mavic mini drone onder de 500 euro

Beste drone onder de 500 euro

Met een budget van 500 euro zijn er flink wat opties. 500 euro is een hoog bedrag waarbij je zeker weten de juiste keuze wil maken. In deze blog lees je wat je kunt verwachten van drones onder de 500 euro. Ook leg ik uit wanneer je wel en niet een drone rond dit bedrag moet kopen. Na het lezen weet je wat de beste drones onder de 500 euro zijn. Tot slot krijg je een beter beeld van de drone markt en wat je nu eigenlijk echt koopt als je zo’n drone aanschaft.

DroneMerkPrijs
1.Beste koop: DJI Mini 2DJIBekijk op Bol.com >>
2.DJI Mavic MiniDJIBekijk op Bol.com >>
3.Hubsan Zino ProHubsanBekijk op Bol.com >>
4.Xiaomi FIMI X8 SEXiaomiBekijk op Bol.com >>
Tijd voor écht mooie drone foto’s?
Kom erachter hoe je in 6 stappen professionele drone foto’s maakt. Download het gratis stappenplan.

Beste drone onder de 100 euro >>
Beste drone onder de 200 euro >>
Beste drone onder de 300 euro >>

Beste drones onder de 500 euro

De beste drones onder de 500 euro zijn zeker weten van het merk DJI. Zij leveren de allerhoogste kwaliteit op het gebied van drones. Ik raad je daarom aan om uit de DJI Mini 2 of de DJI Mavic Mini te kiezen. Bij de onderstaande drones heb ik rekening gehouden met mijn eigen ervaringen, specificaties, het merk, gebruikersreviews en natuurlijk de prijs.

1. Beste koop: DJI Mini 2

De DJI Mini 2 is de allerbeste drone onder de 500 euro. Hij levert je de meeste kwaliteit en functies voor zijn prijs. Het is de opvolger van de DJI Mavic Mini, waarover ik het straks ga hebben. Een groot voordeel van de drone is het gewicht. Ondanks al zijn kwaliteiten is hij toch onder de 250 gram gebleven, net zoals de oudere DJI Mavic Mini. Hier is bewust voor gekozen en een hele strategische zet van DJI.

Met een drone onder de 250 gram krijg je minder te maken met regelgeving. Zo is het in dit geval niet nodig om een theorie- en praktijkexamen af te leggen. Naast zijn gewicht is ook het formaat ten opzichte van zijn voorganger (de DJI Mavic Mini) gelijk gebleven.

De drone is een serieuze upgrade vergeleken de DJI Mavic Mini. Zeker op het gebied van de camera is het één en ander veranderd. Zo filmt de drone in 4K met 30 fps en maakt hij foto’s in 12 MP. Het grootste verschil is dat je kunt fotograferen in RAW. Hier ga ik het later deze blog nog over hebben. Door in RAW te fotograferen sla je het ruwe bestand op. Als je filmt in JPG zal er detail in de foto verloren gaan. RAW-beelden zijn veel beter te bewerken met een bewerkprogramma.

Voor de rest zijn er nog enkele verschillen tussen de twee mini’s. Allereerst gebruikt de DJI Mini een OcuSync-verbinding. De DJI Mavic Mini daarentegen gebruikt een ingebouwd WiFi-signaal*. Beiden verbindingen zorgen ervoor dat je je telefoon met je controller kunt verbinden. Met een ingebouwd WiFi-netwerk is het signaal echter een stuk minder sterk. Je maximale vliegbereik zal daardoor een stuk lager zijn. Dit is terug te zien in de specificaties tussen beide drones.

Tot slot heeft de DJI Mini 2 veel krachtigere motoren dan de DJI Mavic Mini. Hierdoor heeft de DJI Mini 2 niet alleen een hogere maximumsnelheid, maar is hij ook beter bestemd tegen wind. Door de krachtigere motoren weet hij zichzelf veel beter staande te houden in de lucht. Hij vliegt dus een stuk stabieler dan zijn voorganger.

