vliegtuig op de grond van voren

Mag je een drone meenemen in het vliegtuig?

Mag je een drone meenemen in het vliegtuig? Ja, over het algemeen mag je een drone meenemen in het vliegtuig. Dit bepalen de vliegtuigmaatschappijen uiteindelijk zelf. Dit geldt ook voor de manier waarop je je bagage moet vervoeren. Het wordt ook nog eens beïnvloedt door de soort drone die je hebt. Bovendien beschikt de drone over batterijen en andere accessoires. Wat moet je daarmee doen?  Ik bespreek in dit artikel alles wat je omtrent drones moet weten over jouw vliegtuigmaatschappij. Niet elke vliegtuigmaatschappij geeft evenveel informatie. Ik heb geprobeerd om zoveel mogelijk informatie te verzamelen. 

De beste drones voor op reis:

De beste drones van dit momentMerkPrijs
1.Beste koop: DJI Mini 3 ProDJIBekijk op Bol.com
2.DJI Mini 3DJIBekijk op Bol.com
3.DJI Mavic 3 ProDJIBekijk op Bol.com
4.DJI Air 2SDJIBekijk op Bol.com
5.DJI Avata DJIBekijk op Bol.com
6.DJI Ryze TelloDJIBekijk op Bol.com
Tijd voor écht mooie drone foto’s?
Kom erachter hoe je in 6 stappen professionele drone foto’s maakt. Download het gratis stappenplan.

Kun je een drone meenemen in het vliegtuig als handbagage? 

Ja en nee. Bij KLM en Transavia mag je een drone meenemen als handbagage. Bij Emirates zijn de regels iets strenger. Je kunt bij Emirates alleen je drone kwijt in de ruimbagage. Het is belangrijk om dit van tevoren te weten. Vandaar dat ik de 4 grootste vliegtuigmaatschappijen op een rijtje heb gezet. Elke vliegtuigmaatschappij heeft weer andere regels en de ene is soepeler dan de ander. Er zijn vliegtuigmaatschappijen die een drone meenemen in het vliegtuig niet toestaan. Als je je drone mag meenemen als handbagage (zoals bij KLM en Transavia), dan moet je letten op het gewicht en de grootte van de drone. Je drone zal niet veel meer wegen dan een paar kilo. Je zult dus nog genoeg ruimte hebben voor de rest van je bagage. Zolang je de regels die ik hierboven heb genoemd goed in de gaten houdt, is er niets aan de hand. 

Met welke drones krijg je het minst te maken met regelgeving?

Hoe zit het met drone accessoires en batterijen? 

Het vervoeren van drone accessoires is geen probleem. Zolang je je aan de regels van de handbagage en ruimbagage houdt. Het wordt een ander verhaal als we het hebben over de batterijen van drones. De meeste drones beschikken over een LiPo-batterij. Een lithium-ion-polymeer-accu, beter bekend als een lithium-polymeer-accu of kortweg LiPo-accu, is een oplaadbare batterij. Vrijwel alle vliegtuigmaatschappijen houden er rekening mee dat zo’n batterij in de fik kan vliegen vanwege een kortsluiting. Een drone meenemen in het vliegtuig kan dus gevaarlijk zijn, maar die kans is heel klein. Dit is de reden dat vliegtuigmaatschappijen de batterijen alleen als handbagage willen vervoeren. Ze kunnen het vuur van de batterij dan meteen blussen.

Of je de accu in de drone mag laten zitten, hangt af van de vliegmaatschappij. Bij KLM mag dit wel, maar bij Transavia en Emirates verpak je de batterijen apart. Voor alle vliegtuigmaatschappijen geldt dat je de accu’s die je apart moet meenemen, verpakt in de originele doos. Ben je deze kwijt? Dan is een speciale LiPo-SafeBag verplicht. 

