natuur water bos brabant

Drone locaties in Brabant – De mooiste drone plekken

Net zoals in de rest van de provincies heeft ook Brabant genoeg te bieden. Brabant beschikt over genoeg gebouwen en natuurgebieden die mooie beelden opleveren. Er zijn redelijk veel gebieden in Brabant waar je niet mag vliegen. Toch heb ik een paar mooie plekken gevonden. In dit artikel vind je de mooiste drone locaties in Brabant.

Er zijn nog veel meer mooie gebouwen en kastelen, maar houd dan wel rekening met de no-fly zones. Dit zijn gebieden in Nederland waar je niet mag vliegen met een drone. Ik kom hier later dit artikel nog op terug.  

Dit zijn de beste drones voor onderweg:

De beste drones van dit momentMerkPrijs
1.Beste koop: DJI Mini 3 ProDJIBekijk op Bol.com
2.DJI Mini 3DJIBekijk op Bol.com
3.DJI Mavic 3 ProDJIBekijk op Bol.com
4.DJI Air 2SDJIBekijk op Bol.com
5.DJI Avata DJIBekijk op Bol.com
6.DJI Ryze TelloDJIBekijk op Bol.com

De beste drones voor op reis >>

Meer drone locaties in Nederland:

Soms moet je een eindje rijden voordat je een mooie locatie vindt. Zorg er dan voor dat je alle apparatuur hebt opgeladen en bij je hebt. Tips om de mooiste luchtopnames te maken. Zo haal je het meeste uit je drone. De beste tip die ik je kan geven is om te vliegen tijdens zonsopgang of zonsondergang. Dit noemen ze de golden hour, die zowel in de ochtend als in de avond voorkomt. Je kunt de golden hour app downloaden om te kijken wanneer de zonsopgang en zonsondergang plaatsvindt. Meer gratis drone apps >>

Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen 

Dit is één van de mooiste natuurgebieden in Noord-Brabant. Het park bestaat vooral uit duingebied en stuifzand, zoals de naam al doet vermoeden. Het wordt ook wel de Brabantse Sahara genoemd. Dit ruim 3500 hectare grote park is ook een mix van zandverstuivingen en naaldbossen. Er lopen allerlei routes dwars door het park, langs de duingebieden en door de graslanden. Je kunt genieten van het wisselende landschap en het bijzondere stuifzand wat bijna nergens in Nederland nog voorkomt.  

Grenspark De Zoom Kalmthoutse Heide 

Brabant grenst in het zuiden aan België, waardoor er ook een paar plekken zijn waar Nederland en België samenkomen. De Zoom Kalmthoutse Heide is één van deze locaties. Je hebt daar heidevlaktes, bossen, duinen, vennen en uitkijktorens. Boven de heide kun je goed oefenen met een drone. Mocht hij crashen bij je eerste vlucht, dan valt hij niet meteen kapot. Pas wel op voor zand in de drone.  

Drone locaties in Brabant

Heusden en kasteel Heusden 

Heusden is een fotogeniek vestingstadje dat is gelegen ten oosten van ‘s-Hertogenbosch. Het plaatsje heeft de vorm van een ster, en dit komt goed terug in de foto’s die je vanaf de lucht maakt. Het wordt omringd door een gracht, dikke vestingmuren en mooie straatjes. Het meest gefotografeerde plekje van de stad is de stadshaven, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de molen. Verder heb je er nog een klein kasteeltje. Het stamt vermoedelijk uit de 12e eeuw.  

Nationaal park De Biesbosch 

Het natuurgebied de Biesbosch is een bijzonder stukje natuur in Nederland. Hier komt water en land samen in een ongerept natuurreservaat. Zeker aan te raden om boven het water te vliegen met zonsopgang of zonsondergang. Pas wel op dat je drone niet in het water valt, want dan ben je nog verder van huis. Het natuurgebied ligt zowel in Noord-Brabant als in Zuid-Holland.  

Kasteel Nemerlaer 

Kasteel Nemerlaer is een 14e-eeuws kasteel, gelegen in Haaren. Het is vernoemd naar het riviertje de Amer en Laer. Wel even toestemming vragen of je daar mag vliegen. Als je van tevoren contact met ze opneemt hoeft het geen probleem te zijn. Er zijn meer kastelen in Brabant, veel van deze liggen echter in een no-fly zone. Erg jammer, want het zijn wel hele mooie kastelen. Denk aan kasteel Heeswijk, kasteel Dussen en kasteel Heeze. 

Kasteel Maurick 

Kasteel Maurick ligt echter niet in een no-fly zone. Zeker weten één van de mooiste kastelen in Nederland. Het kasteel ligt verscholen in de bosrijke omgeving van Vught. Ook hier is het beter als je even toestemming vraagt voordat je er gaat vliegen.  

Kasteel Maurick gebouw landgoed

Waar mag je drone vliegen in Noord-Brabant? 

Net zoals in de rest van de Nederlandse provincies mag je ook in Noord-Brabant niet overal vliegen. Je kunt op aeret.kaartviewer.nl een kaart vinden waarop je al deze gebieden kunt vinden. De rode gebieden geven aan dat je er niet mag vliegen met een drone. De oranje/gele gebieden geven aan dat je moet oppassen voor ander luchtverkeer. Voor de rest is het hier gewoon toegestaan. De donkerblauwe gebieden geven aan dat het er tijdelijk verboden is voor drones. Als je op het gebied klikt zie je aan de rechterkant een beschrijving. In de beschrijving lees je van wanneer tot wanneer het niet is toegestaan.

De groene gebieden zijn beschermde natuurgebieden in Nederland. Of je hier mag vliegen is al voor een lange tijd onduidelijk. Zolang je geen overlast maakt is er niets aan de hand. Het beste is om contact op te nemen met het park zelf. Deze groene gebieden kun je vinden op Godrone.nl.

Waar mag je drone vliegen? >>

De beste drone accessoires voor onderweg:

landingpad voor drone

Landingpad voor drone

Hierboven zie je landingpads. Ze zorgen voor een veilig oppervlak waarop elke drone kan landen en opstijgen.

Draagtas beschermhoes voor DJI Mini 2

Drone tassen

Hierboven zie je 2 verschillende drone tassen. Met deze tassen kun je je drone veilig en makkelijk vervoeren.

App die je de mooiste drone plekken laat zien 

Er bestaat ook nog een app die je gratis kunt downloaden in de App store of de Playstore. Op die app kun je alle mooie drone locaties vinden in jouw omgeving. Vaak staat er een beschrijving bij en een foto/video van het gebied. Zo kun je precies zien of je het wat vindt. Er zijn ook wat nadelen. Zo moet je zelf rekening houden met de regelgeving in het gebied. Controleer dus even of je daar mag vliegen. De foto’s en video’s die bij het gebied staan kloppen niet altijd. De app controleert dit namelijk niet. De gebruikers van de app zetten zelf de foto’s en video’s bij een locatie.  

Over de auteur

Scroll naar boven
Verbeter je drone foto’s drastisch in 6 stappen
Download het gratis stappenplan en kom erachter hoe je in 6 stappen de perfecte drone foto maakt.
Verbeter je drone foto’s drastisch in 6 stappen
Download het gratis stappenplan en kom erachter hoe je in 6 stappen de perfecte drone foto maakt.