  • Vliegtijd: 15 min.
  • Snelheid: 40 km/u
  • Fotoresolutie: 5 MP
  • Filmresolutie: 4K 25 fps
  • Bereik: 300 meter

2. SG907 Smart

Ook een ontzettend goede drone is de SG907. Met een mooie vliegtijd en een goed design is het een prima product. De beschrijving bij de drone is iets te positief. De camerakwaliteit is goed te doen, maar zeker niet van professionele kwaliteit. De drone wordt met 2 batterijen meegeleverd, dus dat is positief. De batterijduur en het maximale bereik zal een stukje lager uitvallen dan in de beschrijving staat. Het lijkt even alsof de drone een gimbal heeft, maar dat is niet het geval. Net zoals de Eachine heeft ook deze drone de mogelijkheid om zichzelf in te klappen.

De drone staat op nummer 1, omdat Eachine een toch wat beter en bekender drone merk is. Ook wordt de Eachine geleverd met 3 extra batterijen en de SG907 niet. Verder geeft de verkoper van de SG907 drone informatie die niet helemaal klopt. Zo staat er bij dat hij een bereik heeft van 500 meter, wat hij zeer waarschijnlijk niet haalt. De specificaties tussen beiden drones komen in ieder geval dicht bij elkaar in de buurt. Voor de Eachine en de SG907 gelden dezelfde regels, aangezien ze beide iets zwaarder zijn dan 250 gram.

Tot slot kan deze drone ook bestuurt worden door middel van handgebaren. Zo kun je hem opzij vliegen, foto’s en een video starten met handgebaren.

Specificaties

  • Gewicht: 230.8 gr.
  • Vliegtijd: 20 min.
  • Snelheid: 25 km/u
  • Fotoresolutie: 9.44 Mp
  • Filmresolutie: 4K 25 fps
  • Bereik: 500 meter
Tijd voor écht mooie drone foto’s?
Kom erachter hoe je in 6 stappen professionele drone foto’s maakt. Download het gratis stappenplan.

3. Hubsan X4 Desire

De Hubsan drone lijkt vrij veel op de Eachine E520S, maar is weer net wat goedkoper. Vanwege de wat lagere prijs lever je in op de camerakwaliteit, vliegtijd en bereik. De maximale snelheid lijkt dan wel weer iets hoger. Een groot nadeel ten opzichte van de Eachine is dat er maar 1 batterij wordt meegeleverd. De vliegtijd van deze drone zal daardoor een stuk lager zijn. Al om al beschikt ook deze drone over een GPS, waardoor er een hoop functies beschikbaar zijn. Dit zijn over het algemeen dezelfde functies als bij de Eachine.

Op basis van deze beschrijving lijkt het logisch om voor de Eachine te gaan en wat extra te betalen, maar de Hubsan heeft één groot voordeel. Ik heb het dan over het gewicht van de drone, namelijk 147 gram. Je hoeft je in dit geval alleen te registreren. Als je je helemaal aan de regels wil houden, dan is de Eachine toch weer een tikkeltje duurder door het bijkomende theorie-examen.

Nog één ding: het verschil in vliegtijd tussen de Eachine en de Hubsan is erg groot, maar hoeft niet te kloppen. De beschrijving bij deze speelgoeddrones zit er soms erg naast. De vliegtijd van de Eachine zal in de praktijk veel lager zijn. Dit komt omdat de producenten de maximale vliegtijd meten bij optimale omstandigheden. In de praktijk krijg je te maken met ander vlieggedrag en wind. Dit geldt niet alleen voor de vliegtijd, maar vaak ook voor het maximale bereik.