*Dit is niet een WiFi-signaal zoals je die kent in huis. Het levert geen internetverbinding op. Ook hoef je niet zelf voor de WiFi te zorgen, deze zit al helemaal voor je in de controller gebouwd.

Specificaties

 • Gewicht: 249 gr.
 • Diagonaal: 213 mm
 • Vliegtijd: 31 min.
 • Snelheid: 57.6 km/u
 • Gimbal: ja 3-assige
 • Camerasensor: 1/2 .3’’ CMOS
 • Fotoresolutie: 12 MP
 • Filmresolutie: 4K 30 fps
 • Obstakeldetectie: nee
 • Bereik: 10 km
Tijd voor écht mooie drone foto’s?
Kom erachter hoe je in 6 stappen professionele drone foto’s maakt. Download het gratis stappenplan.

2. DJI Mavic Mini

Over de DJI Mavic Mini heb ik het eigenlijk net al uitgebreid gehad. Het is een ontzettend goede drone, ook al heeft hij met de DJI Mini 2 een grote upgrade gekregen. De prijs van de DJI Mavic Mini is hierdoor wel een heel stuk lager. Hierdoor is de prijs-kwaliteitverhouding van beide drones vrijwel hetzelfde. Het is vervolgens aan jou wat je over hebt voor een drone.

Als je serieuze beelden wil maken zou ik toch voor de DJI Mini 2 gaan. Als je beelden van redelijke kwaliteit wil maken, kies dan voor deze drone. Bedenk ook voor jezelf waarop je je beelden gaat bekijken en of je ze deelt met meerdere mensen. Het is fijn om in 4K te kunnen filmen, maar als je geen apparaten hebt die dit ondersteunen dan heb je er niet zoveel aan. In dit geval heb je in principe genoeg aan de DJI Mavic Mini.

Een ander groot voordeel aan deze drone is de fly more combo die je erbij kunt bestellen. Dit kan ook bij de DJI Mini 2, alleen dan kom je ruim boven de 500 euro uit. Als je de DJI Mavic Mini koopt houd je nog genoeg budget over voor de fly more combo. Maar wat houdt de fly more combo precies in?

Met de fly more combo krijg je extra batterijen, een opbergtas, extra propellers en nog andere handige accessoires meegeleverd. Met deze extra batterijen en de opbergtas heb je veel langer plezier aan je drone. Zo kun je hem makkelijker meenemen en er veel langer mee vliegen.

Specificaties

 • Gewicht: 249 gr.
 • Diagonaal: 213 mm
 • Vliegtijd: 30 min.
 • Snelheid: 46.8 km/u
 • Gimbal: ja 3-assig
 • Camerasensor: ½.3” CMOS
 • Fotoresolutie: 12 MP
 • Filmresolutie: 4K 30 fps
 • Obstakeldetectie: nee
 • Bereik: 2 km

3. Xiaomi FIMI X8 SE

De Xiaomi FIMI X8 SE ziet er wat betreft de specificaties heel erg goed uit. Hij is wel weer een stukje duurder dan 500 euro, maar dat scheelt niet veel. Toch is hij vergeleken de DJI Mini 2 bijna 100 euro duurder. De specificaties tussen beide drones schelen niet veel. Puur voor het merk zou ik alsnog kiezen voor de Mini 2. Je kunt hier meer kwaliteit van verwachten. Ook is hij weer een stukje goedkoper met ongeveer dezelfde specs.

Specificaties

 • Gewicht: 790 gr.
 • Diagonaal: 372 mm
 • Vliegtijd: 33 min.
 • Snelheid: 65 km/u
 • Gimbal: ja
 • Camerasensor: ½.3’’
 • Fotoresolutie: 12 MP
 • Filmresolutie: 4K 30 fps
 • Obstakeldetectie: ja
 • Bereik: 8 km
Tijd voor écht mooie drone foto’s?
Kom erachter hoe je in 6 stappen professionele drone foto’s maakt. Download het gratis stappenplan.

