veluwe gelderland

Drone locaties in Gelderland – De mooiste drone plekken

Gelderland is de grootste en groenste provincie van ons land. Dit komt voornamelijk door de Veluwe, maar er is meer dan dat. Er zijn mooie gebouwen in Gelderland die je prachtig vanaf boven kunt fotograferen of filmen. In dit artikel vind je de mooiste drone locaties in Gelderland. Toch moet je denken aan de no-fly zones verspreid over heel Nederland. Dit zijn gebieden waar je niet mag vliegen. Later in dit artikel kom ik hier nog op terug. 

De beste drones voor onderweg:

De beste drones van dit momentMerkPrijs
1.Beste koop: DJI Mini 3 ProDJIBekijk op Bol.com
2.DJI Mini 3DJIBekijk op Bol.com
3.DJI Mavic 3 ProDJIBekijk op Bol.com
4.DJI Air 2SDJIBekijk op Bol.com
5.DJI Avata DJIBekijk op Bol.com
6.DJI Ryze TelloDJIBekijk op Bol.com

Beste drones voor op reis >>

Meer drone locaties in Nederland:

Voor mooie locaties zal je soms een eindje moeten rijden. Zeker als je je aan de regels houdt moet rekening houden met verboden gebieden voor drones. Zorg er in dit geval voor dat je alles bij je hebt. Koop eventueel extra accu’s, zodat je langer kunt vliegen. Hierin geef ik je allerlei tips hoe je betere luchtopnames kunt maken. De allerbeste tip die ik je kan geven is om de filmen tijdens zonsopgang of zonsondergang. Ze noemen dit de golden hour die zowel s ’ochtends als s ’avonds voorkomt. 

Kasteel Slangenburg 

Vlak buiten Doetinchem vind je het zeventiende-eeuwse kasteel Slangenburg. Delen van dit landgoed en Rijksmonument zijn opengesteld voor het publiek. Er zit een gracht omheen, dus pas op dat je drone niet in het water valt. Grote kans dat je van tevoren toestemming moet vragen om daar te vliegen. Zonder toestemming is het verboden.  

Kasteel Doornenburg 

Middenin het prachtige rivierenlandschap van de Rijn en de Waal staat het kasteel Doornenburg. Het is een Nederlands kasteel uit de 14e eeuw. Het bestaat uit een voorburcht en een hoofdburcht, die zijn verbonden met een houten brug. Het ligt in het oosten van de Betuwe en centraal in Gelderland, nabij het dorp Doornenburg. Ook hier doe je er goed aan om eerst even toestemming te vragen voordat je daar gaat vliegen.  

Drone locaties in Gelderland
Tijd voor écht mooie drone foto’s?
Kom erachter hoe je in 6 stappen professionele drone foto’s maakt. Download het gratis stappenplan.

Molens in Doetinchem 

De Walmolen, Benninkmolen en de Aurora zijn ook prima om te filmen. Een oer-Hollands plaatje waar je gewoon mag vliegen. Je kunt ook naar molens kijken in jouw buurt. Zeker als je dit combineert met een mooie zonsondergang kan dit tof worden. De molens in Doetinchem zijn slechts een voorbeeld. Je zou verschillende molens op kunnen zoeken en daar en fotoalbum van kunnen maken. 

Plekjes aan het water  

Rhederlaag: een recreatiegebied vlakbij Arnhem. De mooiste strandjes vind je bij Giesbeek en Lathum. Het heeft een wateroppervlak van 300 hectare. 

De Bijland: middenin het natuurgebied de Gelderse Poort ligt de Bijland. Er zijn veel verschillende activiteiten te doen, zoals waterskiën en zeilen. Het is tof om dit vanuit de lucht te kunnen filmen.  

Bussloo: dit grote meer op de Veluwe hebben we te danken aan de A1 snelweg. Bussloo is ontstaan door het afgraven van zand voor aanleg van de weg. Dit is waarom het recreatiegebied zo goed bereikbaar is. Daarnaast ligt een haven, grote kans dat je nog een mooi bootje kunt filmen.  

meer natuur zwaan water

Nevengeul Nijmegen: om hoogwaterstanden beter te kunnen opvangen is er een extra aftakking van de Waal gemaakt: de Spiegelwaal. Hierdoor ontstond er een compleet nieuw stadseiland met veel strand. Je kunt mooie beelden maken van dit strand, het water of Nijmegen.  