Specificaties

  • Gewicht: 147 gr.
  • Vliegtijd: 8 min.
  • Snelheid: 45 km/u
  • Fotoresolutie: 2 MP
  • Filmresolutie: 720p
  • Bereik: 200 meter

4. JDRC JD-22S

Het merk JDRC is een veel onbekender merk in de drone markt, maar de specificaties zien er veelbelovend uit. Qua uiterlijk is hij vrijwel identiek aan de Eachine en SG907. Het is dus ook mogelijk om hem in te klappen. Verder krijg je er maar liefst 3 batterijen bijgeleverd. Het voordeel van deze drone is de meegeleverde opbergtas. Een opbergtas wordt bij de bovenstaande drones niet meegeleverd. Met een gewicht van 245 gram zit je wat betreft het gewicht helemaal goed. Dit scheelt weer wat gedoe en kosten.

Door dit lage gewicht en over het algemeen goede specificaties komt deze drone hoog te staan in dit lijstje. Het is dan ook de duurste drone in het rijtje, maar dat is hij helemaal waard. Door de extra kosten van een theorie-examen zijn de Eachine en de SG907 duurder en dus minder voordelig.

Zoals ik al zei is het merk JDRC een beetje onbekend op de drone markt. Toch verkopen ze al meerdere drones en blijkt deze drone daar één van te zijn. De specificaties van de drone wijzen erop dat dit de beste drone onder de 200 euro is. Vanwege het merk staat hij toch wat lager, omdat het merk van een drone erg belangrijk is. Toch lijken de reviews onder de drone positief en helemaal in orde. Update: de drone is ondertussen een stukje duurder geworden en is daarom duurder dan 200 euro.

Specificaties

  • Gewicht: 245 gr.
  • Vliegtijd: 16 min.
  • Snelheid: ? km/u
  • Fotoresolutie: 5 MP
  • Filmresolutie: 4K
  • Bereik: 300 meter

5. Visuo Battleshark

Deze drone lijkt veel op de Hubsan wat betreft de specificaties. De prijs is dan ook vrijwel gelijk aan elkaar. Toch is de camerakwaliteit hoger en krijg je er 2 batterijen bij meegeleverd. Ook is deze drone inklapbaar, terwijl dit bij de Hubsan niet mogelijk is. Toch staat de Hubsan boven deze drone, aangezien zij een bekende en een ervaren drone merk zijn.

Specificaties

  • Gewicht: 80 gr.
  • Vliegtijd: 21 min.
  • Snelheid: 25 km/u
  • Fotoresolutie: 2.07 MP
  • Filmresolutie: 4K
  • Bereik: 150 meter
Tijd voor écht mooie drone foto’s?
Kom erachter hoe je in 6 stappen professionele drone foto’s maakt. Download het gratis stappenplan.

6. Ryze Tello

De Ryze Tello is veruit de goedkoopste drone in dit rijtje, maar staat er niet voor niets in. Aangezien je budget 200 euro is, kun je ook nog de boost combo erbij kopen. In de boost combo zitten allerlei handige accessoires speciaal voor de drone, waaronder extra accu’s en een speciale oplader. Deze oplader laadt de batterijen achter elkaar op, maar niet tegelijk.

Een groot verschil tussen deze drone en de bovenstaande drones is het GPS-signaal. De Ryze Tello gebruikt namelijk geen GPS. Hierdoor zijn een hoop functies, zoals de follow me mode en de waypoints, uitgesloten. Als je deze drone koopt is het logisch als je opgegeven moment upgrade naar de drones van het merk DJI. Je kunt ook genoegen nemen met de kwaliteit van de Ryze Tello, maar heel veel heeft hij niet te bieden. Desondanks werkt hij uitstekend en is de drone mogelijk gemaakt door DJI. Het is zeer zeker de beste speelgoeddrone van dit moment.