LiPo safebag zwart beschermhoes batterijen

Lipo Safebag

+ Hittebestendig en brandvertragend
+ Waterbestendig
+ Gemaakt van hoogwaardige materialen
+ Lange levensduur
+ Eenvoudig in gebruik
+ Makkelijk schoon te maken
+ Groot formaat: 38,5 x 28,5 cm

Over het algemeen worden batterijen boven de 160 Wh niet geaccepteerd in het vliegtuig. Tussen de 100 en 160 Wh moet je dit meestal melden bij de vliegtuigmaatschappijen. Je mag er dan meestal maximaal 2 meenemen. Onder de 100 Wh is het mogelijk om tot wel 20 batterijen mee te nemen zonder toestemming. Hoe weet je nou hoeveel Wh jouw drone batterij is? Vermenigvuldig het aantal Volt’s met de Ah’s van de accu en je weet hoeveel energie er in de accu zit. Dit lijkt ingewikkeld maar dit is vrij eenvoudig op te zoeken. Zo kun je het op de batterij vaak snel zien (zie afbeelding), of je zoekt het op Google. Op de afbeelding zie je 230mAh, dat is 230/1000=0,23 Ah. 0.23×3.7=0.851Wh. Je zit in ieder geval goed met deze DJI-drones: 

Batterij met MhA en Volt om op te laden
 • Mavic series 
 • Phantom series 
 • DJI Inspire series (behalve de Inspire 1 met 129.96 Wh) 

De beste drones van dit moment hebben een batterij van onder de 100 Wh. Je zit dus zeker goed met dit soort drones:

Tot slot is het handig om de batterijen zoveel mogelijk te ontladen. Als je batterij tot 10% vol zit, kan hij een stuk minder schade aanrichten. Vlieg dus een paar rondjes met de drone, voordat je hem meeneemt in het vliegtuig. Je kunt de drone ook gewoon een tijdje aan laten staan, dan gaat de batterij vanzelf leeg. Meestal staat dit niet op de website van de vliegtuigmaatschappij, maar wel in de algemene voorwaarden. 

De beste drone accessoires van dit moment:

landingpad voor drone

Landingpad voor drone

Hierboven zie je landingpads. Ze zorgen voor een veilig oppervlak waarop elke drone kan landen en opstijgen.

Draagtas beschermhoes voor DJI Mini 2

Drone tassen

Hierboven zie je 2 verschillende drone tassen. Met deze tassen kun je je drone veilig en makkelijk vervoeren.

Drone inchecken als ruimbagage of als handbagage? 

Ligt eraan wat je fijn vindt en wat je vliegtuigmaatschappij toelaat. Heb je liever wat meer ruimte in het vliegtuig? Stop je drone dan in de ruimbagage. Let er wel op dat je extra betaalt voor ruimbagage. Ik kan begrijpen dat je het fijner vindt om een drone als handbagage mee te nemen. Het ligt er echter aan wat voor soort drone je hebt. Als we praten over kleine drones, zoals de Mavic series, dan zal dit geen probleem zijn. Deze drones kun je vervoeren in een normale tas, terwijl je daarnaast gewoon je normale handbagage meeneemt. Verder bestaan er mooie opbergkoffertjes voor de Mavic 2 series, DJI Mini 2 en de Mavic Air 2 waardoor je ze heel compact kunt opbergen. 

Praten we over de Phantom series, dan kan het lastig worden. Voor Phantom drones heb je een aparte tas of koffer nodig (of je gebruikt de originele doos van de drone) om hem te vervoeren. Je zou er ook voor kunnen kiezen om de drone als handbagage te vervoeren, en de rest als ruimbagage. In dit geval heb je wél genoeg ruimte voor de Phantom drones. Ik wil je er in ieder geval voor waarschuwen dat met ruimbagage soms ruig wordt omgegaan. Het is dan belangrijk dat je over een goede tas of koffer beschikt die de drone goed genoeg beschermd. Toch neem ik mijn drone liever mee als handbagage.  

koffer maximale grootte vliegtuig handbagage

Het plaatje hiernaast laat zien hoeveel handbagage je ongeveer mee mag nemen. Dit verschilt per vliegtuigmaatschappij, dus let daarop. De bekendste vliegtuigmaatschappijen staan hieronder genoemd. Zorg er in alle gevallen voor dat je de drone zo goed mogelijk beschermd. Haal de propellers van je drone af en zorg dat de gimbal (houdt de camera van je drone stabiel) van je drone niet kan bewegen.  

Tijd voor écht mooie drone foto’s?
Kom erachter hoe je in 6 stappen professionele drone foto’s maakt. Download het gratis stappenplan.

Kan ik overal een drone mee naartoe nemen? 

Nee, niet overal is het toegestaan om als vakantieganger met een drone te vliegen. In de meeste landen zal het geen probleem zijn, maar het is toch belangrijk om dit van tevoren even te checken. Er zijn namelijk al genoeg gevallen waarbij landen de drones innemen als je ze toch probeert mee te nemen. Er zijn al drones ingenomen op de luchthavens van Cuba, Turkije, Marokko en Thailand. En dat zou heel jammer zijn als je van plan was om mooie beelden te maken.  

