speelgoeddrone onder de 100 euro

Beste drone onder de 100 euro

Er zijn een hele hoop drones onder de 100 euro waaruit je kunt kiezen. In deze blog zet ik de allerbeste drones onder de 100 euro voor jou op een rijtje. In de categorie onder de 100 euro zitten genoeg speelgoeddrones die je absoluut niet moet kopen. Er zitten genoeg onbekende merken in de markt die slechte kwaliteit leveren. Aangezien drones vrij breekbaar zijn wil je dit natuurlijk absoluut niet.

Dit zijn de beste drones onder de 100 euro:

DroneMerkPrijs
1.Beste koop: Ryze TelloDJIBekijk op Bol.com >>
2.Eachine E58EachineBekijk op Bol.com >>
3.Syma X5HWSymaBekijk op Bol.com >>
4.Xorizon XZ85-1080p XorizonBekijk op Bol.com >>
5.Cheerson CX10SECheersonBekijk op Bol.com >>
6.Gear2Play InfinityGear2PlayBekijk op Bol.com >>
7.Denver DCW-380DenverBekijk op Bol.com >>
Tijd voor écht mooie drone foto’s?
Kom erachter hoe je in 6 stappen professionele drone foto’s maakt. Download het gratis stappenplan.

Beste drone onder de 200 euro >>
Beste drone onder de 300 euro >>
Beste drone onder de 500 euro >>

De beste drones onder de 100 euro

De beste drones onder de 100 euro staan hieronder allemaal op een rijtje. Uiteraard is de beste drone de duurste. Althans, dat is meestal het geval als je een drone van een fatsoenlijk merk koopt. De drones die ik hieronder aanbeveel zijn gebaseerd op de hoogte van de prijs-kwaliteitverhouding. Hoe meer je krijgt voor een bepaalde prijs, hoe beter.

1. Beste koop: Ryze Tello

De Ryze Tello is veruit de beste drone onder de 100 euro. Tenminste, als je de drone los koopt. Het is ook mogelijk om hem te kopen met een zogenaamde boost combo. In deze boost combo zitten extra accessoires, zoals accu’s, propellers en een speciale oplader. De vliegtijd is vrij laag, daarom kunnen extra batterijen best wel van pas komen.

Naast de boost combo kent de Ryze Tello nog veel meer andere accessoires. Aangezien het zo’n bekende drone is zijn er veel nieuwe producten rondom ontstaan. Als je de drone los koopt bestuur je hem met een smartphone. Via die smartphone kun je zien wat de camera van de drone ziet. Het besturen van de drone met een smartphone vinden sommige mensen minder fijn. In plaats daarvan kun je er ook een losse afstandsbediening bij bestellen.

Een bijzonder ander aspect is dat de drone kan vliegen met een altitude hold. De drone houdt zich automatisch in de lucht en behoudt dus zijn hoogte. Dit betekent dat de drone niet meteen neerstort als je de controller loslaat. De gyroscoop in de drone maakt dit allemaal mogelijk. Veel drones met deze functie ga je niet tegenkomen onder de 100 euro.

Tot slot beschikt de drone over een camera, die voor de prijs helemaal nog niet zo slecht is. Verwacht er geen prachtige beelden van, maar het doet zijn werk. Hij maakt foto’s van 5 MP en filmt in 720p. Over het algemeen is deze drone van hoge kwaliteit. Dit komt omdat de drone mede mogelijk is gemaakt door het bekende en meest populaire drone merk DJI. Het is een ontzettend goed merk dat drones verkoopt in een veel hogere prijsklasse. Toch zitten er onderdelen van DJI ook in deze drone verwerkt. Vandaar dat de Ryze Tello hoge kwaliteit levert voor een relatief lage prijs.

Specificaties

 • Gewicht: 80 gram
 • Vliegtijd: 13 min.
 • Snelheid: 28.8 km/u
 • Camera: ja
 • Bereik: 0.1 km

2. Eachine E58

De Eachine E58 komt vrij veel overeen met de Ryze Tello. Ook deze beschikt over een altitude mode en een camera. Hij maakt foto’s van 2 MP en filmt in 720p. Ondanks dat deze drone ook erg populair is, zijn onderdelen vrij schaars. Een extra batterij kopen kost al gauw een paar tientjes, wat veel te duur is als je kijkt naar de prijs van de drone zelf. Bij de Ryze Tello daarentegen zijn ze veel goedkoper, zeker als je de boost combo koopt.

