Beste drone onder de 100 euro

Beste drone onder de 100 euro

Er zijn een hele hoop drones onder de 100 euro waaruit je kunt kiezen. In deze blog zet ik de allerbeste drones onder de 100 euro voor jou op een rijtje. In de categorie onder de 100 euro zitten genoeg speelgoeddrones die je absoluut niet moet kopen. Er zitten genoeg onbekende merken in de markt die slechte kwaliteit leveren. Aangezien drones vrij breekbaar zijn wil je dit natuurlijk absoluut niet.

Dit zijn de beste drones onder de 100 euro:

DroneMerkPrijs
1.Beste koop: Ryze TelloDJIBekijk op Bol.com
2.Syma X22WSymaBekijk op Bol.com
3.Syma X26SymaBekijk op Bol.com
4.4DRC v8 mini 4DRCBekijk op Bol.com
5.Cheerson CX10CheersonBekijk op Bol.com
6.Gear2Play InfinityGear2PlayBekijk op Bol.com
Tijd voor écht mooie drone foto’s?
Kom erachter hoe je in 6 stappen professionele drone foto’s maakt. Download het gratis stappenplan.

De beste drones onder de 100 euro

De beste drones onder de 100 euro staan hieronder allemaal op een rijtje. Uiteraard is de beste drone de duurste. Althans, dat is meestal het geval als je een drone van een fatsoenlijk merk koopt. De drones die ik hieronder aanbeveel zijn gebaseerd op de hoogte van de prijs-kwaliteitverhouding. Hoe meer je krijgt voor een bepaalde prijs, hoe beter.

1. Beste koop: Ryze Tello

De Ryze Tello is veruit de beste drone onder de 100 euro die ondanks de lage prijs beschikt over goede kwaliteit onderdelen. Bij de Ryze Tello is het mogelijk om de boost combo optie te selecteren. In deze boost combo zitten extra accessoires, zoals accu’s, propellers en een speciale oplader. De vliegtijd is vrij laag, daarom kunnen extra batterijen best wel van pas komen.

Een belangrijk aspect is dat je kan vliegen met altitude hold. De drone houdt zich dan automatisch in de lucht en behoudt dezelfde hoogte. Hierdoor stort je niet meteen neer zodra je de controller loslaat. De echt goedkope drones van enkele tientjes ontbreken deze functie en zijn daarom een stuk moeilijker te besturen.

Naast de boost combo kent de Ryze Tello nog veel meer andere accessoires. Aangezien het zo’n bekende drone is zijn er veel nieuwe accessoires rondom ontstaan. Als je de drone los koopt bestuur je deze met een smartphone. Via die smartphone kan je zien wat de camera van de drone ziet.

Het besturen van de drone met een smartphone vinden sommige mensen echter niet fijn. In plaats daarvan kun je er ook een losse afstandsbediening bij bestellen.

Tot slot beschikt de drone over een camera die gezien de prijs helemaal nog niet zo slecht is. Verwacht er geen prachtige beelden van, maar het doet zijn werk. Je maakt foto’s van 5 MP en filmt in 720p.

De drone wordt mede mogelijk gemaakt door het bekende en populairste drone merk DJI. Het is een ontzettend goed merk dat drones verkoopt in een veel hogere prijsklasse. Toch zitten onderdelen van DJI ook in deze drone verwerkt. Vandaar dat de Ryze Tello hoge kwaliteit levert voor een relatief lage prijs.

Specificaties

 • Gewicht: 80 gram
 • Vliegtijd: 13 min.
 • Snelheid: 28.8 km/u
 • Camera: ja
 • Bereik: 0.1 km

2. Syma X22W

De Syma X22W is een stuk goedkoper dan de Ryze Tello, maar zeker geen slechte optie. De belangrijkste functies zijn aanwezig, zoals altitude hold en headless mode. Met altitude hold blijft de Syma in de lucht hoveren. Met headless mode blijft links, links en rechts, rechts ook al draai je de drone om zijn as.

De drone kan je besturen met zowel je controller en smartphone. In tegenstelling tot de Ryze Tello krijg je een controller meegeleverd waarmee je de drone kan besturen.

Houd er rekening mee dat drones in deze prijsklasse van een paar tientjes als speelgoed worden beschouwd. Verwacht dus geen hoge vliegtijd of een indrukwekkend vliegbereik. Toch biedt de drone een hoop functies en mogelijkheden voor de prijs die je ervoor betaalt.