In landen als de Verenigde Staten, Brazilië en Vietnam is het toegestaan om een drone mee te nemen, maar alleen onder strenge voorwaarden. Weet je niet zeker wat de regels in dat land omtrent drones zijn? Vlieg je binnen Europa? Alles vinden over droneregels.

Er is een handige kaart die precies laat zien waar je wel en waar je niet een drone naartoe mag nemen. Als je op het land klikt kun je een uitgebreide omschrijving lezen. De kaart gebruikt vier kleurcategorieën: 

 • Groen: Dronegebruik is toegestaan. 
 • Geel: Dronegebruik is beperkt of registratie is vereist. 
 • Rood: Het gebruik en de import van drones is verboden of streng beperkt. 
 • Grijs: Geen data of geen wetten gedefinieerd. 

Ik heb het tot nu toe gehad over de vraag waar je de drone precies naartoe mag nemen. Er zijn echter ook regels omtrent het besturen van de drone in het land. Deze regels zijn voor alle landen weer verschillend. Zo hebben we in Nederland bijvoorbeeld No-Fly zones, een maximale vlieghoogte van 120 meter enz. Check dit dus ook even voordat je gaat vliegen met een drone in het buitenland. 

De beste drones van dit moment:

Drone mee in vliegtuig KLM 

Ja, een drone mag je meenemen bij KLM. Er zijn wel wat dingetjes waar je op moet letten. Allereerst mag het apparaat niet beschadigd of defect zijn. Het is dan niet toegestaan om de drone mee te nemen in je handbagage of ruimbagage. Dit kan lastig zijn als je je drone hebt gecrasht in het buitenland en hem terug wilt nemen naar huis. Zorg dus dat je hier bewust van bent. 

Een drone beschikt vrijwel altijd over een LiPo-batterij (lithium batterij). Vliegtuigmaatschappijen zijn bang op kortsluitingen en hebben daarom een aantal regels voor het meenemen van deze batterijen. Wanneer er kortsluiting ontstaat kunnen de batterijen veel hitte generen. Beschikt je drone over een lithium batterij van minder dan 100 Mh, dan mag je deze batterij zowel meenemen als handbagage of als ruimbagage. Je mag van dit soort batterijen er maximaal 20 meenemen. Zit je drone tussen de 100 en 160 Mh, dan neem je contact op met KLM Contactcentrum. Is je batterij groter dan 160 Mh, dan mag je hem helaas niet meenemen in het vliegtuig.  

 Elektronisch
apparaat met batterij  
Elektronisch
apparaat met batterij  
Losse batterij (inclusief 
powerbanks)  
Losse batterij (inclusief 
powerbanks) 
  Handbagage Ruimbagage Handbagage Ruimbagage 
< 100 Wh JaNee Ja Nee 
100 – 160 Wh Ja Ja Ja Nee 
> 160 Wh Nee Nee Nee Nee 

* Hiervoor moet toestemming gevraagd worden via het KLM Contactcentrum. Nadat u toestemming heeft gekregen, mag je 2 apparaten voorzien van een lithiumbatterij meenemen, of 1 apparaat voorzien van een lithiumbatterij en 1 losse batterij. 

Elke reservebatterij moet worden verpakt in de originele verpakking. Dus als je één accu in je drone hebt zitten, dan is het geen probleem. Beschik je over meerder accu’s? Dan gebruik je de originele verpakking. Heb je de originele verpakking niet meer? Dan kun je het best gebruik maken van de zogeheten LiPo safe bags. Ook voor de beschadigde en defecte batterijen geldt dat je ze niet mag meenemen. Tot slot geldt dat het altijd mogelijk moet zijn om de batterijen uit de drone te halen. Als dit niet mogelijk is, dan mag je je drone met batterij niet meenemen op het vliegtuig. Dus nog even op een rijtje: 

Handbagage voor drones: 

 • Standaard handbagageregels 
 • Niet defect of beschadigd (zowel batterijen als drone)
 • Extra batterijen in handbagage (originele of speciale LiPo-verpakking) 
 • Batterij maximaal 160Mh (<100 Mh zonder toestemming) 
 • Maximaal 20 Lithium batterijen  
 • Maximaal 12 kilo aan bagage

Ruimbagage voor drones: 