Bij de Eachine E58 krijg je wel een afstandsbediening erbij. Die hoef je er dus niet apart bij te kopen. Het design van de drone is gebaseerd op sommige drone modellen van het merk DJI. Denk aan de DJI Mini 2, DJI Mavic Air 2 en de DJI Mavic 2 drones. Verder is de drone een stuk groter dan de Ryze Tello, maar door zijn design kun je de drone eenvoudig inklappen en meenemen.

De reviews onder de drone zijn afwisselend. Sommige vinden het een verschrikkelijke drone, andere prijzen het de hemel in. Dit komt omdat iedereen weer een andere verwachting heeft. De Eachine E58, zoals ik al zei, is gebaseerd op de duurdere drones van DJI. Hierdoor verwachten mensen een hogere kwaliteit dan ze uiteindelijk krijgen. Voor de prijs die je ervoor betaalt zal je echter niet te veel moeten verwachten. Uiteindelijk praten we nog slechts over speelgoed en speelgoed kan snel kapot gaan.

Specificaties

 • Gewicht: 96 gr.
 • Vliegtijd: 9 min.
 • Snelheid: 30 km/u
 • Camera: ja
 • Bereik: 80 meter
Tijd voor écht mooie drone foto’s?
Kom erachter hoe je in 6 stappen professionele drone foto’s maakt. Download het gratis stappenplan.

3. Syma XH5W

De Syma XH5W kan je ook besturen met een altitude hold, waarover ik het eerder deze blog al heb gehad. Mede dankzij deze functie staat de drone op nummer 3 van beste drones onder de 100 euro. De camera van de drone is iets minder goed dan de 2 bovenstaande drones, namelijk 0.3 MP foto’s en 720p video.

De specificaties die bij de drone staan kloppen vaak helemaal niet. Al helemaal niet als je kijkt naar de Syma XH5W op Bol.com. Zo staat er een maximale vliegtijd van 20 minuten bij, wat natuurlijk onzin is. Drones onder de 100 euro zullen in de praktijk niet langer dan 10 minuten vliegen. 20 minuten is daarom echt realistisch. Reken op 5 tot 7 minuten vliegtijd, maar niet meer. Ook het maximale vliegbereik wordt vaak mee gesjoemeld. Er staat een bereik van 100 meter bij, terwijl dit niet meer dan een paar tientallen meters zal zijn. Dit geldt niet alleen voor het vliegbereik en de vliegduur, maar voor veel meer andere specificaties.

Ook staat er bij de beschrijving dat de drone met een Android app te besturen is. Wees niet bang, je kunt de app ook downloaden voor IOS. Je kunt dus ook gewoon met een IPhone of IPad vliegen. Je telefoon of tablet kun je ook gebruiken om de drone mee te besturen. Dit is echter minder fijn vliegen, dus ik raad je aan de controller te gebruiken.

Specificaties

 • Gewicht: 140 gr.
 • Vliegtijd: 20 min.
 • Snelheid: 20 km/u
 • Camera: ja
 • Bereik: 100 meter

4. Xorizon XZ85-1080p 

De Xorizon XZ85-1080p is een wat minder bekende drone, maar lijkt aardig wat kwaliteit te leveren. Het design van de drone is wederom gebaseerd op een duurdere drone van het merk DJI. Dit keer niet op de Mavic drones, maar op de Phantom drones van DJI. Het nadeel hiervan is dat de drone een stuk groter is en moeilijker is mee te nemen. Vanwege het formaat zou ik je ook afraden om de drone binnen te gebruiken.

Het grappige van deze drone is de gimbal die erop zit. Een gimbal zorgt ervoor dat de camera van de drone gestabiliseerd wordt. Hierdoor krijg je geen schokkerige beelden als je aan het filmen bent. Of de gimbal bij deze drone goed werkt, ik denk het niet. Het zal er vooral op zitten om het design van de echte Phantom drones van DJI na te bootsen. Ondanks dat belooft de drone een camerakwaliteit van 1080p.

In de wind zal hij een stuk minder fijn vliegen. Ga dus alleen vliegen als het zo goed als wind stil is. Dit beperkt de drone wel in zijn mogelijkheden. Natuurlijk kunnen alle drones in dit rijtje tegen vrij weinig wind, maar de meeste daarvan zijn ook nog binnenshuis te besturen. En uiteraard moet je ook rekening houden met regen als je met een drone gaat vliegen.