Alhoewel de drone geen DJI onderdelen gebruikt zoals de Ryze Tello, is Syma wel een bekende speler in de wereld van radiografisch bestuurbaar speelgoed. Je koopt dus geen merkloze drone waar een willekeurig merk op is geplakt.

Specificaties

 • Gewicht: 50 gr.
 • Vliegtijd: 6 min.
 • Snelheid: 22 km/u
 • Camera: ja
 • Bereik: 70 meter
Tijd voor écht mooie drone foto’s?
Kom erachter hoe je in 6 stappen professionele drone foto’s maakt. Download het gratis stappenplan.

3. Syma X26

De Syma X26 is vergelijkbaar met de X22W, maar verschilt in een paar opzichten. De drone heeft de standaard voor functies, zoals headless mode, altitude hold en salto’s. Daarnaast beschikt de drone over obstakelherkenning en een ingebouwde land- en opstijgfunctie. 2 functies die je niet vaak ziet bij drones in deze prijscategorie.

Een nadeel ten opzichte van de X22W is dat er geen live-videobeeld bij zit. Je kan dus niet via je telefoon de beelden van de camera zien of de drone zelf besturen.

Houd er rekening mee dat de specificaties die bij de drones staan niet altijd even nauwkeurig zijn. Zeker bij speelgoeddrones staan vaak te gunstige specificaties die in werkelijkheid niet kloppen. Denk aan een vliegtijd of vliegbereik wat in werkelijkheid lager is. Bij de drones genoemd in deze lijst valt dit wel mee, maar voor veel drones op Bol.com geldt dit.

Drones onder de 100 euro zullen in de praktijk niet langer dan 15 minuten vliegen. Voor drones van een paar tientjes kan je rekenen op een maximale vliegtijd van ongeveer 7 minuten.

Ook het maximale vliegbereik wordt vaak mee gesjoemeld. Zo staat er soms een bereik van 100 meter bij, terwijl dit niet meer dan een paar tientallen meters zal zijn. Dit geldt niet alleen voor het vliegbereik en de vliegduur, maar voor veel andere specificaties.

Specificaties

 • Gewicht: 50 gr.
 • Vliegtijd: 6 min.
 • Snelheid: 25 km/u
 • Camera: ja
 • Bereik: 70 meter

4. 4DRC v8 mini 

De 4DRC v8 mini is een relatief nieuwe drone die met een strak design zijn toetreden maakt tot deze lijst. Je kunt het wat betreft de prijs en de specificaties vergelijken met de Ryze Tello.

Bijzonder aan deze drone is de One Key Return functie. Dit stelt je in staat om met 1 druk op de knop de drone terug te laten vliegen naar de controller. Een functie die vaker voorkomt bij drones rond de 100 euro. Vergelijkbaar met de Ryze Tello kan je je telefoon koppelen aan de drone. Hierdoor zie je het live-videobeeld van de camera rechtstreeks op je telefoon/tablet.

In de wind zal hij een stuk minder fijn vliegen. Ga dus alleen vliegen als het zo goed als wind stil is. Dit beperkt de drone wel in zijn mogelijkheden. Natuurlijk kunnen alle drones in dit rijtje tegen vrij weinig wind, maar de meeste daarvan zijn ook nog binnenshuis te besturen. En uiteraard moet je ook rekening houden met regen als je met een drone gaat vliegen.

Specificaties

 • Gewicht: 49 gram
 • Vliegtijd: 12 min.
 • Snelheid: 25 km/u
 • Camera: ja
 • Bereik: 80 meter
Tijd voor écht mooie drone foto’s?
Kom erachter hoe je in 6 stappen professionele drone foto’s maakt. Download het gratis stappenplan.

5. Cheerson CX10

Dit is met 4 centimeter de kleinste drone die op dit moment wordt verkocht. Ideaal dus om hier binnen mee te vliegen. Je kan begrijpen dat deze drone met zijn kleine formaat en lage gewicht niet goed tegen wind kan. Houd hier rekening mee als je in je tuin gaat vliegen, want je bent ‘m zo kwijt.

Houd er rekening mee dat, in tegenstelling tot de bovengenoemde drones, er geen altitude hold wordt gebruikt. Dit maakt het vliegen een grotere uitdading, omdat de drone dan niet uit zichzelf in de lucht blijft hoveren.

Zonder altitude mode moet je tijdens het vliegen de drone altijd omhoog sturen, anders stort je naar beneden. Hierdoor moet je als beginner altijd 2 bewegingen tegelijk doen als je ergens naartoe wil vliegen.

Desalniettemin is Cheerson een toonaangevend merk in de wereld van speelgoeddrones. Een goede optie als je het kleinste van het kleinste wil.

