Drone Test

Hoeveel mag de drone kosten?
Hoe zwaar mag de drone zijn?
Hoe zwaarder de drone, hoe meer risico je creëert voor anderen. De regelgeving waaraan je je moeten houden wordt daarom beïnvloedt door het gewicht van je drone. Hieronder een klein overzicht:

< 250 gram: de piloot hoeft geen vliegbewijs te halen. Je hoeft jezelf alleen te registreren als de drone een camera heeft.
250 tot 900 gram: de dronepiloot moet een A1/A3 vliegbewijs halen en moet zich registreren.
> 900 gram tot 4 kilogram: de piloot moet een A1/A3 vliegbewijs halen en heeft als optie om een aanvullend A2 vliegbewijs te halen, waardoor je dichter bij mensen mag vliegen. Ook moet de piloot zichzelf registreren.
4 kilogram >: de dronepiloot moet een A1/A3 vliegbewijs halen en moet zich registreren.
Moet de drone een camera hebben?
Wanneer je drone een camera heeft moet je je officieel als dronepiloot registreren. Dit kun je online doen bij de RDW en kost 23 euro. Je hoeft je niet te registreren als je drone onder de 250 gram is en geen camera heeft.
Hoe snel moet de drone zijn?
Hoever mag de drone maximaal kunnen vliegen?
Hoever je kan vliegen hangt voor een deel af van de plek waar je vliegt. Midden in een stad heb je last van storende signalen om je heen, zoals WiFi-signalen. Midden op een weiland heb je hier vrijwel geen last van. Let erop dat het ten alle tijden verplicht is om je drone in zicht te houden.

Het maximale bereik wordt dus niet bepaald door de limieten van je drone. Het hangt er vanaf of je je drone nog goed kunt zien (zonder hulpmiddelen, zoals een verrekijker).
Hoelang moet de drone kunnen vliegen?
Moet de drone zichzelf kunnen inklappen?
Question Image
Bij het inklappen van de drone kun je de vleugels waaraan de propellers zitten als het ware opvouwen. Zo kun je een drone eenvoudig meenemen en opbergen. Op de afbeelding kun je zien hoe dit eruitziet.
/
Bekijk het resultaat

Informatie over de drone test

Geen idee welke drone je moet kiezen? Aan de hand van 7 vragen vind je de drone waar je naar opzoek bent. De test bestaat alleen uit drones die van goede kwaliteit zijn. Alle ‘rommel’ is er dus al uitgefilterd. Bij het verzamelen van alle drones voor de test heb ik op verschillende punten gelet:

1. Het merk
2. Ervaringen van anderen
3. Eigen ervaring

De eerste 2 vragen (de prijs en het gewicht) tellen zwaarder mee in het eindresultaat. De kans is dus groter dat de aanbevolen drone aan die criteria voldoet. Dit zijn de 2 belangrijkste punten waarop je moet letten voor je aankoop. De laatste vraag (inklapbaar ja/nee) weegt het minst mee, terwijl de rest van de vragen evenveel meetellen.

De uitkomst laat goed zien welke drone je moet kiezen. Ook wordt de test altijd bijgewerkt als er nieuwe (goede) drones op de markt komen. Toch moet je altijd zelf blijven nadenken en niet blindelings vertrouwen op de test.

Specifiek advies

De beste keuze voor jou

De Beste drones

#2 DJI Mini 3

#1 DJI Mini 4 Pro

#3 DJI Ryze Tello

Scroll naar boven