Net zoals de bovenstaande drones beschikt deze drone over een zogeheten altitude hold. Het besturen van de drone is vrij eenvoudig. De drone kan zichzelf zelfs landen. Deze functie – die je activeert door een knop op de controller – werkt niet heel soepel. Als de ondergrond niet al te hard is kan er in ieder geval niets kapot en werkt het prima.

Specificaties

 • Gewicht: ? gram
 • Vliegtijd: 12 min.
 • Snelheid: ? km/u
 • Camera: ja
 • Bereik: 100 meter
Tijd voor écht mooie drone foto’s?
Kom erachter hoe je in 6 stappen professionele drone foto’s maakt. Download het gratis stappenplan.

5. Cheerson CX10SE

Deze drone is waarschijnlijk één van de kleinste drones ooit gemaakt. Dit maakt hem bijvoorbeeld ideaal om binnen mee te vliegen. De drone is een nieuwere versie van de al eerder verkochte Cheerson CX-10. Het grote verschil tussen deze 2 drones is de altitude hold waarover ik het eerder deze blog heb gehad. Dit maakt de drone ook een stuk duurder dan zijn voorganger, maar ook een stuk beter. Zonder altitude mode moet je tijdens het vliegen de drone altijd omhoog sturen, anders stort hij naar beneden. Hierdoor moet je als beginner altijd 2 bewegingen tegelijk doen als je ergens naartoe wil vliegen.

Als je jezelf wil uitdagen kun je juist ook een drone kopen zonder altitude hold. Dit maakt het vliegen met een drone veel moeilijker en stiekem ook interessanter. Als beginner is het echter beter om een drone met altitude hold te kopen. Hierbij krijg je veel meer ondersteuning tijdens het vliegen. Binnen vliegen is daardoor ook een stuk beter te doen.

Ik moet zeggen dat ik de drone vrij duur vind vergeleken de Eachine en de Ryze tello. Toch is de drone erg populair en is Cheerson een belangrijk merk geworden onder de speelgoeddrones.

Specificaties

 • Gewicht: 90.72 gram
 • Vliegtijd: 10 min.
 • Snelheid: 15 km/u
 • Camera: nee
 • Bereik: 30 meter
Tijd voor écht mooie drone foto’s?
Kom erachter hoe je in 6 stappen professionele drone foto’s maakt. Download het gratis stappenplan.

6. Gear2Play Infinity

Dit is de goedkoopste drone die hier in het lijstje staat. Hij heeft net zoals de Cheerson geen ingebouwde camera. Je gebruikt hem dus puur om lekker mee te vliegen. En om eerlijk te zijn geldt dat voor alle drones in dit lijstje. Voor het filmen en fotograferen gebruik je drones onder de 100 euro niet. Daarvoor zal je toch echt moeten upgraden. Desalniettemin beschikt de drone over een 6-assige gyroscoop waardoor hij ook een altitude hold gebruikt.

De prijs is vrij laag en daarom zeker een goede optie. Verder beschikt de drone over een auto-returnfunctie. Met 1 druk op de knop vliegt de drone automatisch naar je toe. Mocht je de controle over de drone verliezen, druk dan snel deze knop in. Ook heeft de drone verschillende speedlevels. Zo kun je hem op een stand zetten voor beginners en voor ervaren vliegers. Op die manier houd je het vliegen met de drone nog een beetje spannend.

Specificaties

 • Gewicht: ? gram
 • Vliegtijd: 8 min.
 • Snelheid: 15 km/u
 • Camera: nee
 • Bereik: 30 meter

7. Denver DCW-380

De Denver drone is weer een stukje duurder dan de Gear2Play Infinity drone. Dat beetje extra betaal je voor een ingebouwde camera. De camera filmt met een resolutie van 480p 30fps met 3 MP camera. Niet alleen de controller, maar ook je telefoon kun je gebruiken om de drone mee te besturen. Het fijne aan deze drone is het feit dat hij is meegeleverd met propeller guards. Dit is een bescherming die om de propellers heen zit. Iets wat de naam eigenlijk al zegt. Hierdoor bescherm je niet alleen de propellers, maar ook hetgeen waar je tegenaan vliegt.

De drone is een goede keuze als je Cheerson te duur vindt en de Gear2Play Infinity drone te goedkoop. Het grote verschil met de Infinity drone is de live-view die je kunt gebruiken op je smartphone. Deze zit namelijk niet inbegrepen bij de Infinity, maar wel bij de Denver drone.