 • Standaard ruimbagageregels 
 • Niet defect of beschadigde drone 
 • Geen Lithium batterijen toegestaan

LiPo safebag zwart beschermhoes batterijen

Lipo Safebag

+ Hittebestendig en brandvertragend
+ Waterbestendig
+ Gemaakt van hoogwaardige materialen
+ Lange levensduur
+ Eenvoudig in gebruik
+ Makkelijk schoon te maken
+ Groot formaat: 38,5 x 28,5 cm

Als je je drone meeneemt in je ruimbagage, dan moet je de batterij uit je drone halen en meenemen in je handbagage. Om de drone mee te nemen in je handbagage, gelden dezelfde regels als bij normale bagage. De normale bagageregels:  

Economy Class op Europese en intercontinentale vluchten | Handbagage 

 • 1 stuk handbagage, max. 55 x 35 x 25 cm (21,5 x 13,5 x 10 inch) 
 • 1 accessoire, bijvoorbeeld een handtas of een laptop, max. 40 x 30 x 15 cm (16 x 12 x 6 inch) 
 • Totaalgewicht max. 12 kg (26 lbs) 

Economy Class op Europese en intercontinentale vluchten | Ruimbagage 

 • 1 stuk ruimbagage*: L + B + H max. 158 cm (62 inch) en max. 23 kg (50 lbs) 
 • Flying Blue Silver-, Gold- en Platinum-deelnemers en SkyTeam Elite- and Elite Plus-deelnemers mogen 1 extra stuk ruimbagage meenemen van dezelfde afmetingen en hetzelfde gewicht als hierboven genoemd op vluchten uitgevoerd door SkyTeam-partners. 
Tijd voor écht mooie drone foto’s?
Kom erachter hoe je in 6 stappen professionele drone foto’s maakt. Download het gratis stappenplan.

Drone mee in vliegtuig Transavia 

Ja, je mag je drone meenemen bij Transavia. Alleen bij vluchten naar Marokko is dit niet toegestaan. Je mag geen drones meenemen naar dit land. Belangrijke voorwaarden voor het meenemen van een drone in een vliegtuig van Transavia:  

 • Je drone mag mee als handbagage als deze niet groter is dan 55 x 40 x 25 en zwaarder dan 10 kg. 
 • Heb je een drone met lithiumbatterijen? Dan moet je de batterijen vervoeren in de handbagage, ook als je de drone zelf meeneemt als ruimbagage.  
 • Je mag maximaal 2 batterijen meenemen. De capaciteit per batterij is maximaal 160 Wh. 

De regels komen sterk overeen met de regels van de KLM. Ook hierbij moeten de extra batterijen worden vervoerd in de originele doos. Als je deze niet meer hebt, kun je er hier een Lipo-safebag voor halen.

Algemene regels voor handbagage: 

 • Max 10 kg 
 • Max 45 x 40 x 25 cm (groen label) 

Algemene regels voor ruimbagage: 

 • Ruimbagage mag u verdelen over 5 bagagestukken per persoon.
 • Maximale totale gewicht: 50 kg per persoon.
 • Maximumgewicht per bagagestuk: 32 kg.
LiPo safebag zwart beschermhoes batterijen

Lipo Safebag

+ Hittebestendig en brandvertragend
+ Waterbestendig
+ Gemaakt van hoogwaardige materialen
+ Lange levensduur
+ Eenvoudig in gebruik
+ Makkelijk schoon te maken
+ Groot formaat: 38,5 x 28,5 cm

Drone mee in vliegtuig Emirates 

Ja, je mag een drone meenemen in het vliegtuig. De regels zijn echter strenger dan bij andere vliegtuigmaatschappijen. Reservebatterijen of losse batterijen, waaronder lithiummetaal- of lithiumion-(knoop)batterijen voor draagbare elektronische apparatuur, mogen alleen worden meegenomen in de handbagage. Als je extra accu’s meeneemt voor je drone, dan worden deze gezien als reservebatterijen. Deze batterijen moeten afzonderlijk worden verpakt om kortsluiting te voorkomen. Elke passagier mag maximaal 20 reservebatterijen meenemen. 

Voor draagbare elektronische apparaten geldt: lithiumbatterijen, reserve of los, tussen de 100 en 160 wattuur voor consumentenelektronica en draagbare medische elektronische apparatuur zijn toegestaan. Dit geldt ook voor batterijen van een lithiuminhoud tussen de 2 en 8 gram. Er zijn maximaal twee reservebatterijen in de handbagage toegestaan. Deze batterijen moeten afzonderlijk worden verpakt om kortsluiting te voorkomen. 