4. Hubsan Zino Pro

De Hubsan Zino Pro komt ook aardig in de buurt van de kwaliteit van de bovenstaande drones. Toch wegen de specificaties niet op tegen de DJI Mini 2. Ze zijn wel hoger dan de DJI Mavic Mini, maar daar betaal je dan ook een stuk meer voor. Het nadelige aan deze drone is het gewicht dat namelijk op 700 gram zit. Dit is veel zwaarder dan de mini drones van DJI. Hierdoor krijg je veel meer te maken met de regelgeving en dat is ongunstig.

Op basis van de specificaties en de prijs zou ik zeker weten voor de DJI Mini 2 gaan, maar mocht je die niet bevallen, dan is dit ook nog een optie. Voor de rest beschikt hij over de meeste functies die de DJI Mini 2 ook heeft. Of ze even goed werken is nog maar de vraag.

Als een bepaalde functie erbij staat betekent dit niet dat dit het ook helemaal goed doet. Zo had ik vroeger een Phantom drone van DJI. Het was één van de eerste drones die automatisch een persoon kon volgen. Echt werken deed het helaas niet. Later is deze functie verbeterd en op nieuwe drones toegepast, waaronder de DJI Mini 2! De functie gaat nu onder een nieuwe naam door, namelijk de ActiveTrack.

Specificaties

 • Gewicht: 700 gr.
 • Diagonaal: ? mm
 • Vliegtijd: 23 min.
 • Snelheid: 60 km/u
 • Gimbal: ja 3-assig
 • Camerasensor: 1/3”
 • Fotoresolutie: 13 MP
 • Filmresolutie: 4K 30 fps
 • Obstakeldetectie: nee
 • Bereik: 4 km

Drones onder de 500 euro vergelijken

DroneDJI Mini 2DJI Mavic MiniXiaomi FIMI X8 SEHubsan Zino Pro
Gewicht249 gr.249 gr.790 gr.700 gr.
Diagonaal213 mm213 mm372 mm? mm
Max. Vliegtijd31 min.30 min.33 min.23 min.
Max. Snelheid57.6 km/u46.8 km/u65 km/u60 km/u
GimbalJa 3-assigJa 3-assigJa 3-assigJa 3-assig
Camerasensor1/2 .3’’ CMOS½.3’’ CMOS½.3’’1/3’’
Fotoresolutie12 MP12 MP12 MP13 MP
Fps bij 4K4K 30 fps2.7K 30 fps4K 30 fps4K 30 fps
Obstakeldetectieneeneejanee
Max. bereik10 km2 km8 km4 km
WinkelBol.com >>Bol.com >>Bol.com >>Bol.com >>
Tijd voor écht mooie drone foto’s?
Kom erachter hoe je in 6 stappen professionele drone foto’s maakt. Download het gratis stappenplan.

Wat kun je verwachten van een drone onder de 500 euro?

Drones onder de 500 euro moet je zien als het begin van het professionele. Veel mensen zien dit soort drones niet meer als speelgoed, maar als gereedschap. Zo worden ze steeds vaker gebruikt door fotografen die beelden vanaf de grond combineren met beelden vanuit de lucht. Professionele dronepiloten gebruiken echter nog duurdere drones.

Met een drone van 500 euro kun je ook nog serieuze beelden maken. Dit geldt eigenlijk voor alle drones vanaf ongeveer 400 euro. Dit brengt weer een heel nieuw aspect in de hobby. De drones onder de 400 euro hebben ook een camera, maar die zijn lang niet zo goed en zou ik niet al teveel  van verwachten.