Specificaties

 • Gewicht: 55 gram
 • Vliegtijd: 5 min.
 • Snelheid: 5 km/u
 • Camera: nee
 • Bereik: 25 meter
Tijd voor écht mooie drone foto’s?
Kom erachter hoe je in 6 stappen professionele drone foto’s maakt. Download het gratis stappenplan.

6. Gear2Play Infinity

Dit is de goedkoopste drone die hier in het lijstje staat en heeft net zoals de Cheerson geen ingebouwde camera. Je gebruikt deze dus puur om lekker mee te vliegen en om eerlijk te zijn geldt dat voor alle drones in dit lijstje. Voor het filmen en fotograferen gebruik je drones onder de 100 euro niet. Daarvoor zal je toch echt moeten upgraden.

De prijs is vrij laag en daarom zeker een goede optie. Verder beschikt de drone over een auto-returnfunctie. Met 1 druk op de knop vliegt de drone automatisch naar je toe, zoals de duurdere 4DRC v8 mini. Mocht je de controle over de drone verliezen, druk dan snel op deze knop.

Tot slot heeft de drone verschillende speedlevels, namelijk een beginners en ervaren vliegmodus. Op die manier houd je het vliegen met de drone nog een beetje spannend.

Specificaties

 • Gewicht: 70 gram
 • Vliegtijd: 8 min.
 • Snelheid: 15 km/u
 • Camera: nee
 • Bereik: 30 meter
Tijd voor écht mooie drone foto’s?
Kom erachter hoe je in 6 stappen professionele drone foto’s maakt. Download het gratis stappenplan.

Drones onder de 100 euro vergelijken

DroneRyze TelloSyma X22WSyma X26
Gewicht80 gr.50 gr.50 gr.
Max. Vliegtijd13 min.6 min.6 min.
Max. Snelheid28.8 km/u22 km/u25 km/u
Camerajajaja
Max. bereik100 meter70 meter70 meter
WinkelBol.com Bol.com Bol.com
Drone4DRC v8 miniCheerson CX-10Gear2Play Infinity
Gewicht49 gr.55 gr.70 gr.
Max. Vliegtijd12 min.5 min.8 min.
Max. Snelheid25 km/u5 km/u15 km/u
Fotoresolutiejaneenee
Max. bereik80 meter25 meter30 meter
WinkelBol.com Bol.com Bol.com

Moet je een drone onder de 100 euro kopen?

Vaak zie je gemixte reacties bij de product reviews staan. Aangezien het echt nog speelgoed betreft kan je er niet al teveel van verwachten. Drones onder de 100 euro zijn niet in staat om mooie beelden te maken. En ook het maximale vliegbereik en de vliegduur is beperkt. Niet erg, want je betaalt er immers een eerlijke prijs voor.

Verder zijn de product specificaties vaak misleidend. Soms kloppen ze gewoon simpelweg niet. Hierdoor denk je misschien dat de drone die je koopt 100 meter ver kan vliegen, terwijl dit in werkelijkheid maar 20 of 30 meter is.

Drones onder de 100 euro zijn hartstikke leuk om te besturen, juist omdat ze minder stabiel zijn en anders aanvoelen dan dure modellen. Het is veel meer een uitdaging dan het besturen van een 500 euro drone. Mijn tip: houd je verwachtingen laag en begrijp dat drones onder de 100 euro slechts speelgoed is.

Tijd voor écht mooie drone foto’s?
Kom erachter hoe je in 6 stappen professionele drone foto’s maakt. Download het gratis stappenplan.

Wat krijg je voor drones onder de 100 euro?

Dit zijn de goedkoopste drones die je kan krijgen op de markt. Je hoeft dus niet de allerhoogste kwaliteit te verwachten, maar ze zijn erg leuk om te besturen. De drones onder de 100 euro zijn echter een stuk moeilijker te besturen dan de dure drones van een paar honderd euro. Je zult ze vrijwel zeker een keer crashen, al helemaal in het begin.

Wat betreft de camerakwaliteit hoef je helemaal niets te verwachten. Er kunnen namelijk geen mooie beelden mee worden gemaakt. Het is al heel wat dat drones onder de 100 euro over een camera beschikken.

Het voordeel van deze speelgoeddrones is echter dat je er ook binnen mee kunt vliegen. Dat is maar goed ook, want heel veel wind kunnen ze niet aan. Als je niet oplet ben je de drone zo kwijt. En natuurlijk zoals alle drones kunnen ook dit soort drones niet tegen regen, mist of ander vloeibaar spul.