Specificaties

  • Gewicht: 80 gram
  • Vliegtijd: 13 min.
  • Snelheid: 28.8 km/u
  • Fotoresolutie: 5 MP
  • Filmresolutie: 720p
  • Bereik: 0.1 km

Drones onder de 200 euro vergelijken

DroneEachine E520SSG907 SmartHubsan X4 DesireJDRC JD-22SVisuo BattlesharkRyze Tello
Gewicht280 gr.230.8 gr.147 gr.245 gr.80 gr.80 gr.
Max. Vliegtijd15 min.20 min.9 min.16 min.21 min.13 min.
Max. Snelheid40 km/u25 km/u45 km/u? km/u25 km/u28.8 km/u
Fotoresolutie5 MP9.44 MP2.1 Mp5 MP2.07 MP5 MP
Filmresolutie4K 25 fps4K 25 fps720p 30 fps4K4K720p 30 fps
Max. bereik300 meter500 meter200 meter300 meter150 meter100 meter
WinkelBol.com >>Bol.com >>Bol.com >>Bol.com >>Bol.com >>Bol.com >>
Tijd voor écht mooie drone foto’s?
Kom erachter hoe je in 6 stappen professionele drone foto’s maakt. Download het gratis stappenplan.

Wat kun je verwachten van een drone onder de 200 euro?

Drones tussen de 100 en 200 euro beschikken vaak al over een GPS. Tenminste, de drones hierboven (behalve de Ryze Tello) gebruiken allemaal een GPS-signaal. Door dit GPS-signaal weet de drone waar hij is. De drone kan dan uit zichzelf vliegen, zonder dat de piloot hier iets mee te maken heeft. Een hele hoop functies zijn hierdoor ineens mogelijk. Koop je een drone onder de 100 euro, dan zullen de meeste geen GPS-signaal gebruiken.

Maar wat zijn dan precies die functies? Als je een drone koopt en dit leest ben je erg enthousiast. Tenminste, dat was ik toen ik voor het eerst een drone kocht. Eenmaal in de praktijk is het leuk om uit te proberen, maar heel veel heb je er niet aan. Althans, dat geldt voor de meeste GPS-functies. Verwacht ook niet dat alle functies het even goed doen. Voor een hele goede werking zal je moeten upgraden naar drones van minimaal 400-500 euro. Hieronder leg ik de meest voorkomende functies uit.

Follow me mode: heel simpel, de drone volgt je automatisch als je hem in deze stand zet.
Waypoints: door van tevoren een route uit te stippelen in de app weet de drone waar hij moet vliegen. Hij zal deze route vervolgens volgen.
Surround mode: de drone vliegt een perfecte cirkel rondom een geselecteerd object. Hetgeen waar de drone omheen moet vliegen kun je instellen in de app die bij de drone hoort.

Naast deze functies zorgt een GPS-signaal er ook voor dat de drone stabiel in de lucht blijft vliegen. Zo kan hij zich stabiel op één plek in de lucht houden. Dit noemen we in het Engels de altitude hold, waarbij de drone automatisch zijn eigen hoogte vasthoudt. Speelgoeddrones onder de 100 euro hebben dit tegenwoordig ook, maar die gebruiken hiervoor geen GPS-signaal. Vandaar dat deze functies minder goed werken bij drones onder de 100 euro.

Vanaf deze prijs hebben vrijwel alle drones een live-videobeeld. Dit betekent dat je je telefoon gebruikt tijdens het vliegen. Op je telefoon/tablet download je de bijbehorende app van de drone. Via dit livevideobeeld kun je dan zien wat de camera van de drone ziet. Op die manier kan je je veel beter oriënteren in de lucht. Ook kun je zien wat je aan het filmen bent, en krijg je belangrijke realtime informatie binnen. Zo zie je hoe ver en hoog je drone vliegt, maar ook hoeveel batterij je nog over hebt.

Verder is het vaak mogelijk om een SD-kaart te gebruiken. Deze zal je er vaak los bij moeten kopen. Door een SD-kaart te gebruiken kun je beelden van de drone rechtsreeks op je computer zetten. Zonder SD-kaart zet je de beelden via de app op je mobiel of tablet. Dit levert een stuk minder goede beeldkwaliteit op en raad ik je niet aan. Bij drones onder de 100 euro heb je vrijwel geen keus en heeft de drone geen SD-poort. Hieronder zie je een micro SD-kaart die vrijwel alle drones (met een SD-kaart poort) gebruiken.

Wat hebben drones onder de 200 euro niet?