DJI mini 2 grijs drone onder 500 euro

Een ander groot voordeel is dat je met een budget van 500 euro drones van het merk DJI kunt kopen. DJI is niet alleen het meest bekende en populairste drone merk in de wereld, maar ook in Nederland erg populair. DJI produceert de wat duurdere camera drones en staan bekend om de hoge kwaliteit die ze leveren. Ze beschikken over de beste technologie en hebben enorm veel ervaring op het gebied van consumentendrones. Mocht je het geld ervoor over hebben, dan raad ik je zeker drones aan van dit merk. Ze staan ook niet voor niets bovenaan in dit lijstje.

Vanaf een bepaald bedrag beschikken drones over bepaalde functies en kwaliteiten. Hoe duurder de drone, hoe beter de specificaties. Hieronder vertel ik je wat drones rond de 500 euro wel hebben en goedkopere drones niet hebben.

Gimbal: vanaf ongeveer deze prijs beschikken drones standaard over een gimbal. Deze gimbal is essentieel bij het maken van video’s vanuit de lucht. Door een gimbal wordt de camera gestabiliseerd en krijg je geen schokken in de opnames. De ene gimbal is beter dan de ander, zo heb je een 2-assige en 3-assige gimbal. Vanaf deze prijs kun je een 3-assige gimbal krijgen. Zowel de DJI Mini 2 en de DJI Mavic Mini hebben beiden zo’n gimbal. Deze is dermate goed, dat je zelfs met agressief vlieggedrag of veel wind super stabiele beelden krijgt. Ze gebruiken in principe dezelfde gimbal als de duurdere drones van DJI.

Goede camerakwaliteit: vanaf deze prijs wordt de camerakwaliteit echt goed. Met de beelden wordt je dus absoluut serieus genomen. Het is helaas vaak nog niet mogelijk om in RAW te fotograferen (wel bij de DJI Mini 2). Als je fotografeert in RAW sla je het ruwe bestand op. Hierdoor kun je de foto veel beter bewerken. Desalniettemin filmen drones onder de 500 euro in 4K 30 fps en maken ze foto’s met minimaal 12 MP.

Intelligent Flight Battery: zoals ik al zei kun je met 500 euro een drone van het merk DJI kopen. Dit merk produceert drones met een zogenaamde intelligent flight battery. Deze speciale LiPo-batterijen zorgen voor extra veiligheid en functies tijdens het vliegen. Allereerst zijn deze batterijen in staat om realtime informatie door te geven. Zo kun je tijdens het vliegen precies zien hoeveel batterijpercentage je nog over hebt. Als je batterij te laag is vliegt de drone automatisch terug naar waar hij is opgestegen.

lipo batterij oplaadbaar wit roze achtergrond

Verder zijn deze batterijen beschermt tegen het ontladen en overladen ervan. Hierdoor worden gevaarlijke situaties voorkomen. Tot slot zijn de batterijen beschermt tegen lage temperaturen, waardoor ze niet beschadigen. Er komt heel wat kijken bij LiPo-batterijen die vrijwel elke drone gebruikt. Meer over LiPo-batterijen. >>

Goedkope drones hebben soms ook de bovengenoemde functies, maar die zullen niet altijd even goed werken. Vanaf deze prijs kun je echt goede kwaliteit verwachten, ook op dit gebied.

Meer functies: een duurdere drone neemt uiteraard ook weer nieuwe functies met zich mee. Dit wordt onder andere mogelijk gemaakt door een GPS-signaal, waarover ook relatief goedkopere drones beschikken. Naast de follow me mode, waypoints en surround mode, kunnen drones onder de 500 euro ook nog:

Quickshots: quickshots zijn verschillende manieren waarop de drone uit zichzelf kan vliegen. Op deze manier kun je op een hele simpele manier professionele beelden maken. Quickshots zijn beschikbaar voor de DJI Mavic Mini en de DJI Mini 2. Voorbeelden van quickshots: dronie, helix, rocket, circle en boomerang. Wat deze manoeuvres precies inhouden kun je goed op YouTube zien.

