Drone locaties in Brabant

Dit zijn de 6 mooiste drone locaties van Brabant

Net zoals in de rest van de provincies heeft ook Brabant genoeg te bieden. Brabant beschikt over genoeg gebouwen en natuurgebieden geschikt voor drones. Er zijn vrij veel gebieden in Brabant waar je niet mag vliegen, maar ik heb toch een paar mooie plekken gevonden. In dit artikel vind je de mooiste drone locaties in Brabant.

Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen 

Dit is één van de mooiste natuurgebieden in Noord-Brabant. Het park bestaat vooral uit duingebied en stuifzand, zoals de naam al doet vermoeden. Het wordt ook wel de Brabantse Sahara genoemd en is met ruim 3500 hectare een mix van zandverstuivingen en naaldbossen.

Er lopen allerlei routes dwars door het park, langs de duingebieden en door de graslanden. Je kan genieten van het wisselende landschap en het bijzondere stuifzand wat bijna nergens in Nederland nog voorkomt.  

Grenspark De Zoom Kalmthoutse Heide 

Brabant grenst in het zuiden aan België, waardoor er ook een paar plekken zijn waar de natuur in Nederland en België samenkomen.

De Zoom Kalmthoutse Heide is één van deze locaties. Je hebt daar heidevlaktes, bossen, duinen, vennen en uitkijktorens. Boven de heide kan je goed oefenen met een drone. Mocht de drone crashen bij je eerste vlucht, dan is de kans groot dat de ondergrond zacht is.   

Drone locaties in Brabant

Heusden en kasteel Heusden 

Heusden is een fotogeniek vestingstadje dat is gelegen ten oosten van ‘s-Hertogenbosch. Het plaatsje heeft de vorm van een ster en dit komt goed terug in de foto’s die je vanaf de lucht maakt. Het wordt omringd door een gracht, dikke vestingmuren en mooie straatjes.

Het meest gefotografeerde plekje van de stad is de stadshaven, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de molen. Verder heb je er nog een klein kasteeltje wat vermoedelijk uit de 12e eeuw afstamt.  

Nationaal park De Biesbosch 

Het natuurgebied de Biesbosch is een bijzonder stukje natuur in Nederland waar water en land samen in een ongerept natuurreservaat samenkomen. Het is zeker aan te raden om boven het water te vliegen met zonsopgang of zonsondergang.

Pas wel op dat je drone niet in het water valt, want dan ben je verder van huis. Het natuurgebied ligt zowel in Noord-Brabant als in Zuid-Holland.  

Kasteel Nemerlaer 

Kasteel Nemerlaer is een 14e-eeuws kasteel gelegen in Haaren. Het is vernoemd naar het riviertje de Amer en Laer. Als je van tevoren contact met ze opneemt hoeft het geen probleem te zijn.

Er zijn meer kastelen in Brabant, maar veel van deze kastelen liggen in een no-fly zone. Erg jammer, want het zijn wel hele mooie kastelen. Denk aan kasteel Heeswijk, kasteel Dussen en kasteel Heeze. 

Kasteel Maurick 

Kasteel Maurick ligt echter niet in een no-fly zone en is zeker weten één van de mooiste kastelen in Nederland. Het kasteel ligt verscholen in de bosrijke omgeving van Vught.

Kasteel Maurick gebouw landgoed

Waar mag je drone vliegen in Noord-Brabant? 

Net zoals in de rest van de Nederlandse provincies mag je ook in Noord-Brabant niet overal vliegen. Je kan op aeret.kaartviewer.nl een kaart vinden waarop je al deze gebieden kunt vinden.

De rode gebieden geven aan dat je er niet mag vliegen met een drone. De oranje/gele gebieden geven aan dat je moet oppassen voor ander luchtverkeer, maar het is er niet verboden om te vliegen.

De donkerblauwe gebieden geven aan dat het er tijdelijk verboden is voor drones. Als je op het gebied klikt zie je aan de rechterkant een beschrijving waarin staat van wanneer tot wanneer het niet is toegestaan.

De groene gebieden zijn beschermde natuurgebieden in Nederland en of je hier mag vliegen is al voor een lange tijd onduidelijk. Het beste is om contact op te nemen met het park zelf. 

Scroll naar boven
Verbeter je drone foto’s drastisch in 6 stappen
Download het gratis stappenplan en kom erachter hoe je in 6 stappen de perfecte drone foto maakt.
Verbeter je drone foto’s drastisch in 6 stappen
Download het gratis stappenplan en kom erachter hoe je in 6 stappen de perfecte drone foto maakt.