Specificaties

 • Gewicht: ? gram
 • Vliegtijd: 7 min.
 • Snelheid: ? km/u
 • Camera: ja
 • Bereik: 30 meter
Tijd voor écht mooie drone foto’s?
Kom erachter hoe je in 6 stappen professionele drone foto’s maakt. Download het gratis stappenplan.

Drones onder de 100 euro vergelijken

DroneRyze TelloEachine E58Syma XH5WXorizon XZ85-1080p 
Gewicht80 gr.96 gr.240 gr.? gr.
Max. Vliegtijd13 min.9 min.7 min.12 min.
Max. Snelheid28.8 km/u30 km/u20 km/u? km/u
Camerajajajaja
Max. bereik100 meter80 meter200 meter100 meter
WinkelBol.com >>Bol.com >>Bol.com >>Bol.com >>
DroneCheerson CX10SEGear2Play InfinityDenver DCW-380
Gewicht90.72 gr.? gr.? gr.
Max. Vliegtijd10 min.8 min.7 min.
Max. Snelheid15 km/u15 km/u? km/u
Fotoresolutieneeneeja
Max. bereik30 meter30 meter30 meter
WinkelBol.com >>Bol.com >>Bol.com >>

Moet je een drone onder de 100 euro kopen?

Vaak zie je gemixte reacties bij de productreviews staan. Aangezien het echt nog speelgoed is, kun je er niet al teveel van verwachten. Drones onder de 100 euro zijn vrijwel niet in staat om mooie beelden te maken. Ook kun je er echt niet ver mee vliegen en zal de vliegduur ongeveer een paar minuten zijn. En dat is helemaal niet erg, want je betaalt er een lage prijs voor.

Verder zijn de productspecificaties vaak misleidend. Soms kloppen ze gewoon simpelweg niet. Hierdoor denk je misschien dat de drone die je koopt 100 meter ver kan vliegen, terwijl dit in werkelijkheid maar 20 of 30 meter is. Drones onder de 100 euro zijn hartstikke leuk om te vliegen, juist omdat ze van slechte kwaliteit zijn. Het is veel meer een uitdaging dan het besturen van een dure drone. Speelgoeddrones zijn daarom een leuke oefening voordat je gaat upgraden naar het echte werk. Mijn tip: houd je verwachtingen laag zodat het alleen maar kan meevallen.

Tijd voor écht mooie drone foto’s?
Kom erachter hoe je in 6 stappen professionele drone foto’s maakt. Download het gratis stappenplan.

Wat krijg je voor drones onder de 100 euro?

Dit zijn vrijwel de goedkoopste drones die je kun krijgen op de markt. Je hoeft niet de allerhoogste kwaliteit te verwachten, maar ze zijn erg leuk om te besturen. De drones onder de 100 euro zijn echter een stuk moeilijker te besturen dan de dure drones van een paar honderd euro. Je zult ze vrijwel zeker crashen, al helemaal in het begin.

Wat betreft de camerakwaliteit hoef je helemaal niets te verwachten. Er kunnen echt geen mooie beelden mee gemaakt worden. Het is al heel wat dat drones onder de 100 euro over een camera beschikken. Het voordeel van deze speelgoeddrones is echter dat je er ook binnen mee kunt vliegen. Dat is maar goed ook, want heel veel wind kunnen ze niet aan. Als je niet oplet ben je de drone zo kwijt. En natuurlijk zoals alle drones kunnen ook dit soort drones niet tegen regen, mist of ander vloeibaar spul.

Ook zijn speelgoeddrones een goede oefening om het drone vliegen te leren. Als je een speelgoeddrone onder de knie hebt kun je 100 procent zeker een dure drone in de lucht krijgen. Deze zijn namelijk een stuk makkelijker om te besturen. De dure drones van enkele honderden euro’s beschikken namelijk over een altitude hold. Dit betekent dat de drone zichzelf in de lucht houdt. Als je de controller loslaat valt de drone niet meteen naar beneden en dat scheelt een hoop skills.

De Ryze Tello en de Eachine 58 daarentegen gebruiken ook een altitude mode, maar hier wordt geen GPS voor gebruikt. Dit zal dus lang niet zo stabiel en nauwkeurig werken. De wind zullen ze in ieder geval niet goed tegen kunnen.