Om veiligheidsredenen zijn drones niet toegestaan als handbagage. Drones worden alleen geaccepteerd als ingecheckte bagage (ruimbagage). Als uw ingecheckte bagage een drone bevat, wordt u gevraagd de lithiumbatterijen in je drone te beveiligen of deze te verwijderen en mee te nemen in uw handbagage. Deze regel is ook van toepassing wanneer je overstapt vanuit een vlucht van een andere luchtvaartmaatschappij, die drones wel accepteren als handbagage. Als je een drone wilt meenemen bij Emirates, dan zijn dit alle punten in het kort: 

Handbagage voor drones: 

 • Lithiumbatterijen, reserve of los, tussen de 100 en 160 wattuur voor consumentenelektronica en draagbare medische elektronische apparatuur. 
 • Batterijen moeten afzonderlijk worden verpakt. 
 • Maximaal 20 reservebatterijen meenemen. 
 • Drones zijn niet toegestaan. 

Ruimbagage voor drones: 

 • Je kunt alleen de drone meenemen zonder lithium batterij. 

Algemene regels handbagage: 

 • De afmetingen van handbagage mogen niet groter zijn dan 55 x 38 x 20 cm. 
 • Maximaal 7kg

Algemene regels ruimbagage: 

 • Economy Class: dit is afhankelijk van de vlucht die je boekt, maximaal 20kg, 30 kg of 55 kg.
 • Business Class: maximaal gewicht 40 kg
 • First Class: maximaal gewicht 50 kg

Als je in het buitenland gaat vliegen moet je rekening houden met de drone regels in dat land. In Europa gelden over het algemeen dezelfde regels. Lichte drones vormen het minste risico waarvoor de minste regels gelden. Hieronder zie je de beste drones die het meest voordelig zijn op het gebied van de regelgeving:

Drones met de minste regelsMerkPrijs
Beste koop: DJI Mini 3 ProDJIBekijk op Bol.com
DJI Mini 3DJIBekijk op Bol.com
Ryze TelloDJI/RyzeBekijk op Bol.com
Tijd voor écht mooie drone foto’s?
Kom erachter hoe je in 6 stappen professionele drone foto’s maakt. Download het gratis stappenplan.

Drone mee in vliegtuig TUI 

Drones mogen meegenomen worden op vluchten van TUI fly, mits het voldoet aan onderstaande voorwaarden. Controleer zelf de invoervoorwaarden per land. Je kunt je bagage opbergen in de bagagebakken boven je hoofd, of onder de stoel voor je. Als het te druk is in het vliegtuig, kan het zijn dat je je handbagage toch moet opbergen in de ruimbagage. Je zult je drone dan alsnog in de ruimbagage moeten stallen 

Regels voor drone: 

 • Batterijen moeten losgekoppeld worden en als handbagage meegenomen worden (Let op: Zowel drone als batterijen moeten binnen de handbagagevoorwaarden vallen (afmetingen)). 
 • De batterijcontacten moeten worden afgeplakt om kortsluiting te voorkomen.  
 • Maximaal 2 batterijen per drone.  
 • De batterij mag niet meer dan 100wh bevatten 

Algemene regels handbagage: 

 • De maximale afmeting voor de handbagage is 55x40x20 centimeter. 
 • Bij TUI Fly is altijd 1 stuk handbagage inbegrepen. 
 • Je handbagage mag maximaal 10 kg wegen. 

Algemene regels ruimbagage: 

 • 1 stuk handbagage met een maximale afmeting van 55 x 40 x 20 cm
 • maximaal 10 kg kan gratis meegenomen worden.

Beste drones voor in het vliegtuig 

Tot slot zet ik de beste reisdrones nog even op een rijtje. Maar ook al reis je nauwelijks, dit zijn geweldige drones om overal naartoe te nemen. Ze zijn allemaal van het merk DJI met als model de ‘Mavic’. De Mavic modellen van DJI maken het mogelijk de drone als het ware op te vouwen of dicht te klappen. De drone kun je op deze manier heel compact opbergen of vervoeren. Ideaal voor in het vliegtuig dus. Tijdens het reizen is de kans dat je je drone verliest groter. Ik heb daarom de goedkoopste reisdrones voor je uitgezocht.  