We hebben net gezien wat drones onder de 200 euro wel hebben, wat de meeste drones onder de 100 euro niet hebben. Er zijn natuurlijk ook aspecten die drones boven de 200 euro wel hebben, maar drones onder de 200 euro niet. Hieronder zet ik de belangrijkste op een rijtje.

OcuSync: het bekendste drone merk DJI gebruikt tegenwoordig een OcuSync-verbinding. Je zult deze vorm van verbinden alleen bij de duurdere drones tegenkomen. Hierbij verbind je de telefoon met je controller door middel van een draadje. Op die manier kan je met je telefoon verbinding maken met de controller. Door deze verbinding kan de drone realtime informatie naar je telefoon sturen. Die zie je terug op het live-videobeeld op je telefoon, waarover ik het eerder deze blog ook al had.

Hieronder zie je de beste drones die wel over een OcuSync-verbinding beschikken:

De drones onder de 200 euro maken echter gebruik van een WiFi-signaal*. Dit WiFi-signaal heeft hetzelfde doel als de OcuSync-verbinding: je telefoon/tablet met je controller verbinden. Je apparaat op deze manier met je controller verbinden is goed mogelijk, maar levert je een minder goed bereik op. Terwijl de drones van DJI kilometers aan bereik hebben, kunnen speelgoeddrones met een WiFi-signaal slechts enkele 100 meters vliegen. Door WiFi te gebruiken wordt het signaal ook nog eens sneller verstoort.

*dit is niet een wifi-signaal in de vorm van een internetverbinding. Het wifi-signaal zit in de controller en de drone ingebouwd. Je hoeft hier dus niet voor eigen WiFi te zorgen. Meer informatie over hoe je je drone met je telefoon verbindt.

Obstakeldetectie: de meeste drones onder de 200 euro gebruiken geen obstakeldetectie. Mocht het er wel bij staan, dan zou ik dit negeren. Drones van deze prijs zullen niet in staat zijn om objecten uit zichzelf te ontwijken. De drones van het merk DJI kunnen dit vaak wel, maar dan hebben we het over de echt dure modellen van rond de 1000 euro.

Een goede camera: als je de beschrijving onder deze drones leest krijg je soms de indruk dat je er echt mooie beelden mee kunt maken. Vergis je hier niet in. De camera’s onder de drone zijn niet goed genoeg om er echt wat moois mee te maken. Het is wel leuk om mee te filmen, maar dat terzijde. Mooie dronebeelden zoals je die op internet ziet kun je er niet mee maken.

Gimbal: vrijwel alle drones onder de 200 euro gebruiken geen gimbal. Misschien op een enkeling na, maar die zal niet super goed werken. Een gimbal zorgt ervoor dat de camera van een drone stabiel blijft. Dit is een essentieel onderdeel bij het filmen met een drone. Zonder gimbal krijg je heel erg schokkerige beelden. Bij het maken van foto’s is dit een wat minder belangrijk onderdeel.

Minder kwaliteit: uiteraard scoort een drone onder de 200 euro op alle gebieden minder goed dan een drone boven de 200 euro. Dit is logisch, maar wat kun je precies verwachten? Hieronder zet ik een paar belangrijke specificaties op een rijtje. Ik vergelijk dit met een drone van het merk DJI die ongeveer 400 euro kost. Ik heb het dan over de DJI Mavic Mini, een inmiddels al verouderde drone. Tegenover deze drone zet ik de beste drone onder de 200 euro, namelijk de Eachine E520S.

Eachine E520S drone onder de 200 euro

Specificaties

  • Gewicht: 280 gr.
  • Diagonaal: 323 mm
  • Vliegtijd: 15 min.
  • Snelheid: 40 km/u
  • Gimbal: nee
  • Camerasensor: –
  • Fotoresolutie: 5 MP
  • Filmresolutie: 4K 25 fps
  • Obstakeldetectie: nee
  • Bereik: 300 meter