Alhoewel je speelgoeddrones kan gebruiken als oefening om het drone vliegen te leren, is dit niet helemaal logisch. Speelgoeddrones verschillen namelijk aanzienlijk ten opzichte van de high-end drones. Deze twee categorieën met elkaar vergelijken is daarom niet handig.

Eén ding is wel zeker: als je een speelgoeddrone onder de knie hebt kan je 100% zeker een dure drone in de lucht krijgen. Dure drones zijn namelijk een stuk makkelijker om te besturen. Ze vliegen een stuk stabieler door GPS en hebben een hoop ingebouwde veiligheidsfuncties.

De Ryze Tello en de Syma X22W gebruiken een x-assige gyroscoop voor stabiliteit, maar hier wordt geen GPS voor gebruikt. Dit zal dus lang niet zo stabiel en nauwkeurig werken als de duurdere modellen.

Kenmerken van drones onder de 100 euro

 • Lichtgewicht: drones onder de 100 euro zijn klein en wegen vrijwel niets. Denk aan een gewicht van maximaal 100 gram, waardoor je weingig te maken krijgt met extra drone regels.
 • Korte batterijduur: de batterijduur van speelgoeddrones ligt niet hoger dan ongeveer 10 minuten. Voor de echt goedkope drones hoef je geen langere vliegtijd dan 5 minuten te verwachten. De vliegtijd hangt echter ook af van de manier waarop je vliegt. Als je op 1 plek in de lucht blijft hoveren gaat de batterij een stuk minder snel leeg.
 • Veilig: drones zijn over het algemeen veilig. Ze kunnen vanwege hun formaat en gewicht nu eenmaal niet zoveel schade aanrichten. Als je ergens tegenaan vliegt is de kans op schade klein, maar onderschat de scherpte van de propellers niet.
 • Gebruik voor binnen: drones onder de 100 euro zijn prima om binnen te gebruiken. Het is dan ook geen toeval dat veel goedkope drone over propeller guards beschikken.

Er zitten voor- en nadelen aan het binnen vliegen met een drone.

Door binnen te vliegen kan je drone niet zoekraken. Zeker bij je eerste vlucht kan het gebeuren dat je de drone niet onder controle krijgt. Zo had ik ooit een Cheerson die bij de eerste vlucht de bosjes in vloog en nooit meer is teruggevonden.

Binnen kan je drone natuurlijk niet kwijtraken, maar wel heel eenvoudig crashen. Sterker nog, de kans is vrij groot dat je je drone binnen gaat crashen. Dat is niet per se erg, maar wil je natuurlijk liever vorkomen. Bij de Cheerson en Infinity zou ik binnen beginnen, maar de rest van de drones zijn makkelijker buiten te besturen. Ik raad je aan om bij die drones gewoon buiten een veldje op te zoeken.

 • Snel kapot: dit is een beetje dubbel. Speelgoeddrones gaan over het algemeen sneller kapot, omdat je ze veel sneller crasht. Dure drones van minimaal een paar honderd euro vliegen stabieler en zijn veel eenvoudiger te besturen. Ook is de kwaliteit van speelgoeddrones een stuk lager, waardoor onderdelen gewoon sneller kapotgaan.

Aan de andere kant: aan een speelgoeddrone kan niet zoveel kapotgaan. De camera is een stuk minder groot en ze gebruiken geen gevoelige gimbal. Verder vliegen speelgoeddrones een stuk minder snel en hoog, waardoor de impact van een crash een stuk lager is.

 • Regelgeving: de regelgeving omtrent speelgoeddrones is erg beperkt. Dit komt omdat speelgoeddrones erg licht zijn en daarom weinig risico vormen. Je hoeft als dronepiloot dus geen praktijkexamen te doen, maar ook geen theorie-examen.

  Verder hoeven bezitters van een speelgoeddrone zich niet te registreren, ook al hebben ze geen camera. We praten van een speelgoeddrone als deze bedoelt is voor kinderen jonger dan 14 jaar, wat geldt voor de bovenstaande drones.
Tijd voor écht mooie drone foto’s?
Kom erachter hoe je in 6 stappen professionele drone foto’s maakt. Download het gratis stappenplan.

Scroll naar boven
Verbeter je drone foto’s drastisch in 6 stappen
Download het gratis stappenplan en kom erachter hoe je in 6 stappen de perfecte drone foto maakt.
Verbeter je drone foto’s drastisch in 6 stappen
Download het gratis stappenplan en kom erachter hoe je in 6 stappen de perfecte drone foto maakt.