Drone locaties in Noord-Holland

Dit zijn de 6 mooiste drone locaties van Noord-Holland

Telkens op dezelfde plek vliegen gaat vervelen en het is daarom goed om steeds weer nieuwe plekken te ontdekken. Voor de allermooiste plekjes moet je soms een eindje rijden, maar dat is het allemaal waard. In dit artikel vind je de mooiste drone locaties in Noord-Holland. Let ook op de no-fly zones in Noord-Holland die ik aan het eind van het artikel ga bespreken.   

Naarden 

Naarden is een hele mooie plek om met een drone te filmen. Het gebied heeft een iconische stervorm en wordt omringd door een dubbele gracht. Het was onderdeel van de nieuwe Nederlandse waterlinie en het is gewoon toegestaan om hier te vliegen.

Je zult vast niet de enige zijn die hier mooie luchtfoto’s van heeft gemaakt, wan dit gebied laat zien waarom drones voor unieke beelden kunnen zorgen. Verder kan je mooie beelden maken van het kerkje middenin de vesting.

En pas op dat je drone niet in de gracht valt, want dan is het meestal afgelopen met de drone. Weinig drones zijn bestemd tegen water

Drone locaties in Noord-Holland

Stranden langs Noord-Holland 

Noord-Holland heeft natuurlijk een lange kust en dat levert ook prachtige beelden op. Boven het strand vliegen is een hele andere ervaring dan boven vast land. Pas wel op voor wind en water, zeker zeewater. Zout water is het slechtste voor een drone en er is niets ergers te bedenken dan dat.  

Veel van deze stranden vallen onder het Natura2000 gebied, oftewel beschermde natuurgebieden in Nederland. Op de kaart met alle no-fly zones staan deze gebieden in het groen gemarkeerd. De regels omtrent drone vliegen in Natura2000 gebieden is niet helemaal duidelijk. Zolang je vliegt op plekken waar het rustig is en geen overlast veroorzaakt moet het goed komen.

Muiderslot 

Een prachtig kasteel met een mooie tuin en alle ruimte daaromheen. Vanaf een bepaalde hoek kan je een luchtfoto maken met als achtergrond het Markermeer. Daarnaast is er ook nog een haven die een leuk patroon vormt vanuit de lucht.

Dit kasteel fotograferen of filmen tijdens zonsondergang en zonsopgang wordt gegarandeerd ontzettend mooi. De tuin staat in de lente en zomermaanden prachtig in bloei. Het is makkelijk bereikbaar met zowel eigen vervoer als openbaar vervoer.

muiderslot nederlands kasteel gracht gebouw museum

Zaanse Schans 

Eén van de meest iconische plekjes van Noord-Holland en vooral populair onder de buitenlandse toeristen. Het is een openluchtmuseum met historische windmolens die aan de waterkant staan.

Het is toegestaan om er te vliegen met een drone, maar ze staan er niet op te springen. De Stichting Zaanse Schans zegt dat je eerst toestemming moet vragen voordat je er mag vliegen.

Sommige mensen werden aangesproken toen ze er vlogen, terwijl anderen er ongestoord konden vliegen. Mijn tips:

  1. Vlieg niet in de buurt van gebouwen of woningen
  2. Vlieg niet te lang
  3. Vlieg niet als het er druk is met toeristen
  4. Vraag toestemming

Tulpenvelden rondom Purmerend 

Ook een typisch Hollandse plek. Niet alleen Zuid-Holland heeft mooie tulpenvelden, ook Noord-Holland heeft ze in de lente. De tulpenvelden in Noord-Holland zijn iets minder bekend dan in Zuid-Holland.

Je zal daarom iets beter moeten zoeken naar de tulpenvelden, maar dat heeft ook voordelen. Er zijn een stuk minder mensen en dus worden je luchtfoto’s ook een stuk mooier. Als je ze eenmaal hebt gevonden is het niet zo moeilijk meer om mooie beelden te maken.  

Zandvoort 

Zandvoort is de bekendste badplaats van Nederland en ligt buiten een beschermd natuurgebied, dus daar hoef je je geen zorgen om te maken. Het kan soms druk zijn en daar moet je voor oppassen. Het is namelijk niet toegestaan om met een drone boven een mensenmenigte te vliegen. Gelukkig is het een breed strand wat goed bereikbaar is.

De allerbeste tip de ik je kan geven is om te filmen tijdens zonsondergang of zonsopgang. Dit noemen ze ook wel de Golden Hour die zowel in de ochtend als de avond voorkomt. Je beelden zien er dan al meteen 10 keer mooier uit. Gebruik een Golden Hour app zodat je precies kan zien hoe laat dit gouden uurtje plaatsvindt. 

strand zee zand zandvoort zonsondergang gouden uurtje

Waar mag je drone vliegen in Noord-Holland? 

Of je ergens mag vliegen kan je vinden op aeret.kaartviewer.nl. De rode gebieden zijn de gebieden waar je absoluut niet mag vliegen. Bij de oranje gebieden moet je oppassen voor ander luchtverkeer, maar gelden voor de rest geen beperkingen.

Zorg ervoor dat je niemand lastigvalt, dan komt het vast goed. Anders kan je altijd nog contact opnemen met de voortouwnemer die woordvoerder is van het desbetreffende natuurgebied.  

Dan heb je ook nog donkerblauwe gebieden. Dit zijn gebieden waarbij het luchtruim voor drones tijdelijk is gesloten. Als je op het gebied op de kaart klikt zie je een beschrijving waarin staat van wanneer tot wanneer het is gesloten voor drones. Buiten die periode is het gewoon toegestaan om te vliegen.

Scroll naar boven
Verbeter je drone foto’s drastisch in 6 stappen
Download het gratis stappenplan en kom erachter hoe je in 6 stappen de perfecte drone foto maakt.
Verbeter je drone foto’s drastisch in 6 stappen
Download het gratis stappenplan en kom erachter hoe je in 6 stappen de perfecte drone foto maakt.