Drone locaties in Gelderland

Dit zijn de 8 mooiste drone locaties in Gelderland

Gelderland is de grootste en groenste provincie van ons land. Dit komt voornamelijk door de Veluwe, maar er is meer dan dat. Er zijn mooie gebouwen in Gelderland die je prachtig vanaf boven kan fotograferen of filmen. In dit artikel vind je de mooiste drone locaties in Gelderland.

Mooiste drone locaties in Nederland

De ideale drone locatie wordt niet alleen bepaald op basis van hoe het eruitziet. Er is ook rekening gehouden met de onderstaande punten:

  1. Het is niet verboden voor drones
  2. Je drone komt er niet in gevaar
  3. Er is een duidelijk onderwerp
  4. Het is voor iedereen toegankelijk

1. Kasteel Ammersoyen

Vlak buiten Doetinchem vind je het zeventiende-eeuwse kasteel Slangenburg. Delen van dit landgoed en Rijksmonument zijn opengesteld voor het publiek. Er zit een gracht omheen, dus pas op dat je drone niet in het water valt. Zelf heb ik hier al een keer gevlogen en dat beviel goed. er is genoeg ruimte om rondom het kasteel te vliegen en om een goed opstijgpunt te vinden.

Kasteel Ammersoyen
@kasteelammersoyen

2. Eiland van Maurik

Middenin het prachtige rivierenlandschap van de Rijn en de Waal staat het kasteel Doornenburg. Een Nederlands kasteel uit de 14e eeuw dat bestaat uit een voorburcht en een hoofdburcht die zijn verbonden met een houten brug.

Het ligt in het oosten van de Betuwe en centraal in Gelderland, nabij het dorp Doornenburg. Ook hier doe je er goed aan om eerst even toestemming te vragen voordat je daar gaat vliegen.  

Eiland van Maurik google maps plattegrond
De 6 stappen voor het maken van de perfecte drone foto 176x300 1

Tijd voor écht mooie drone foto’s?

Kom erachter hoe je in 6 stappen professionele drone foto’s maakt. Download het gratis stappenplan.

3. RiverParc

De Walmolen, Benninkmolen en de Aurora zijn ook prima om te filmen. Een oer-Hollands plaatje waar je gewoon mag vliegen met een drone.

Je kunt ook naar molens kijken in jouw buurt. Zeker als je dit combineert met een mooie zonsondergang kan dit tof worden. De molens in Doetinchem zijn slechts een voorbeeld, maar je zou verschillende molens op kunnen zoeken en daar en fotoalbum van kunnen maken. 

RiverParc luchtfoto
©holland_luchtfoto

4. Hedelse Bovenwaard

Rhederlaag: een recreatiegebied vlakbij Arnhem. De mooiste strandjes vind je bij Giesbeek en Lathum met een wateroppervlak van 300 hectare. 

5. Knooppunt Ressen

6. Doolhof Ruurlo

it grote meer op de Veluwe hebben we te danken aan de A1 snelweg. Bussloo is ontstaan door het afgraven van zand voor aanleg van de weg. en daarom is het recreatiegebied zo goed bereikbaar is. Daarnaast ligt een haven, dus grote kans dat je nog een mooi bootje kunt filmen.  

meer natuur zwaan water

7. Tacitusbrug bij Ewijk

m hoogwaterstanden beter te kunnen opvangen is er een extra aftakking van de Waal gemaakt: de Spiegelwaal. Hierdoor ontstond er een compleet nieuw stadseiland met veel strand. Je kunt mooie beelden maken van dit strand, het water of Nijmegen vanuit de lucht.  

8. Zonnepark AVRI Solar

ok hier wordt aan veel watersporten gedaan, zoals kitesurfen, wakeboarden en kanovaren. Het zijn een viertal Nederlandse randmeren die behoren tot het zuidelijke deel van het IJsselmeer. Ze ontstonden in de jaren 50 na de aanleg van de polders die nu de provincie Flevoland vormen.   

Waar mag je drone vliegen in Gelderland? 

Ook in Gelderland zijn er helaas gebieden waar je helemaal niet mag vliegen met een drone. Op aeret.kaartviewer.nl vind je een kaart waarop die gebieden in het rood staan gemarkeerd.

De oranje/gele cirkels geven aan dat je moet oppassen voor ander luchtverkeer en de donkerblauwe gebieden zijn gebieden waar je tijdelijk niet mag vliegen. Als je op de blauwe cirkel klikt zie je aan de rechterkant een beschrijving waarop staat voor wanneer en hoelang dit geldt.

De groene gebieden op godrone.nl zijn de beschermde natuurgebieden van Nederland. Of je hier mag vliegen verschilt en is erg onduidelijk. Het beste is om contact op te nemen met de provincie. Zolang je geen overlast maakt moet het goedkomen.

Ik vind het persoonlijk leuk om mooie gebouwen/architectuur te filmen. Alhoewel toestemming vragen niet altijd nodig is, kan het nooit kwaad om dit voor de zekerheid te doen.

De kastelen die hierboven staan genoemd zijn musea en daar kan je meestal niet zomaar overheen vliegen. Alhoewel zij geen zeggenschap hebben over het luchtruim wil je toch voorkomen dat er gezeur ontstaat. Zolang je het van tevoren met ze afspreekt moet het geen probleem zijn. 

Scroll naar boven
Verbeter je drone foto’s drastisch in 6 stappen
Download het gratis stappenplan en kom erachter hoe je in 6 stappen de perfecte drone foto maakt.
Verbeter je drone foto’s drastisch in 6 stappen
Download het gratis stappenplan en kom erachter hoe je in 6 stappen de perfecte drone foto maakt.