Panorama: de DJI Mini 2 beschikt ook nog eens over de panorama mode. De foto’s kunnen worden vastgelegd in 180◦ wide of 360◦ sphere. Het nadeel van deze is dat je ze alleen als JPG-formaat kunt opslaan en niet in RAW-formaat.

Meer instellingen: niet alleen de specificaties van de drone worden beter, ook de bijbehorende app kent veel meer mogelijkheden. In de instellingen van de app kun je ontzettend veel veranderen. Denk aan het instellen van de RTH-hoogte. RTH staat voor ReturnToHome, waarbij de drone automatisch terug vliegt naar huis. De hoogte waarmee hij terug komt vliegen is belangrijk, zodat de drone op de weg terug niet tegen een boom aan vliegt.

Drones vanaf deze prijs zijn in staat om via de controller de camera te bewegen. Zo kun je tijdens het vliegen de camera naar onder of naar voren zetten. Dit levert ook weer nieuwe filmtechnieken op. Zelfs de snelheid waarmee je de gimbal beweegt kun je instellen. In het Engels noemen ze dit de pitch speed. Ook is het mogelijk om de camera-instellingen te veranderen. Dit is nog vrij beperkt, maar vanaf deze prijs zeker mogelijk. Zo kun je kiezen in welke resolutie je filmt en of je in JPEG of RAW fotografeert.

Uiteraard zijn er nog veel en veel meer mogelijkheden in de app. In de video hiernaast kun je zien welke mogelijkheden de DJI Mini 2 heeft wat betreft de instellingen.

Tijd voor écht mooie drone foto’s?
Kom erachter hoe je in 6 stappen professionele drone foto’s maakt. Download het gratis stappenplan.

OcuSync-verbnding: drones rond de 500 euro maken niet altijd meer gebruik van een ingebouwd WiFi-signaal. In plaats daarvan gebruiken ze een OcuSync-verbinding, waarbij je je telefoon met een draadje aan de controller verbindt. Door dit systeem kunnen de drones veel verder vliegen dan voorheen. Ook wordt het signaal een stuk minder snel verstoord.

Kans op crash: de kans dat je een drone rond de 500 euro crasht is lager dan een goedkopere drone. Doordat ze veel stabieler vliegen en meer veiligheidsfuncties hebben is het risico op een crash lager. In principe hoef je een drone rond deze prijs nooit te crashen. Zolang je voorzichtig bent en niet te veel risico neemt kan het bijna niet foutgaan. Als het fout gaat en er gaan onderdelen kapot, dan heb je wel een groter problem dan bij de goedkopere drones. Het vervangen van de onderdelen, zoals de camera en de gimbal, zijn gewoon een stuk duurder.

Voor meer informatie over de kans op een crash: hoe moeilijk is drone vliegen? >>

Als je heel bang bent voor een crash biedt DJI ook nog een speciale drone verzekering aan. De verzekering geldt alleen voor drones van het merk DJI. In dit rijtje kun je dus een verzekering aanschaffen voor de DJI Mini 2 en de DJI Mavic Mini. Het is een verzekering die je verzekert tegen schade aan de drone zelf. In ruil voor deze verzekering betaal je een jaarlijks bedrag. De hoogte van dit jaarlijkse bedrag hangt af van je drone. Meer informatie over de zogeheten DJI Care Refresh:

dji care refresj DJI drone verzekering

DJI Care Refresh drone verzekering

– Dekking tot 2 vervangingen binnen 1 jaar 
– Bij waterschade krijg je een nieuw product 
– Dekking bij schade door gebruiker/botsing 
– Snelle afhandeling met de EXPRESS optie 
– Krijg voorrang en professioneel advies 
– DJI betaalt alle verzendkosten 

Wat hebben drones onder de 500 euro niet?

