molen amsterdam water noord-holland

Drone locaties in Noord-Holland – De mooiste drone plekken

Telkens op dezelfde plek vliegen gaat vervelen. Het is goed om steeds weer nieuwe plekken te ontdekken. Er zijn genoeg mooie drone locaties verspreid over heel Nederland. Voor de allermooiste plekjes zul je soms een eindje moeten rijden, maar dat is het allemaal waard. In dit artikel vind je de mooiste drone locaties in Noord-Holland. Aan het eind van het artikel ga ik het nog hebben over waar je mag vliegen in deze provincie.  

De beste drones voor onderweg:

De beste drones van dit momentMerkPrijs
1.Beste koop: DJI Mini 3 ProDJIBekijk op Bol.com
2.DJI Mini 3DJIBekijk op Bol.com
3.DJI Mavic 3 ProDJIBekijk op Bol.com
4.DJI Air 2SDJIBekijk op Bol.com
5.DJI Avata DJIBekijk op Bol.com
6.DJI Ryze TelloDJIBekijk op Bol.com

Beste drones voor op reis >>

Meer drone locaties in Nederland:

Als je besluit om naar een mooie locatie te rijden, zorg dan dat je alles bij je hebt en opgeladen. Voor tips hoe je betere luchtopnames kunt maken kun je hierheen. Zo haal je het meest uit je beelden en ben je niet voor niets gekomen. Een essentieel accessoire voor alle dronepiloten zijn ND-filters, vergeet daar ook zeker niet wat over te lezen. In alle locaties die ik je hieronder aanbeveel mag je legaal vliegen. Zolang je je aan de algemene drone regels houdt is het helemaal in orde.  

Naarden 

Naarden is een hele mooie plek om met een drone te filmen. Het gebied heeft een iconische stervorm en wordt omringd door een dubbele gracht. Het was onderdeel van de nieuwe Nederlandse waterlinie. Het is gewoon toegestaan om hier te vliegen. Je zult vast niet de enige zijn die hier mooie luchtfoto’s van heeft gemaakt. Dit gebied laat zien waarom drones voor unieke beelden kunnen zorgen. Verder kun je nog mooie beelden maken van het kerkje middenin de vesting. Pas op dat je drone niet in de gracht valt, want dan is het meestal afgelopen met de drone. Weinig drones zijn bestemd tegen water

Drone locaties in Noord-Holland

Stranden langs Noord-Holland 

Noord-Holland heeft natuurlijk een lange kust en dat levert ook prachtige beelden op. Veel van deze stranden vallen onder het Natura2000 gebied. Dit is een naam voor alle beschermde natuurgebieden in Nederland. De regels omtrent drone vliegen in Natura2000 gebieden is niet helemaal duidelijk. Op de kaart met alle no-fly zones staan deze gebieden in het groen gemarkeerd. Je kunt het beste contact opnemen met de voortouwnemer die over dit beschermde natuurgebied gaat. Of je neemt contact op met de provincie. De regels omtrent drones verschillen per natuurgebied. Zolang niemand last van je heeft denk ik niet dat het een groot probleem is. Hoogstens wordt er verzocht om ergens anders te gaan vliegen.  

Boven het strand vliegen is een hele andere ervaring dan boven vast land. Tips voor drone vliegen boven het strand. En pas op voor water, zeker zeewater. Zout water is het slechtste voor een drone. Er is niets ergers te bedenken dan dat.  

Muiderslot 

Een prachtig kasteel met een mooie tuin en alle ruimte daaromheen. Vanaf een bepaalde hoek kun je een luchtfoto maken met als achtergrond het Markermeer. Daarnaast is er ook nog een haven. Dit kasteel fotograferen of filmen tijdens zonsondergang en zonsopgang wordt gegarandeerd ontzettend mooi. De tuin staat in de lente en zomermaanden prachtig in bloei. Het is makkelijk bereikbaar met zowel eigen vervoer als openbaar vervoer. Zorg dat je voordat je gaat vliegen even toestemming vraagt, dan moet het helemaal goedkomen.  

muiderslot nederlands kasteel gracht gebouw museum
Tijd voor écht mooie drone foto’s?
Kom erachter hoe je in 6 stappen professionele drone foto’s maakt. Download het gratis stappenplan.