DJI Mavic Mini boven de 200 euro

Specificaties

  • Gewicht: 249 gr.
  • Diagonaal: 213 mm
  • Vliegtijd: 30 min.
  • Snelheid: 46.8 km/u
  • Gimbal: ja 3-assig
  • Camerasensor: ½.3” CMOS
  • Fotoresolutie: 12 MP
  • Filmresolutie: 4K 30 fps
  • Obstakeldetectie: nee
  • Bereik: 2 km

Na dit allemaal te lezen lijkt het alsof drones onder de 200 euro helemaal niet goed zijn. Dit probeer ik hiermee helemaal niet aan te geven. Voor de prijs die je betaalt zitten er hele goede functies bij. De drones presteren over het algemeen goed. Het is alleen goed om te weten wat je misloopt, of wat je juist wel krijgt. Als je niet tevreden bent met wat je krijgt voor 200 euro, dan zou het een optie kunnen zijn om meer of juist minder geld uit te geven.

Tijd voor écht mooie drone foto’s?
Kom erachter hoe je in 6 stappen professionele drone foto’s maakt. Download het gratis stappenplan.

Moet je een drone rond de 200 euro kopen?

Nu is de vraag, is het verstandig om minder dan 200 euro uit te geven aan een drone? In sommige gevallen is goedkoop duurkoop en dat wil je ten alle tijden voorkomen. Zelf ben ik kritisch over drones rond deze prijsklasse, maar ik kan begrijpen dat mensen voor deze prijscategorie kiezen.

Drones onder de 200 euro zijn relatief goedkoop en kun je nog zien als (duur) speelgoed. De vraag is wat je precies zoekt in een drone. Ben je van plan om mooie beelden te maken met je drone, ga dan niet voor een drone van 200 euro en spaar nog even verder. Pas vanaf 400 euro zullen de beelden ergens op lijken.

Als je een drone zoekt om mee te beginnen of om mee te leren vliegen, misschien is een goedkopere drone dan wel beter. Het leren vliegen met een drone kan namelijk ook met een drone onder de 100 euro. Nadat je een drone koopt van 100 euro zou je eventueel kunnen upgraden naar drones van ongeveer 400 euro waarmee je mooie beelden kunt maken. Je slaat in dit geval de hele prijsklasse tussen de 100 en 400 euro over.

Als je niet van plan bent om in de toekomst te upgraden naar de drones van DJI en je vindt de drones onder de 100 euro te simpel, dan zouden de drones onder de 200 euro wel iets kunnen zijn. In dit geval heeft het geen zin om een dure camera drone van DJI te kopen en ook geen goedkope drone met weinig functies. Je moet er echter wel rekening mee houden dan drones onder de 200 euro een stuk minder lang meegaan dan de dure drones. De kwaliteit is niet optimaal, waardoor het ook snel afgelopen kan zijn.

Conclusie: koop een drone onder de 200 euro als je geen serieuze luchtopnames wil maken en de drones onder de 100 euro te beperkt vindt. In dit geval zijn de drones onder de 200 euro een goede optie, omdat ze prima vliegen, een camera gebruiken en verschillende functies met een live-videobeeld hebben.

Tijd voor écht mooie drone foto’s?
Kom erachter hoe je in 6 stappen professionele drone foto’s maakt. Download het gratis stappenplan.

Hieronder nog eens de drones onder de 200 euro:

DroneMerkPrijs
1.Beste koop: Eachine E520SEachineBekijk op Bol.com >>
2.SG907 SmartSG907Bekijk op Bol.com >>
3.Hubsan X4 FPV DesireHubsanBekijk op Bol.com >>
4.JDRC JD-22STrendtradingBekijk op Bol.com >>
5.Visuo BattlesharkExilienBekijk op Bol.com >>
6.Ryze TelloDJI/RyzeBekijk op Bol.com >>

Scroll naar boven
Verbeter je drone foto’s drastisch in 6 stappen
Download het gratis stappenplan en kom erachter hoe je in 6 stappen de perfecte drone foto maakt.
Verbeter je drone foto’s drastisch in 6 stappen
Download het gratis stappenplan en kom erachter hoe je in 6 stappen de perfecte drone foto maakt.