Uiteindelijk heb je altijd baas boven baas. Drones van 1000 euro hebben natuurlijk weer net wat meer te bieden dan de drones rond de 500 euro. Hieronder zet ik alle eigenschappen die drones onder de 500 euro niet hebben.

Obstakeldetectie: drones onder de 500 euro hebben nog geen obstakeldetectie. De duurdere drones beschikken over sensoren waarmee ze obstakels automatisch kunnen ontwijken. Vanaf ongeveer 1000 euro kun je deze sensoren verwachten. Er zijn ook drones onder de 1000 euro die obstakels kunnen ontwijken, maar of je hier heel veel op moet vertrouwen weet ik niet. Zelfs bij de duurdere drones zou ik de obstakeldetectie nooit 100% vertrouwen. Je moet dan ook altijd maar hopen dat je ze nooit hoeft te gebruiken.

Camera-instellingen: de camera-instellingen voor drones onder de 500 euro zijn zeer beperkt. Terwijl je bij dure drones de witbalans, aperture, exposure, sluitertijd en ISO kunt veranderen, zal dit bij drones rond de 500 euro niet kunnen. Voor veel mensen zijn de mogelijkheden hierin dermate beperkt dat ze toch besluiten te upgraden.

Algemene specificaties: uiteraard zijn de specificaties van de drones onder de 500 euro lager dan bij de duurdere drones, maar dat is logisch. Denk aan de vliegtijd, het bereik, de maximale snelheid en nog veel meer. Ook zullen de drones iets minder stabiel vliegen, onder andere door het lage gewicht.

Tijd voor écht mooie drone foto’s?
Kom erachter hoe je in 6 stappen professionele drone foto’s maakt. Download het gratis stappenplan.

Moet je een drone onder de 500 euro kopen?

Niet voor iedereen is een drone van 500 euro geschikt. Vaak zijn mensen geneigd om iets meer te kopen dan dat ze daadwerkelijk nodig hebben. Als je een drone van 500 euro koopt moet je je beseffen dat je een groot deel hiervan uitgeeft aan de camera. Bedenk voor jezelf of je die camera op de drone daadwerkelijk gaat gebruiken. Beste drone zonder camera >>

Veel mensen kopen een prijzige drone voor zijn vele functies, lange vliegtijd, bereik en de kwaliteit over het algemeen. De camera wordt soms nog weleens verwaarloosd. Na een tijdje vliegen met de drone heb je alle functies wel gezien. Het vliegen met de drone is nog steeds leuk, maar niet zo leuk meer als in het begin. Iets wat veel langer leuk blijft is het maken van mooie luchtopnames. Doordat je op steeds meer nieuwe plekken komt daag je jezelf telkens weer uit om mooiere beelden te maken. Het is alleen zonde als je in dit aspect van de drone hobby minder geïnteresseerd bent.

Conclusie: koop alleen een drone rond de 500 euro als je het maken van luchtopnames leuk vindt. Zonder de camera te gebruiken ben je er veel te snel op uitgekeken. Dit is iets wat ik regelmatig in mijn omgeving zie gebeuren. Koop dus niet een drone van deze prijs puur voor zijn functies en specificaties, want hier ben je op den duur op uitgekeken.

De beste drones onder de 500 euro nog eens op een rijtje:

DroneMerkPrijs
1.Beste koop: DJI Mini 2DJIBekijk op Bol.com >>
2.DJI Mavic MiniDJIBekijk op Bol.com >>
3.Hubsan Zino ProHubsanBekijk op Bol.com >>
4.Xiaomi FIMI X8 SEXiaomiBekijk op Bol.com >>

Scroll naar boven
Verbeter je drone foto’s drastisch in 6 stappen
Download het gratis stappenplan en kom erachter hoe je in 6 stappen de perfecte drone foto maakt.
Verbeter je drone foto’s drastisch in 6 stappen
Download het gratis stappenplan en kom erachter hoe je in 6 stappen de perfecte drone foto maakt.