Zaanse Schans 

Eén van de meest iconische plekjes van Noord-Holland. Vooral populair onder de buitenlandse toeristen. Het is een openluchtmuseum met historische windmolens die aan de waterkant staan. Ook hier zijn de regels omtrent drones onduidelijk. Zo zegt de één dat je hier helemaal niet mag vliegen, terwijl de no-fly zone kaart gewoon zegt dat dit mag. Een ander zegt weer dat het pas vanaf 17:00 mag, want dan zijn alle toeristen weg. Ga ervan uit dat het gewoon mag, maar de bewoners zijn er niet blij mee. Probeer dus geen overlast te veroorzaken, voor de rest is het gewoon toegestaan. De weg waar de windmolens staan is gewoon een openbare weg.  

Tulpenvelden rondom Purmerend 

Ook een typisch Hollandse plek. Niet alleen Zuid-Holland heeft mooie tulpenvelden, ook Noord-Holland heeft ze in de lente. De tulpenvelden in Noord-Holland zijn iets minder bekend dan in Zuid-Holland. Daarom zul je iets beter moeten zoeken naar de tulpenvelden, maar dat heeft ook voordelen. Er zijn een stuk minder mensen en dus worden je luchtfoto’s ook een stuk mooier. Als je ze eenmaal hebt gevonden is het niet zo moeilijk meer om mooie beelden te maken.  

De beste drone accessoires voor onderweg:

landingpad voor drone

Landingpad voor drone

Hierboven zie je landingpads. Ze zorgen voor een veilig oppervlak waarop elke drone kan landen en opstijgen.

Draagtas beschermhoes voor DJI Mini 2

Drone tassen

Hierboven zie je 2 verschillende drone tassen. Met deze tassen kun je je drone veilig en makkelijk vervoeren.

Zandvoort 

Zandvoort is de meest bekende badplaats van Nederland. Dit gebied ligt buiten een beschermd natuurgebied dus daar hoef je je geen zorgen om te maken. Het kan soms druk zijn en daar moet je voor oppassen. Het is niet toegestaan om met een drone boven een mensenmenigte te vliegen. Het is een mooi breed strand en is goed bereikbaar. Zoals ik eerder dit artikel al zei moet je op een paar dingen letten als je over het strand gaat vliegen.

De allerbeste tip de ik je kan geven is om te filmen tijdens zonsondergang of zonsopgang. Dit noemen ze ook wel de Golden Hour die zowel in de ochtend als de avond voorkomt. Je beelden zien er dan al meteen 10 keer mooier uit. Je kunt de Golden Hour app gebruiken zodat je precies kunt zien wanneer dit gouden uurtje is. Meer handige gratis drone apps >>

strand zee zand zandvoort zonsondergang gouden uurtje

Waar mag je drone vliegen in Noord-Holland? 

Of je ergens mag vliegen kun je vinden op aeret.kaartviewer.nl. De rode gebieden zijn de gebieden waar je absoluut niet mag vliegen. Bij de oranje gebieden moet je oppassen voor ander luchtverkeer, maar gelden voor de rest geen beperkingen. Zorg ervoor dat je niemand lastigvalt, dan komt het vast goed. Anders kun je altijd nog contact opnemen met de voortouwnemer die woordvoerder is van het desbetreffende natuurgebied.  

Dan heb je ook nog donkerblauwe gebieden. Dit zijn gebieden waarbij het luchtruim voor drones tijdelijk is gesloten. Als je op het gebied op de kaart klikt zie je een beschrijving waarin staat van wanneer tot wanneer het is gesloten voor drones. Buiten die periode is het gewoon toegestaan om te vliegen. Ik heb ook nog een apart artikel geschreven over waar drones mogen vliegen in Nederland.

Over de auteur

Scroll naar boven
Verbeter je drone foto’s drastisch in 6 stappen
Download het gratis stappenplan en kom erachter hoe je in 6 stappen de perfecte drone foto maakt.
Verbeter je drone foto’s drastisch in 6 stappen
Download het gratis stappenplan en kom erachter hoe je in 6 stappen de perfecte drone foto maakt.