 1. Mini 2

Het mooie aan de Mavic Mini 2 is de prijs. Je kunt ontzettend mooie beelden maken met een drone die ongeveer even groot is als je mobiel. De drone beschikt over een 3-assige gimbal waarmee de beelden heel stabiel zijn. De camerakwaliteit is op zijn hoogst 4k met 30fps. Je kunt ongeveer 31 min met de batterij vliegen (haal er in de praktijk altijd 5 min vanaf). De foto’s kun je maken in 12MP JPEG. De drone weegt nauwelijks iets, namelijk 249 gram.  

Specificaties

 • Gewicht: 249 gr.
 • Diagonaal: 213 mm
 • Vliegtijd: 31 min.
 • Snelheid: 57.6 km/u
 • Gimbal: ja 3-assige
 • Camerasensor: 1/2 .3’’ CMOS
 • Fotoresolutie: 12 MP
 • Filmresolutie: 4K 30 fps
 • Obstakeldetectie: nee
 • Bereik: 10 km
 1. Mavic Air 2

De Mavic Air moet je zien als een tussendrones van de Mavic series. De prijs is hoger dan de Mavic Mini, maar lager dan de Mavic 2 drones. Zoek je dus iets in het midden, dan is deze drone vast iets voor jou. Dit geldt trouwens ook voor het formaat. De Mavic Mini is de kleinste, daarna de Mavic Air 2 en vervolgens de Mavic 2 Pro. Met zijn 3-assige gimbal, 4k 60fps en 34 minuten (in de praktijk 5 min minder) vliegtijd, kun je prachtige beelden maken. Hij maakt foto’s in 48 MP en weegt 570g.  

Specificaties

 • Gewicht: 570 gram
 • Diagonaal: 302 mm
 • Vliegtijd: 34 min.
 • Snelheid: 68.4 km/u
 • Gimbal: ja 3-assig
 • Camerasensor: ½ ‘’ CMOS
 • Fotoresolutie 48 MP
 • Filmresolutie: 4K 60 fps
 • Obstakeldetectie: ja
 • Bereik: 10 km
Tijd voor écht mooie drone foto’s?
Kom erachter hoe je in 6 stappen professionele drone foto’s maakt. Download het gratis stappenplan.

 1. Mavic 2 series 

De Mavic 2 series bestaan uit de Mavic 2 Pro en de Mavic 2 Zoom. De camerakwaliteit van de Mavic 2 Pro is over het algemeen beter dan de Mavic 2 Zoom. De Mavic 2 Zoom is echter in staat om, je raadt het niet, in te zoomen. Met zijn 2x optische zoom is hij in staat om vanaf een afstand foto’s te maken van dichtbij. Daarnaast beschikt de drone over de dolly-zoomeffect. Heb je budget voor deze drones, dan zou ik zeker voor één van deze gaan. De camera kan in 4k 30fps filmen en beschikt over een 3-assige gimbal. Beide drones hebben een vliegtijd van 31 minuten (in de praktijk 5 minuten minder). Daar komt bij de dat Mavic 2 series net zoals de Mavic Air je kunnen volgen.

 • Mavic 2 Zoom: 12MP camera en 905 gram 
 • Mavic 2 Pro: 20MP camera en 907 gram 

Conclusie  

Er komt aardig wat kijken als je een drone mee wilt nemen in het vliegtuig. Ik zet de belangrijkste dingen hieronder nog even op een rijtje: 

 • Bekijk of het überhaupt is toegestaan om in jouw vakantieland te vliegen 
 • Bekijk de regels in dat land omtrent het vliegen van drones 
 • Bekijk de voorwaarden van vliegtuigmaatschappijen voor het vervoeren van drones 

Houd je aan die voorwaarden door:

 • Checken of je batterij boven de 100 Wh zit (anders toestemming vragen). 
 • Je drone batterijen in te pakken met de originele verpakking of de Lipo-SafeBag
 • Je drone te vervoeren als handbagage of ruimbagage (bekijk wat is toegestaan). 
 • Je drone goed op te bergen in een tas/originele verpakking. 
 • Het maximale toegestane formaat en gewicht van de verpakking goed in de gaten houden. 

Scroll naar boven
Verbeter je drone foto’s drastisch in 6 stappen
Download het gratis stappenplan en kom erachter hoe je in 6 stappen de perfecte drone foto maakt.
Verbeter je drone foto’s drastisch in 6 stappen
Download het gratis stappenplan en kom erachter hoe je in 6 stappen de perfecte drone foto maakt.