Veluwerandmeren: ook hier wordt aan veel watersporten gedaan, zoals kitesurfen, wakeboarden en kanovaren. Het zijn een viertal Nederlandse randmeren die behoren tot het zuidelijke deel van het IJsselmeer. Ze ontstonden in de jaren 50 na de aanleg van de polders die nu de provincie Flevoland vormen.   

Strandpark Slijk-Ewijk: plek die je makkelijk kunt bereiken met de auto. Het strand ligt vlakbij Valburg. Ook bij deze plas kun je het beste in de ochtend of in de avond gaan. Bij lekker weer kan het er erg druk zijn.  

De beste drone accessoires voor onderweg:

landingpad voor drone

Landingpad voor drone

Hierboven zie je landingpads. Ze zorgen voor een veilig oppervlak waarop elke drone kan landen en opstijgen.

Draagtas beschermhoes voor DJI Mini 2

Drone tassen

Hierboven zie je 2 verschillende drone tassen. Met deze tassen kun je je drone veilig en makkelijk vervoeren.

Waar mag je drone vliegen in Gelderland? 

Ook in Gelderland zijn er helaas gebieden waar je helemaal niet mag vliegen met een drone. Op aeret.kaartviewer.nl vind je een kaart waarop die gebieden staan. Dit zijn de rode cirkels op de kaart. De oranje/gele cirkels geven aan dat je moet oppassen voor ander luchtverkeer. De donkerblauwe gebieden zijn gebieden waar je tijdelijk niet mag vliegen. Als je op de blauwe cirkel klikt zie je aan de rechterkant een beschrijving waarop staat voor wanneer en hoelang dit geldt.

De groene gebieden op godrone.nl zijn de beschermde natuurgebieden van Nederland. Of je hier mag vliegen verschil en is erg onduidelijk. Het beste is om contact op te nemen met de provincie. Zolang je geen overlast maakt zal het wel goedkomen. Meer informatie over waar je mag vliegen met een drone

Ik vind het persoonlijk leuk om mooie gebouwen/architectuur te filmen. Voordat je dit gaat doen moet je vaak wel even toestemming vragen. De kastelen die hierboven staan genoemd zijn musea en hier kun je niet zomaar overheen vliegen. Alhoewel zij geen zeggenschap hebben over het luchtruim, kan dit toch voor gezeur zorgen. Zolang je het van tevoren met ze afspreekt moet het geen probleem zijn. 

Tijd voor écht mooie drone foto’s?
Kom erachter hoe je in 6 stappen professionele drone foto’s maakt. Download het gratis stappenplan.

App die je mooie drone locaties geeft door heel Nederland  

Er is een app die je kan helpen met het vinden van mooie locaties om te vliegen. De app heet ‘Drone Zones’. Door je locatie op te geven zoekt de app de mooiste plekjes in jouw omgeving. Bij elke locatie vind je een beschrijving, een beoordeling en soms een foto/video. Zo kun je meteen zien of de locatie je aanspreekt. Je kunt de app gratis downloaden voor zowel Apple als Android.

Let op: je moet er zelf nog even goed op letten of je er wel mag vliegen of niet. Nog een nadeel is dat er geen controle plaatsvindt op foto’s/video’s die toegevoegd worden. Gebruikers kunnen namelijk zelf beelden van de locatie op de app zetten. Of de bijbehorende foto’s kloppen weet je daarom niet zeker. 

Meer gratis drone apps >>

Scroll naar boven
Verbeter je drone foto’s drastisch in 6 stappen
Download het gratis stappenplan en kom erachter hoe je in 6 stappen de perfecte drone foto maakt.
Verbeter je drone foto’s drastisch in 6 stappen
Download het gratis stappenplan en kom erachter hoe je in 6 stappen de perfecte drone foto maakt.