Kenmerken van drones onder de 100 euro

 • Licht: drones onder de 100 euro zijn klein en wegen vrijwel niets. Denk aan maximaal 100 gram. Hierdoor krijg je vrijwel niets te maken met de regelgeving, aangezien het gewicht weinig risico creëert. Meer informatie over regels die gelden voor verschillende drones: met welke drones mag je vliegen?
 • Korte batterijduur: de batterij van speelgoeddrones ligt niet hoger dan ongeveer 10 minuten. Voor de echt goedkope drones hoef je geen hogere vliegtijd dan 5 minuten te verwachten. Het hangt er hierbij natuurlijk ook vanaf hoe snel en onregelmatig je vliegt. Als je op 1 plek in de lucht blijft hoveren zal de batterij een stuk minder snel leeg zijn.
 • Veilig: drones zijn over het algemeen veilig. Ze kunnen vanwege hun formaat en gewicht nu eenmaal niet zoveel schade aanrichten. Het is natuurlijk nooit de bedoeling om op iemand af te vliegen, maar dat terzijde. Ondanks het kleine formaat en het lage gewicht kunnen drones wel snel neerstorten. Als je tientallen meters hoog vliegt wil je niet dat zo’n drone op je hoofd valt. Ook kunnen de propellers best pijn doen. Vlieg dus al helemaal niet dicht bij je gezicht en ogen.
 • Gebruik voor binnen: drones onder de 100 euro zijn prima om binnen te gebruiken. Dit geldt echter niet voor de Eachine en de Xorizon, maar bij de Cheerson en de Ryze Tello kan dit prima. Er zitten voordelen en nadelen aan het binnen vliegen met een drone.

Allereerst kan je drone vrijwel niet kwijtraken of zoekraken. Zeker bij je eerste vlucht kan het gebeuren dat je de drone niet onder controle krijgt. Zo had ik ooit een Cheerson die de bosjes in vloog. Hierbij kan wind ook een belangrijke rol spelen en de drone zo van richting laten veranderen.

Binnen kan je drone natuurlijk niet kwijtraken, maar wel heel eenvoudig crashen. Sterker nog, bij je eerste vlucht ga je een drone waarschijnlijk crashen als je binnen vliegt. Dat is niet per se heel erg, maar wil je natuurlijk liever vorkomen. Bij de Cheerson, Infinity en Denver zou ik binnen beginnen. De rest van de drones zijn makkelijker te besturen en groter qua formaat. Ik raad je aan om bij die drones gewoon buiten een veldje op te zoeken.

 • Snel kapot: dit is een beetje dubbel. Speelgoeddrones gaan over het algemeen sneller kapot, omdat je ze veel sneller crasht. Dure drones van minimaal een paar honderd euro vliegen stabieler en veel eenvoudiger te besturen. Ook zijn speelgoeddrones van een stuk mindere kwaliteit, waardoor onderdelen gewoon sneller kapotgaan.

Aan de andere kant: aan speelgoeddrone kan niet zoveel kapotgaan. De camera is een stuk minder gevoelig dan bij de duurdere drones. Ook hebben ze vaak geen gimbal. Verder vliegen speelgoeddrones een stuk minder snel en hoog, waardoor de impact van een crash een stuk lager is. Bij speelgoeddrones wordt er over het algemeen sneller uitgegaan van een eventuele crash. Deze drones worden vaker door kinderen en beginners gebruikt, vandaar dat een crash snel op de loer ligt. Een goede producent houdt hier natuurlijk rekening mee.

 • Regelgeving: de regelgeving omtrent speelgoeddrones is erg voordelig. Dit komt omdat speelgoeddrones erg licht zijn en daarom weinig risico vormen. Je hoeft als dronepiloot dus geen praktijkexamen te doen, maar ook geen theorie-examen. Als je speelgoeddrone over een camera beschikt is het wel verplicht om je als piloot te registreren. Bij de specificaties van de bovenstaande drones kun je het gewicht zien. Deze regels gelden alleen voor drones die minder wegen dan 250 gram. Bekijk regels voor elke drone categorie: met welke drones mag je vliegen? 
Tijd voor écht mooie drone foto’s?
Kom erachter hoe je in 6 stappen professionele drone foto’s maakt. Download het gratis stappenplan.

Scroll naar boven
Verbeter je drone foto’s drastisch in 6 stappen
Download het gratis stappenplan en kom erachter hoe je in 6 stappen de perfecte drone foto maakt.
Verbeter je drone foto’s drastisch in 6 stappen
Download het gratis stappenplan en kom erachter hoe je in 6 stappen de perfecte drone foto maakt.